Dostupnost materijala, različitih dezena, dekoracija i samog kupaonskog namještaja nikada nije bila veća. Danas je zaista moguće kreirati kupaonicu iz snova što ćete vidjeti i na primjeru ovog projekta uređenja jer su investitori ostvarili sve želje po pitanju komfora, atmosfere i dizajna.

Za razliku od nekih ranijih godina, u kupaonicama se sada primjenjuju razni stilovi uređenja. Na primjer, zbog razvoja tehnologije, kvalitetni vlagootporni materijali uspješno imitiraju drvo, beton, kamen i zato su mogućnosti uređenja neograničene. Ovdje su investitori imali želju da u kupaonici prevladavaju svijetle nijanse poput svijetlo sive i bijele boje te crni detalji za efekt. Htjeli su moderan i funkcionalan namještaj ravnih linija s dozom minimalizma, a odgovor su pronašli u linijama Grande i Grande TOP iz Aquaestil asortimana.

Iz Aquaestilovog asortimana odabrali su:

 • Baza Grande TOP za nadgradni umivaonik
 • Nadgradni bijeli umivaonik iz serije Titan LONG ROUND
 • Visoki ormar kolona GRANDE
 • Ogledalo JAZZ 90 s metalnim okvirom
 • Tuš kada STONE
 • Tuš vrata i stijena Artego

U nastavku članka detaljnije ćemo predstaviti kupaonske ormariće, ogledalo, bazu i umivaonik. Tuš kadi i paravanu posvetit ćemo se u jednom od idućih nastavaka serijala.

Baza za umivaonik

Ormarić ispod umivaonika sastoji se od dvije ladice koje imaju dekor betona. Kako bi se "razbile" sive nijanse koje vladaju kupaonicom, za gornji dio baze umivaonika iz linije Grande TOP odabrana je bijela boja ploče, a na ladice su postavljene crne ručke. Vlasnici su odabrali elegantne aluminijske crne ručke jer su neupadljive, nadopunjuju dizajn i ugodne su za korištenje. Kod ladica treba istaknuti mehanizam za meko zatvaranje koji sve više postaje standard prilikom opremanja interijera.


Baza GRANDE TOP za nadgradni umivaonik iz serije Titan LONG ROUND

Investitori su imali nedoumice oko odabira boje ormarića u smislu tamnije ili svjetlije varijante. U prvom nastavku serijala opisali smo da im je puno pomogla 3D vizualizacija prostora.  Tako su putem programa isprobali bijelu boju i boju drva, ali se jednostavno nisu uklapale. S obzirom na prvotnu želju da kupaonica bude svijetla odluka je pala na ormariće sličnog uzorka kao podne i zidne obloge-ploče s uzorkom betona. Ostali kupaonski elementi poput baze, umivaonika i tuš kade izabrani su u bijeloj boji da se zadrži prozračnost uz crne detalje koji su samo dodatno istaknuli ljepotu elemenata.


Ploča može biti u bijeloj ili crnoj boji.

Donji dio baze je drven, izrađen od iverala koji je kantiran naprednom tehnologijom (ABS traka) što znači da su korpus i fronte ormarića u potpunosti vlagootporne i pogodne za korištenje u vlažnim prostorijama kao što je kupaonica.


Ormarić s dezenom betona iz linije GRANDE TOP

Grande TOP linija pruža jako puno mogućnosti i slobode prilikom dizajna interijera. Na primjer, baza može imati crne mat, srebrne ili čak i zlatne ručke, gornja ploča može biti s ili bez rupe za miješalicu ili s rupama na drugim pozicijama prema skici koju treba priložiti prilikom narudžbe. Nadalje, ovo odlično rješenje za nadgradni umivaonik dolazi u pet standardnih dimenzija, a svaka od tih dimenzija može imati 15 različitih boja i dekora fronti koje se mogu vidjeti kod svih Aquaestil zastupnika u Hrvatskoj. Iako se većinom biraju baze od 80 cm ovdje je postavljena od 100 cm jer su investitori htjeli imati više mjesta za pohranjivanje, ali i prostora za odlaganje na samoj ploči.


Prostor za pohranu unutar ladice ormarića

Na baze iz linije Grande TOP mogu se smjestiti 4 moderna umivaonika iz linije Titan. Svi elementi se mogu međusobno kombinirati i zasebno kupovati po želji.

Prednosti lijevanog mramora

Vlasnici su htjeli materijal koji će biti jednostavan za održavanje, ali i imati dugi vijek trajanja. Ploča iz Grande TOP linije izrađena je od lijevanog mramora što znači da je gotovo vječna jer je ovaj materijal otporan na habanje te postojan na vodu i vlagu. Karakterizira ga iznimna čvrstoća, lako se čisti i održava (tekući deterdženti, voda i krpa, bez upotrebe abrazivnih sredstava).

Gornji sloj lijevanog mramora prekriven je izrazito izdržljivim i otpornim Gelcoat® materijalom koji površinu čini besprijekorno sjajnom i otpornom na ogrebotine. Baza ormarića ima 2 godine garancije, a garancija na ploču i umivaonike od lijevanog mramora iz linije Titan je 10 godina.

Moderan umivaonik za ljepši doživljaj kupaonskog interijera

Osim ploča za umivaonike, od lijevanog mramora mogu se izraditi i tuš kade i sami umivaonici. Nadgradni bijeli umivaonik u ovoj kupaonici također je izrađen od tog materijala. Za razliku od keramičkih umivaonika koji imaju neprecizne konačne mjere zbog same tehnologije proizvodnje, kod lijevanog mramora izrada je vrlo precizna i nema odstupanja u konačnim dimenzijama. Odabran je atraktivan umivaonik ovalnog oblika iz linije TITAN Long round. Uz bijelu boju moguće ga je kupiti i u crnoj varijanti, u sjaj izvedbi.

Bitno je spomenuti da osim modela Long Round postoje još 3 nadgradna umivaonika iz premium serije Titan: Oval, Square i Deus.


Titan LONG ROUND nadgradni umivaonik

Umivaonici iz serije TITAN osim od lijevanog mramora, mogu biti i u izvedbi od aSTONE visokokvalitetnog kompozitnog solid surface materijala razvijenog upravo u Aquaestilu. Odlikuje se nizom odličnih karakteristika i visokom razinom primjenjivosti i izdržljivosti. 

Visoki ormar vizualno se stopio sa zidom


Visoki ormar kolona GRANDE stopio se s uređenjem kupaonice

Ovaj visoki ormar kolona GRANDE toliko se stopio s uređenjem kupaonice da je gotovo neprimjetan. No, unatoč ili zahvaljujući tome još je efektniji i zanimljiviji. Kompatibilan je s bazom Grande TOP i također je dostupan u 15 različitih boja i dekora s crnim mat, srebrnim ili zlatnim ručkama. Sastoji se od dvoja vrata s mehanizmima za meko zatvaranje i ima pet polica.

Osmišljen je kao nadopuna kompoziciji Grande s ciljem da korisnicima omogući pohranu dodatnih stvari koje se koriste u kupaonici. Zbog uskog dizajna idealan je za manje kupaonice. Vlasnici su oduševljeni time koliko se uklopio. Smješten je između tuš kabine i zida i na toj poziciji se odlično ističe. Na ormariću se najprije primijete crne ručkice i upravo su takvi detalji doprinijeli cjelokupnom vizualnom dojmu kupaonice.

Ormarić je poput donjeg dijela baze također izrađen od iverala. S pravilno izvedenim kantiranjem ne postoji opasnost od ulaska vlage što jamči dugi vijek trajanja.

Ogledalo JAZZ 90 s metalnim okvirom


Ogledalo JAZZ promjera 90 s metalnim ovkirom

Ogledalo je neizostavni dio svake kupaonice. Investitore je privukla novost u Aquaestilovom asortimanu – okrugla JAZZ ogledala promjera 50, 70 i 90 s ili bez okvira i s različitim funkcijama osvjetljenja. Opremljena su ugodnom integriranom ili pozadinskom LED rasvjetom i praktičnim touch prekidačem.

Vlasnici su odabrali ogledalo JAZZ promjera 90 s metalnim okvirom, LED integriranom rasvjetom i touch prekidačem. Rasvjeta je smještena iza pjeskarenog stakla i stvara izuzetno ugodan ambijent u prostoru, a sasvim je dovoljna kao sekundarni izvor svjetlosti.

Iako je najprodavaniji model s promjerom od 70 cm jer se najčešće ugrađuju baze od 80 cm širine, u ovoj kupaonici je ugrađena baza od 100 cm širine. Osim zbog boljeg vizualnog dojma te pohrane, veličina ormarića odabrana je i kako bi se prilagodila ostalim elementima, pa se tako ogledalo moglo izabrati u većoj dimenziji. Ogledalo većeg promjera uskladilo se s veličinom baze i sjajno uklopilo u prostor.


Paljenje LED rasvjete pomoću touch prekidača

Veliko ogledalo je zaista impresivno, ima neobične detalje poput crnog metalnog ruba s LED rasvjetom i paljenje na touch tipku. Prvotno su vlasnici odabrali ogledalo bez ruba (isto okruglo), ali su odlučili da žele ipak nešto drugačiju varijantu, zanimljiviju i manje uobičajenu.

Zahvaljujući sofisticiranom, ali nenametljivom dizajnu, elementi kupaonskog namještaja JAZZ pružaju potpunu slobodu prilikom kreiranja kupaonskog prostora. Investitore je najviše osvojila upravo ta mogućnost kombiniranja kupaonskih elemenata. Različiti promjeri ogledala i njihove značajke sjajno se kombiniraju s Grande TOP linijom, ali i bilo kojom drugom linijom Aquaestil namještaja. Svi elementi se mogu kupovati zasebno, ali unatoč tome će se na kraju lijepo međusobno nadopunjavati. Velika prednost je i brza isporuka što je vrlo pohvalno s obzirom na to koliko su velike mogućnosti u izboru namještaja.

Zašto odabrati Aquaestil?

Iz Aquaestila navode kako su iznimno ponosni na to što su cjelokupna proizvodnja, odjel za dizajn i razvoj, uprava i svi ostali dijelovi poduzeća smješteni u Hrvatskoj. Time kupcima osim besprijekorne kvalitete jamče i dostupnost proizvoda, kratke rokove isporuke te brzu i profesionalnu uslugu servisa na području cijele Hrvatske. Proizvodnja se odvija u Dugoj Resi, Generalskom Stolu, Ozlju i Našicama, a zahvaljujući rastu prodaje i izvozu u zemlje EU, neprestano ulažu u tehnologiju proizvodnje i širenje proizvodnih kapaciteta. Specifičnost u odnosu na konkurentske tvrtke je i izrada proizvoda po mjeri.  

Sav kupaonski namještaj tvornički je složen što osigurava njegovu stabilnost i dugovječnost i elementi su odmah spremni za montažu u prostor. Također, sve se izrađuje isključivo nakon narudžbe. Prednost je dostupnost rezervnih dijelova do sedam godina nakon izlaska proizvoda iz asortimana. Garancija na tuš kade i kupaonske kade je 10 godina, na sve ostalo 2 godine. Aquaestil proizvodi mogu se uživo vidjeti i naručiti u svim boljim salonima kupaonske opreme u Hrvatskoj. Više o tvrtki pronađite ovdje.

Pogledajte galeriju i nastavite nas pratiti jer u idućem nastavku donosimo novi izgled cijelog stana. Pokazat ćemo vam uređenje svih prostorija i predstaviti odabranu opremu i rješenja.

Fotogalerija (10)

Nastavci serijala:

 1. Potpuni makeover stana od 45 kvadrata
 2. Adaptacija kupaonice od 5 kvadrata: Radovi korak po korak
 3. Kupaonica od 5 kvadrata uređena u potpunosti po mjeri vlasnika
 4. Adaptacija stana od 45 kvadrata: Pogledajte tijek unutarnjih radova!
 5. Zamjena dotrajalih cijevi u kupaonici i postavljanje novog vodokotlića
 6. Novi dizajn kupaonice: Pogledajte rješenja za kupaonski namještaj
 7. Stan od 45 kvadrata u kojem je renovacijom pronađeno mjesto za sve!
 8. Renovacija kupaonice: Fix All ljepila i brtvila iz SOUDAL-a za sve izazove
 9. Zidne obloge Rocko Tiles za moderan dizajn kupaonice
 10. Detalji čine razliku: Otkrijte moderan program Livolo prekidača i utičnica
 11. Renovacija stana: Rigips Glasroc X ploče za vlažne prostorije
 12. Tuš kada Stone oduševit će sve ljubitelje uređenja interijera
 13. Ljepila i brtvila iz Soudala za kvalitetnu postavu parketa
 14. Atraktivan dizajn i način slaganja hrastovog parketa oduševio je vlasnike stana
 15. Bijela sobna vrata s crnim rubom istaknut će svaki prostor
 16. Renovacija stana: Inovativne Habito® ploče za pregradne zidove
Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi