Renovacija kupaonice složen je postupak koji zahtjeva dobru pripremu i organizaciju kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi i stres. Na primjeru prostora na zagrebačkom Jarunu donosimo uređenje kupaonice korak po korak!

Kupaonice malih dimenzija vrlo su specifične jer su za mali prostor postavljeni veliki zahtjevi, što građevinski, a što estetski, naročito kada se kombinira više tipova pločica.

S izazovom preuređenja male kupaonice suočila se zagrebačka obitelj s Jaruna. Odlučili su renovirati kupaonicu iz više razloga: iz tuš kabine dolazio je neugodan miris i postojao je problem s vratima kabine, ispucale su pločice na zidovima i iza kotlića, pločice unutar tuš kabine poprimile su žutu boju, sam dizajn kupaonice im nije bio lijep…

Pogledajte fotografije stare kupaonice, veličine svega 3 kvadrata!


Kupaona prije rušenja


3D vizualizacija kupaonice

Kako bi si olakšala cijeli proces renovacije obitelj s Jaruna odlučila je isprobati vizualizaciju prostora, 3D modeliranje kupaonice u programu Visoft koji za svoje klijente koristi tvrtka Stilker Store. Osim što klijentima nude usluge dizajna kupaonice i 3D vizualizaciju, u Stilkeru prema potrebi prate i izvođenje samih radova. Također, upravo je u Stilkeru ova zagrebačka obitelj kupila četiri modela pločica za svoju novu kupaonicu.

Vizualizacija prostora odličan je odabir za sve one kojima je teško zamisliti izgled željene keramike i sanitarija unutar prostora, ili si ne mogu predočiti kupaonicu bez detalja kao što su odvod, bojler, kupaonski namještaj i slično.

Program je jednostavan za korištenje i u njemu se aplicira stvarna, odabrana keramika. Omogućen je automatski prikaz ukupne količine keramičkih pločica koje su potrebne za kupaonicu. Radi se nacrt u CAD-u prema zahtjevu kupca.

S ovim programom investitorima je omogućeno zaista detaljno planiranje i nestale su sve brige vezane uz uređenje kupaonice.

Nakon što završi planiranje naprave se planovi za polagača keramike čime je i sama renovacija kupaonice uvelike olakšana – vidljive su sve dimenzije i nacrti, sve pločice i pozicije su označene, od toga odakle se kreće s cijelom pločicom do toga gdje se režu pločice ili kako se spaja keramika. Prilikom montaže i polaganja pločica ne može doći do nikakve zabune.

Vizualizacija se šalje kao virtualna šetnja, u opciji 360. Kupac se može okrenuti u prostoru, mogu se zumirati detalji i dobiti vjeran prikaz buduće kupaonice. Pogledajte na primjeru vizualizacije kupaonice od 3 kvadrata!Nastavite nas pratiti jer ćemo kroz seriju članaka prikazati sve korake koje je obuhvaćala renovacija kupaonice, od demontaže i rušenja postojećeg prostora do konačnog izgleda nove kupaone.

Nastavci:
1. Renovacija kupaonice od svega 3 kvadrata!
2. Rušenje stare kupaonice i pripremni radovi za polaganje pločica
3. Odabir keramičkih pločica i postupak polaganja
4. Postavljanje tuš profila u kupaonici od 3 kvadrata
5. Ugradnja vodokotlića i odabir aktivacijske tipke
6. Montaža tuš paravana u kupaonici od 3 kvadrata
7. Odabir tuš stupa za malu kupaonicu
8. Završno uređenje kupaonice na Jarunu
9. VIDEO: Uređenje male kupaonice na Jarunu

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi