Nakon što su vlasnici stana odlučili da će kadu koja je zauzimala previše prostora u kupaonici zamijeniti tuš paravanom trebalo je pronaći odgovarajući model. Prilikom istraživanja tržišta u obzir su uzeli veličinu prostora s kojim raspolažu, bio im je bitan način otvaranja vrata, oblik kabine i dizajn okvira jer su htjeli da izgled bude u skladu s ostalim kupaonskim elementima.

Izabrali su Aquaestil jer je ova tvrtka imala sve odgovore na njihove zahtjeve po pitanju dizajna i željenog komfora. Iz bogate ponude tuš kabina i paravana najviše im se svidio paravan Artego koji predstavlja sam vrh Aquaestilovog proizvodnog programa.

Upoznajte paravan Artego

Radi se o luksuznom tuš paravanu koji se sastoji od fiksne stijene i kliznih vrata bez profila što omogućuje ujednačeno otvaranje i zatvaranje vrata te jednostavno čišćenje. Većina paravana s kliznim vratima na gornjem dijelu imaju profile i kotačiće koji otežavaju samo čišćenje što kod Artega nije slučaj. Zahvaljujući izvedbi bez profila, kliznoj šipki i kotačićima većeg promjera osigurano je glatko i ugodno otvaranje vrata. Osim toga, napredni klizni sistem doprinosi estetskom dojmu cijele kupaonice, a dojam kvalitete upotpunjuju magnetne brtve na spoju vrata i fiksne stijene.


 
Tuš paravan Artego D+W - dimenzije i mjere za ugradnju


Paravan se savršeno uklopio u uređenje kupaonice

Paravan Artego izrađen je od 8 mm kaljenog stakla koje je tretirano nano premazom protiv kamenca. Time je osigurano značajno manje zadržavanje kamenca i olakšano je čišćenje. Nanos protiv kamenca ima određeno trajanje, ovisno o intenzitetu korištenja paravana, ali nano premaz se može naknadno kupiti i samostalno nanositi.

Investitori su sve elemente u kupaonici birali s ciljem maksimalnog komfora i udobnosti korištenja najviših standarda modernih kupaonica. Zato su odabrali vrata paravana sa Soft-close zatvaranjem o kojem ćemo pisati kasnije u članku, te zatamnjeno staklo za veću privatnost. Prema vrsti stakla, Artego osim u sivoj toniranoj varijanti stakla (zatamnjenoj) može biti i u prozirnoj varijanti. Profili su aluminijski i mogu biti u srebrnoj, crnoj mat i zlatnoj boji koja je novost u Aquaestil ponudi.


Investitore je privukla zatamnjena vrsta stakla zbog veće privatnosti, ali i estetike


Paravan se odlično uskladio s tuš kadom Stone

Paravan Artego proizvodi se u brojnim standardnim dimenzijama i izvedbama za kutnu ugradnju ili za nišu, s jednim ili dvojim vratima. Može se ugraditi na plitke tuš kade ili na keramičke pločice. Kod narudžbe paravana za ugradnju direktno na keramiku treba priložiti skicu koja sadrži točne mjere prostora za tuširanje. Gore iskazane mjere tuš paravana odnose se na ugradnju na tuš kadu jer mjere za ugradnju na keramiku nisu iste kao kod tuš kade pa to treba uzeti u obzir.

Treba istaknuti i izvedbu ručke paravana jer je omogućeno da se ona može podvući ispod fiksnog stakla čime se ostvaruje veći ulaz u prostor za tuširanje. Brtvljenje na spoju tuš kade/pločica i fiksne cijene omogućuje se aluminijskim U profilom.

Aquaestil je najveći hrvatski proizvođač tuš kabina i paravana te kao proizvođač ima mogućnost raditi tuš kabine i paravane po mjeri čime pokriva gotovo sve moguće konfiguracije u prostoru. Izrada po mjeri potrebna je gotovo uvijek ako se paravan ugrađuje na pločice jer su sve tuš kabine predviđene za tuš kade. Gotovo svi proizvodi izrađuju se po narudžbi osim određenih modela koji se standardno više kupuju jer je asortiman preširok da bi sve bilo na lageru. Kod Artega je rok isporuke za standardne dimenzije deset radnih dana, a ako se izrađuje po mjeri tada se čeka do 4 tjedna.

Aquaestil kao tvornica ima i svoju servisnu službu koja može odraditi izmjeru i ugradnju proizvoda. Za sve modele imaju rezervne dijelove i to čak do 7 godina nakon što se proizvod izbaci iz asortimana. To ujedno garantira dugovječnost upotrebe tog proizvoda.

Dodatne posebnosti paravana

Kao nadopuna samog paravana može se ugraditi Soft-close sistem koji je obostran, odnosno funkcionira prilikom otvaranja i zatvaranja vrata. Ugradnja se vrši na već postavljeni paravan. Vlasnici su odlučili da će paravan imati ovaj sistem jer su u njemu vidjeli višestruke prednosti. Na primjer, omogućuje ujednačenije i usporeno zatvaranje i otvaranje vrata što pridonosi samom ugođaju korištenja, a doprinosi i sigurnosti ako prostor tuša koriste djeca jer sprječava naglo zatvaranje vrata.

Investitorima se jako svidjela i dodatna opcija ugradnje držača za ručnik. Držač može biti u boji profila i na poziciji ili visini koju korisnik sam odabere. Za ovu kupaonicu odabran je crni mat držač širine 40 cm i ugrađen je na visinu od 106 cm. Izrađen je od nehrđajućeg čelika i pokazao se kao sjajan dodatak paravanu.

Držači za ručnike se većinom posebno kupuju zbog čega se najčešće ne uklapaju u dizajn kupanice, a nerijetko se događa i da nisu dovoljno čvrsti zbog čega ne obavljaju dobro svoju funkciju. Ovdje se investitori nisu morali brinuti oko kupnje dodatne galanterije, a držač koji su ugradili osim što se izgledom sjajno stopio s paravanom, pokazao se odličnim za uštedu prostora. Koriste ga za ručnike za brisanje ruku i oduševljeni su koliko im je jedan takav detalj povećao kvalitetu boravka u kupaonici.


Držač za ručnike u crnoj mat boji

Držač za ručnike može se postaviti na fiksnu stijenu svih paravana iz Aquaestil ponude, ali ga je potrebno naručiti prilikom narudžbe jer nije moguća naknadna ugradnja na već montirani paravan. Osim u crnoj mat boji, držači su dostupni i u srebrnoj boji.

Paravan Artego dizajnom se savršeno uklopio s dizajnom kupaonskih ploča i ostalim elementima. Investitori su imali približnu viziju konačnog izgleda kupaonice, no postignut sklad između boja, materijala i namještaja nadmašio je sva njihova očekivanja. Pogledajte fotografije!

Aquaestil - sinonim za kvalitetu i pouzdanost

Tvrtka je osnovana 1998. godine i trenutno broji oko 600 zaposlenih na 4 lokacije u Hrvatskoj. To su Duga Resa, Ozalj, Generalski Stol i Našice. Bavi se isključivo proizvodnjom i razvojem kvalitetne kupaonske opreme, a asortiman se sastoji od tuš kada, kupaonskih kada, tuš kabina i paravana, kupaonskog namještaja i kompozitnih materijala. Oko 80 posto asortimana izvozi se u zapadne zemlje EU, a što se tiče samog branda Aquaestil s njim su prisutni u Hrvatskoj, Sloveniji i ostalim zemljama bivše Jugoslavije. Aquaestil je jedna od rijetkih preostalih tvornica kupaonske opreme u Europi, no tvrde da su opstali jer su se odlučili na razvoj proizvodnje kompleksnijih i kvalitetnijih proizvoda što je ujedno i njihova prednost.

Dizajn proizvoda radi sama tvrtka. Imaju svoj R&D odjel za istraživanje i razvoj u kojem je zaposleno 10 ljudi koji se bave razvojem, testiranjem i dizajnom proizvoda. Čitava proizvodnja je u skladu s ISO-om i pojedini proizvodni programi su certificirani po TUV. U R&D odjelu pružaju podršku svim svojim kupcima i konstantno osluškuju potrebe tržišta.

Iz Aquaestila ističu kako je njihova misija pružati inovativne i održive proizvode koji će kvalitetom, dizajnom i cijenom nadilaziti standarde europskog i svjetskog tržišta i time podići zadovoljstvo kupaca i kvalitetu življenja na novu razinu.

Nastavite nas pratiti jer u idućem članku donosimo sve o odabranom namještaju za ovaj stan.

Nastavci serijala:

 1. Potpuni makeover stana od 45 kvadrata
 2. Adaptacija kupaonice od 5 kvadrata: Radovi korak po korak
 3. Kupaonica od 5 kvadrata uređena u potpunosti po mjeri vlasnika
 4. Adaptacija stana od 45 kvadrata: Pogledajte tijek unutarnjih radova!
 5. Zamjena dotrajalih cijevi u kupaonici i postavljanje novog vodokotlića
 6. Novi dizajn kupaonice: Pogledajte rješenja za kupaonski namještaj
 7. Stan od 45 kvadrata u kojem je renovacijom pronađeno mjesto za sve!
 8. Renovacija kupaonice: Fix All ljepila i brtvila iz SOUDAL-a za sve izazove
 9. Zidne obloge Rocko Tiles za moderan dizajn kupaonice
 10. Detalji čine razliku: Otkrijte moderan program Livolo prekidača i utičnica
 11. Renovacija stana: Rigips Glasroc X ploče za vlažne prostorije
 12. Tuš kada Stone oduševit će sve ljubitelje uređenja interijera
 13. Ljepila i brtvila iz Soudala za kvalitetnu postavu parketa
 14. Atraktivan dizajn i način slaganja hrastovog parketa oduševio je vlasnike stana
 15. Bijela sobna vrata s crnim rubom istaknut će svaki prostor
 16. Renovacija stana: Inovativne Habito® ploče za pregradne zidove
 17. Do savršene kupaonice uz GROHE miješalicu, tuš sustav i galanteriju
 18. Luksuzni paravan Artego za dodatni komfor u kupaonici
 19. Do inspirativnog uređenja uz namještaj po mjeri i moderne zidne obloge
 20. Bosch klima uređaj koji nudi puno više od hlađenja prostora
 21. TECEone WC školjka s funkcijom bidea: Komfor u kupaonici nikada nije bio veći!
 22. Svojim atraktivnim dizajnom TECEvelvet tipka osvježit će izgled svake kupaonice
 23. Završno uređenje stana: Odabrana rasvjeta unijela je sasvim novu dimenziju
 24. Izgled kuhinje upotpunili su moderan GROHE sudoper i miješalica bezvremenskog dizajna
 25. Do privatnosti uz jedan klik: Upoznajte smart2lock AVUS ONE kvaku modernog dizajna
 26. Elegantna bijela ulazna vrata sjajan su odabir za moderne stanove
Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi