Prilikom planiranja renovacije kupaonice vlasnici stana odlučili su što kvalitetnije iskoristiti pet kvadrata i gdje god je moguće uštedjeti na prostoru. To je jedan od razloga zašto su odlučili ugraditi TECEone, WC školjku s funkcijom bidea. Kvadrat danas puno košta, a s ovom odlukom uštedjeli su upravo prostor od jednog kvadrata, osim toga dobili su nešto veću slobodu uređenja i otvoreniji prostor. Također, u prethodnom stanu imali su klasični bide i takva metoda higijene bila im je uvjet i za ovu kupaonicu. Ipak, htjeli su otići korak dalje i imati modernije rješenje. Uz uštedu prostora, privukla ih je nova tehnologija za koju ističu da je vrlo praktična, lagana za korištenje i izrazito higijenska.

Iako početni troškovi djeluju veći, zapravo na kraju to i nije tako jer kod opcije klasičnog bidea također treba pripremiti instalaciju vode, kupiti sanitarije, odnosno bide i armaturu, a u trošak treba uzeti i cijenu WC školjke koja se posebno kupuje. Kod TECEone uređaja sve što je potrebno dobije se u kompletu i ništa nije potrebno dodatno kupovati. Prednost je u tome da ne koristi struju nego samo vodu tj. radi na principu termostatske miješalice tako da ne sadrži elektroničke dijelove. Treba jedino pripaziti na to da se prilikom montaže dovede osim hladne i topla voda, no ako se strogo slijede uputstva nema straha od pogrešaka.

Zašto odabrati TECEone?

Investitore je osvojio moderan minimalistički dizajn WC školjke. Lijepog je oblika i kompaktna zbog čega se može uklopiti u svaku kupaonicu. Zahvaljujući kompaktnim dimenzijama i elementima za rukovanje idealna je za manje prostore zbog čega je ispala odličan odabir za ovu kupaonicu od 5 kvadrata. Može se reći da je dizajn bezvremenski.

Na vodokotliću pažnju plijeni tipka za aktiviranje modernog dizajna u elegantnoj crnoj boji. Radi se o modelu TECEVelvet koji smo predstavili u idućem nastavku serijala.

Ono što je neprocjenjivo je komfor koji TECEone unosi u kupaonicu – osjećaj zadovoljstva, svježine i ugode nakon tuširanja sada je ostvariv i nakon odlaska na WC.  Navedeni osjećaji više nisu luksuz jer je cijena atraktivna s obzirom na to da ovakav način pranja toplom vodom postaje novi standard na području intimne higijene. Tu su i zdravstvene prednosti pranja svježom vodom koja ima mnogo bolji učinak čišćenja od toaletnog papira. To je naročito pogodno za osobe s osjetljivom kožom ili s nekim drugim tegobama jer voda povoljno djeluje na prokrvljenost i nadraženu kožu.


Dizajn se odlikuje jednostavnim i čistim linijama

Uz navedene benefite po pitanju dizajna i komfora, glavne prednosti zbog kojih su investitori izabrali TECEone školjku su sljedeće:

 • 2u1 proizvod čime se štedi na prostoru
 • WC školjka je rimless (bez ruba) čime su održavanje i čišćenje jednostavni
 • Održavanju pridonose tablete za uklanjanje kamenca                                        
 • Higijena ne samo intimnog područja, nego i za WC školjku jer se ručica tuša automatski sama čisti prije i nakon svake uporabe
 • WC daska izrađena je od kvalitetnog materijala, ima ergonomski oblik, ne klima se i ima funkciju sporog zatvaranja (Soft-Close)
 • Sigurna, jednostavna i učinkovita montaža
 • Dokazana tehnologija

Pogledajte kako se odabrani model WC školjke uklopio u uređenje kupaonice!

Upravljanje bideom - komfor rukovanja

Osim zbog uštede prostora, modernog dizajna, visoke higijene i drugih navedenih prednosti, investitore je TECEone posebno privukao i zbog jednostavnog, potpuno komfornog rukovanja prilikom korištenja. Upravljanje uređajem se odvija putem okretnih gumba koji se nalaze bočno na keramici. S jedne strane je regulator količine vode (regulira se količina vode ovisno o potrebi), dok je s druge strane regulator temperature (termostatska miješalica) kojim se temperatura vode može podešavati do 38 °C.


Jednostavno upravljanje regulatorom temperature


Okretni gumb za regulaciju količine vode


Prikaz rada uređaja

Topla voda za higijensko pranje dolazi direktno iz vodovoda. Djelovanjem pritiska vode ručica tuša koja je smještena u sredini sama se aktivira, postepeno izlazi, dolazi do maksimuma i nježno pere željeno područje. Okretanjem gumba se osim pokretanja samog uređaja regulira i jačina mlaza. Pogledajte video s prikazom rada funkcije tuša!

Jednostavnost prije svega

Dokazano je da TECE misli na majstore, pa je tako i ovdje kao i kod čitavog asortimana osigurana jednostavna montaža – nema električnog priključka, bojlera niti spremnika vode, nego dokazana koja obuhvaća samo termostatsku miješalicu i kartušu za regulaciju vode. WC školjka se lako postavlja i skida, a radi se o skrivenoj tehnici pričvršćenja na zid. TECEone se isporučuje u ambalaži koja je vrlo praktična za instaliranje - kod pričvršćivanja se u ambalaži privuče na zid čime se izbjegava oštećenje stražnjeg dijela.

Pojednostavljena je i montaža daske. Samo se klikne i pritegne s imbus ključem i to je to, nema dodatnih podešavanja. Također, ručica tuša i kapica ručice tuša mogu se potpuno jednostavno zamijeniti. Prednost je i što se i kartuše mogu izvaditi, a da pritom WC nije potrebno skidati sa zida.

S obzirom na to da TECE smatra da je ono što se događa iza zida jednako bitno kao i ono što je vidljivo ispred zida, kod ugradnje ove školjke preporučuju kombinaciju s TECE vodokotlićem. Investitori su na temelju stručnih savjeta i preporuka odabrali TECEprofil UNI modul za WC koji smo predstavili u jednom od prethodnih članaka. Osim odabranog modela, i svi ostali TECE vodokotlići, kao i oni od konkurencije prilagođeni su za TECEone WC školjku s funkcijom bidea.

Garancija na TECEone iznosi dvije godine, no dostupnost rezervnih dijelova vrijedi 20 godina, kao i za čitav asortiman.  Ovlašteni serviseri dolaze u najkraćem roku. Navedene informacije također su bile veliki plus investitorima da se odluče za suradnju s TECE.

Preporučuje se redovito održavanje tj. servisiranje tuš WC-a i to može korisnik ili odraditi sam ili potražiti stručnu podršku instalatera. Interval održavanja ovisi o tvrdoći vode i učestalosti korištenja. Kada padne protok tj. pritisak vode to je signal da je potrebna dekalcifikacija te je vrijeme da se odradi procedura s tabletama protiv kamenca. TECE ima set za uklanjanje kamenca koji se sastoji od zaštite od prskanja, tableta za uklanjanje kamenca i poklopca.

TECE se izdvaja od konkurencije

Središte za cijelu Adria regiju nalazi se u Zagrebu. Tvrtka se većinom bazira na odvodnji unutar objekta i zato imaju slogan "voda unutra, voda van". No, što se tiče unutarnjeg uređenja i opreme i tu se mogu pohvaliti da su na zavidnom nivou. Stavili su naglasak na dizajn i time se razlikuju od konkurencije. Na primjer, imaju multifunkcionalne proizvode i kod određenih modela kanalica kao što je TECEdrainline mogu se birati pokrovi i moguće je predomišljanje u hodu dok je kanalica već ugrađena. Jednako je i s tipkama.

Prilikom ispitivanja od strane Visoke škole u Esslingenu, TECEone je jedini WC s funkcijom bidea u konkurenciji od deset njemačkih WC-a s funkcijom bide-a koji radi bez priključka električne energije i dobio je najbolje ocjene u gotovo svim disciplinama.

Tvrtka redovito posjećuje domaće i međunarodne sajmove, te je u stalno u toku s novim trendovima. Kod trendova treba spomenuti da TECE ima i kompletni sustav podnog grijanja koji se konstantno unaprjeđuje.

Arhitekti i projektanti uvijek mogu na adresi tvrtke obići showroom koji je složen po segmentima u kojima se nalaze prezentirani proizvodi - cijevi, vodokotlići, oprema za WC školjke i ostalo. Osim same prezentacije proizvoda, investitori i majstori mogu na licu mjesta vidjeti kako funkcioniraju određeni sustavi, saznati više o tehnologiji i materijalima, te se riješiti svih dilema koje imaju.

Nastavite nas pratiti jer u idućem nastavku predstavljamo tipku za aktiviranje ispiranja TECEVelvet!

Nastavci serijala:

 1. Potpuni makeover stana od 45 kvadrata
 2. Adaptacija kupaonice od 5 kvadrata: Radovi korak po korak
 3. Kupaonica od 5 kvadrata uređena u potpunosti po mjeri vlasnika
 4. Adaptacija stana od 45 kvadrata: Pogledajte tijek unutarnjih radova!
 5. Zamjena dotrajalih cijevi u kupaonici i postavljanje novog vodokotlića
 6. Novi dizajn kupaonice: Pogledajte rješenja za kupaonski namještaj
 7. Stan od 45 kvadrata u kojem je renovacijom pronađeno mjesto za sve!
 8. Renovacija kupaonice: Fix All ljepila i brtvila iz SOUDAL-a za sve izazove
 9. Zidne obloge Rocko Tiles za moderan dizajn kupaonice
 10. Detalji čine razliku: Otkrijte moderan program Livolo prekidača i utičnica
 11. Renovacija stana: Rigips Glasroc X ploče za vlažne prostorije
 12. Tuš kada Stone oduševit će sve ljubitelje uređenja interijera
 13. Ljepila i brtvila iz Soudala za kvalitetnu postavu parketa
 14. Atraktivan dizajn i način slaganja hrastovog parketa oduševio je vlasnike stana
 15. Bijela sobna vrata s crnim rubom istaknut će svaki prostor
 16. Renovacija stana: Inovativne Habito® ploče za pregradne zidove
 17. Do savršene kupaonice uz GROHE miješalicu, tuš sustav i galanteriju
 18. Luksuzni paravan Artego za dodatni komfor u kupaonici
 19. Do inspirativnog uređenja uz namještaj po mjeri i moderne zidne obloge
 20. Bosch klima uređaj koji nudi puno više od hlađenja prostora
 21. TECEone WC školjka s funkcijom bidea: Komfor u kupaonici nikada nije bio veći!
 22. Svojim atraktivnim dizajnom TECEvelvet tipka osvježit će izgled svake kupaonice
 23. Završno uređenje stana: Odabrana rasvjeta unijela je sasvim novu dimenziju
 24. Izgled kuhinje upotpunili su moderan GROHE sudoper i miješalica bezvremenskog dizajna
 25. Do privatnosti uz jedan klik: Upoznajte smart2lock AVUS ONE kvaku modernog dizajna
 26. Elegantna bijela ulazna vrata sjajan su odabir za moderne stanove
Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi