U prethodnim nastavcima serijala prikazali smo renovaciju dotrajale kupaonice od 5 kvadrata i pokazali novi, moderan izgled prostora. U ovom članku detaljno ćemo predstaviti tuš kadu Stone koja je trenutno veliki hit na tržištu, a svojim dizajnom i karakteristikama osvojila je i investitore. S obzirom na to da su željeli da nova kupaonica bude mnogo funkcionalnija u odnosu na staru odlučili su da će klasičnu kadu zamijeniti tuš kadom i paravanom iz Aquaestilovog asortimana.

Posebnost dizajna

Ova napredna podloga za tuširanje izrađena je od lijevanog mramora prekrivenog s otpornim Gelcoat® materijalom zbog kojeg je površina ugodna na dodir i otporna na ogrebotine. Protuklizna je i jednostavna za održavanje svim standardnim sredstvima za čišćenje kupaonica, važno je da sredstva nisu jako abrazivna. Zahvaljujući lijevanom mramoru osigurani su maksimalna čvrstoća i otpornost. Također, postižu se precizne mjere s atraktivnim dizajnom koji se ističe oštrim kutevima što je nemoguće proizvesti tehnologijom keramike. Kao i sve druge Aquaestilove tuš kade ima 10 godina garancije.

Zbog blage reljefne površine postignut je efekt prirodnog kamena.

Tuš kada STONE dimenzija 120x80

Proizvodi se u 20-ak standardnih dimenzija i u 3 atraktivne boje koje omogućavaju kombiniranje s modernim kupaonskim pločicama. To su bijela, crna i cementno siva boja. S obzirom na to da u ovoj kupaonici prevladavaju sivi tonovi, vlasnici su odabrali bijelu boju kade kako bi se unijela doza prozračnosti u prostor.

Kada se radi o dizajnu, prednost ove tuš kade u odnosu na neke druge na tržištu je u poklopcu koji može biti u različitim bojama. Kod konkurentskih kada na tržištu poklopac je uvijek srebrne ili krom boje dok se ovdje može uskladiti s ostatkom uređenja. Na primjer, ako je kada bijela, poklopac može biti crne boje kako bi se kombinirao s crnim profilima. Novost u Aquaestil ponudi je zlatni poklopac koji će postići savršeni sklad s novim zlatnim profilima paravana Artego i Zenith. Ova napredna dizajnerska značajka oduševit će sve ljubitelje uređenja interijera.


Poklopac je usklađen s ostatkom uređenja

Odabrana kada savršeno se uklopila s interijerom kupaonice, ostvaren je sklad boja i materijala. Uz kadu Stone odlično se uklopio i paravan Artego sa zatamnjenim staklima, ali njega ćemo detaljno predstaviti u jednom od slijedećih nastavka serijala.

Prednosti tuš kade Stone

Iako ponuda obuhvaća velik broj standardnih dimenzija uvijek se može dogoditi da vam niti jedna ne odgovara, no ovdje to ne predstavlja problem. Vjerojatno najveća prednost ove kade nalazi se u tome što postoji mogućnost rezanja po mjeri. Tako se kada može ugraditi u svaku kupaonicu, neovisno o tome koliko je prostor za tuširanje specifičan.

Rezanje po mjeri može biti izvedeno samostalno ili se u tvornici odreže prema narudžbi kupca. Investitori su smatrali da je odabir tuš kade puno bolja alternativa u odnosu na keramičke pločice (kao podloga za tuširanje) iz sljedećih razloga: tuš kada je sama po sebi daleko lakša za ugradnju jer se ugrađuje na keramičke pločice uz pripremu prostora za sifon u estrihu i za razliku od keramičkih pločica već ima izveden pad. Znači dovoljno je da bude ugrađena "u vagu" i osiguran je nesmetan odljev vode prema sifonu. Sve Aquaestil tuš kade izrađene su prema europskoj normi koja diktira da pad mora biti minimalno od 2 posto i omogućavati potpuni odljev vode u sifon.

Druga opcija ugradnje kade je da se postavlja na hidroizolaciju te da se zatim pločice podignu uz tuš kadu. To je bio slučaj u ovom projektu, jedino su umjesto keramičkih pločica kao obloga postavljene Rocko Tiles ploče, odnosno SPC zidne tapete. Obje varijante ugradnje su izvedive za tuš kadu Stone.

Ugradnja tuš kade Stone u kupaonici od 5 kvadrata

Još jedna prednost u usporedbi s keramičkim pločicama kao podlogom za tuširanje je da kod tuš kade nema opasnosti da će procuriti, ako hidroizolacija ispod nije dobro izvedena i sl. Također, kod kade nema fuga koje mogu biti problematične same po sebi zbog gljivica, prljavštine i sličnog. Tako da tuš kada Stone jamči visoku razinu higijene. Iako će ovo u startu biti malo skuplja investicija u odnosu na istu kvadraturu keramičkih pločica, kasnije će se pokazati kao isplativije i sigurnije rješenje.

U odnosu na akrilne kade jedna od razlika je upravo u modernom dizajnu, jer zbog tehnologije izrade tuš kade od lijevanog mramora imaju atraktivne oštre linije dok je kod akrilnih tuš kada moguća izrada modela s više klasičnim tj. nježnijim, zaobljenim linijama. Više o razlikama ovih tipova kada možete pronaći na linku.

Investitorima su kod ovog modela kade za odluku bile presudne sljedeće značajke:

 • Odabir između 3 atraktivne boje
 • Puno različitih dimenzija
 • Raspoloživo u kratkom roku
 • Mogućnost tvorničkog ili samostalnog rezanja unutar određenih gabarita
 • Protuklizna blaga reljefna površina – jednostavno za održavanje
 • 10 godina garancije

Aquaestil - brend provjerene kvalitete

Tvrtka je osnovana 1998. godine i trenutno broji oko 600 zaposlenih na 4 lokacije u Hrvatskoj. To su Duga Resa, Ozalj, Generalski Stol i Našice. Bavi se isključivo proizvodnjom i razvojem kvalitetne kupaonske opreme, a asortiman se sastoji od tuš kada, kupaonskih kada, tuš kabina i paravana, kupaonskog namještaja i kompozitnih materijala. Oko 80 posto asortimana izvozi se u zapadne zemlje EU, a što se tiče samog branda Aquaestil s njim su prisutni u Hrvatskoj, Sloveniji i ostalim zemljama bivše Jugoslavije. Aquaestil je jedna od rijetkih preostalih tvornica kupaonske opreme čiji su proizvodni pogoni ostali locirani baš u Europi, a opstali su jer su se odlučili na razvoj proizvodnje kompleksnijih i kvalitetnijih proizvoda što je ujedno i njihova prednost.

Prilikom potrage za kupaonskim namještajem investitorima se svidjelo što su na web stranici ove tvrtke mogli isprobati virtualni obilazak izložbenog prostora.

Više fotografija kade Stone pogledajte u galeriji! Nastavite nas pratiti jer u idućem nastavku serijala predstavljamo Soudal ljepila i materijale korištene za postavljanje parketa i zidnih lajsni.

Fotogalerija (12)

Nastavci serijala:

 1. Potpuni makeover stana od 45 kvadrata
 2. Adaptacija kupaonice od 5 kvadrata: Radovi korak po korak
 3. Kupaonica od 5 kvadrata uređena u potpunosti po mjeri vlasnika
 4. Adaptacija stana od 45 kvadrata: Pogledajte tijek unutarnjih radova!
 5. Zamjena dotrajalih cijevi u kupaonici i postavljanje novog vodokotlića
 6. Novi dizajn kupaonice: Pogledajte rješenja za kupaonski namještaj
 7. Stan od 45 kvadrata u kojem je renovacijom pronađeno mjesto za sve!
 8. Renovacija kupaonice: Fix All ljepila i brtvila iz SOUDAL-a za sve izazove
 9. Zidne obloge Rocko Tiles za moderan dizajn kupaonice
 10. Detalji čine razliku: Otkrijte moderan program Livolo prekidača i utičnica
 11. Renovacija stana: Rigips Glasroc X ploče za vlažne prostorije
 12. Tuš kada Stone oduševit će sve ljubitelje uređenja interijera
 13. Ljepila i brtvila iz Soudala za kvalitetnu postavu parketa
 14. Atraktivan dizajn i način slaganja hrastovog parketa oduševio je vlasnike stana
 15. Bijela sobna vrata s crnim rubom istaknut će svaki prostor
 16. Renovacija stana: Inovativne Habito® ploče za pregradne zidove
Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi