Prilikom uređenja kuhinje od nepunih 5 m2, vlasnici stana promišljeno su planirali sve detalje kako bi uspjeli maksimalno iskoristiti svaki centimetar prostora. U ovom članku posvetit ćemo se odabiru sudopera i miješalice gdje su se vlasnici najviše fokusirali na kvalitetu proizvoda. U obzir su uzeli činjenicu da će ova dva kuhinjska elementa imati veliku ulogu u svakodnevnom korištenju kuhinje i da mogu uvelike utjecati na praktičnost, funkcionalnost, ali i estetiku prostorije.

Izabrali su sudoper od nehrđajućeg čelika (inoxa) s jednoručnom miješalicom iz linije Essence u boji Hard Graphite i Brushed završnoj obradi. Oba proizvoda pronašli su u GROHE asortimanu. Ovaj proizvođač kod svih svojih proizvoda stavlja jednak fokus na funkcionalnost i estetiku te je poznat po inovativnim tehnologijama koje kućanstvu pružaju značajnu dozu komfora. Iz tih razloga su se investitori odlučili na GROHE opremu.

Dizajn i odlike odabranog sudopera

Investitorima je bilo vrlo bitno da pronađu kvalitetan sudoper jer su računali da će mnogo vremena provesti upravo uz taj kuhinjski element. Ipak se radi o centralnom mjestu svake kuhinje i prostoru koji služi za pripremu namirnica, pranje posuđa i dr. te se učestalo koristi.

Sudoper od nehrđajućeg čelika, model K700U

Vodeći se kvalitetom, karakteristikama i dizajnom odabrali su GROHE-ov sudoper K700U od nehrđajućeg čelika u boji Brushed Hard Graphite koji ih je osvojio modernim izgledom i naprednim značajkama. Na primjer, odlikuje se Whisper tehnologijom koja ublažava zvukove zbog čega su investitori prevagnuli u odluci da kupe ovaj sudoper. O čemu se točno radi?  Buka koja nastaje ubacivanjem kuhinjskog posuđa u sudoper za ukućane je često neugodna, no ovdje je sudoper obložen Whisper izolacijom koja maksimalno umanjuje jačinu zvuka iz korita i buka se ne prenosi na ostale elemente. Zvuk vode koja curi iz slavine također se manje čuje.

Treba spomenuti da je čitava serija K300 do K1000 kuhinjskih sudopera obrađena posebnim biljnim vlaknima (Tampico) koja stvaraju vrlo fini satenski premaz. Zahvaljujući patentiranoj tehnologiji poliranja naziva GROHE Satin Finish nastaje površina od nehrđajućeg čelika koja je glađa i manje porozna u odnosu na sudopere kod drugih proizvođača. Time je čišćenje sudopera znatno olakšano i produžuje mu se vijek trajanja.

Odlike sudopera koje su najviše privukle investitore su sljedeće:

 • Long-life Shine premaz za duži vijek trajanja
 • Whisper tehnologija
 • GROHE FastFixation instalacijski sustav
 • PVD završna obrada
 • Jednostavno održavanje i čišćenje
 • Moderan dizajn
 • 5 godina garancije

Navedena PVD tehnologija završne obrade je proces fizičke parne depozicije koji omogućava čvršću površinu, do deset puta otporniju na ogrebotine čime sudoperi i slavine mogu izdržati i najteže zahtjeve prilikom svakodnevne upotrebe u kuhinjama. Ovu tehnologiju sadrže i Essence kuhinjska miješalica koju predstavljamo niže u članku kao i odabrani GROHE-ovi proizvodi u kupaonici koje smo detaljno prezentirali u jednom od prethodnih nastavaka serijala. PVD tehnologija jamči duži vijek trajanja te će elementi i nakon dugotrajne upotrebe izgledati kao prvog dana kupnje. Više o svim GROHE primijenjenim tehnologijama kod izrade sudopera možete pogledati ovdje.

Svi GROHE sudoperi dizajnirani su tako da odgovaraju različitim tipovima kuhinja oblikom i dizajnom te pokrivaju svaki segment – od jednostavnijih ili minimalističkih modela do onih sofisticiranijih. Postoji i mogućnost nekoliko vrsti ugradnje: na radnu ploču, u ravnini s radnom pločom ili ispod radne ploče kao što su investitori odabrali u svom stanu. Dolaze s inteligentnim značajkama zbog kojih pranje suđa više nije toliko omražena obaveza. U asortimanu se nalaze kompaktni modeli s integriranim cjedilima, velikim dvostrukim sudoperima i posebno elegantni ugrađeni sudoperi koji su u ravnini s radnom pločom.

Vratimo se na odabrani model sudopera! Vlasnike stana privukao je moderan kockasti dizajn karakterističan za cijelu K700 seriju sudopera. Svidjelo im se što sudoper ima dublje, prostrano korito, sa sjajnim rubom, a najviše ih je osvojila baza dijamantnog oblika koja omogućava lakše sušenje. Minimalna potrebna širina kuhinjskog elementa u koji se sudoper ugrađivao je 600 mm i vlasnici su ga upravo tako i planirali kod izrade idejnog rješenja kuhinje. Bojom, oblikom i veličinom odabrani sudoper se savršeno uklopio u kuhinju pa slobodno možemo reći da su sudoperi iz K700 serije idealni za moderne kuhinje poput ove.

Prikaz dimenzija za ugradnju K700U sudopera

Ako slavina slučajno ostane otvorena - na svim GROHE sudoperima nemoguće je doći do prelijevanja vode

Elegantan nabor u obliku dijamanta osigurava dobru odvodnju

Inovativne tehnike proizvodnje omogućile su da svi GROHE sudoperi imaju dubinu od najmanje 17 cm čime se bez problema koriste najveći lonci, posude i tave. GROHE sudoperi lako se čiste, smanjuju buku vode, te čak imaju i opciju daljinskog upravljanja za otpad. Trebate samo odabrati željeni materijal, veličinu, stil i boju. Osim Brushed Hard Graphite, za seriju sudopera K700 dostupne su i sljedeće boje/obrade iz GROHE-ove kolekcije: Brushed Warm Sunset i Brushed Cool Sunrise te varijanta Stainless Steel (nehrđajući čelik). Sve kolekcije sudopera možete pronaći ovdje.

Kuhinjska miješalica – zvijezda prostora

Vlasnici su smatrali da će se s odabranim sudoperom sjajno uklopiti Essence jednoručna miješalica modernog i minimalističkog dizajna. Miješalica im se svidjela jer je lijepa, odlikuje se nenametljivom elegancijom, a istodobno je praktična i učinkovita. Boja Hard Graphite u Brushed završnoj obradi izgleda vrlo šik i savršena je za moderne interijere.

Essence jednoručna miješalica odlikuje se bezvremenskim izgledom

Essence linija miješalica dolazi u najviše boja i modela zbog čega je lako naći svoju idealnu kombinaciju neovisno o tome nalazi li se u dizajnu vaše kuhinje uzorak drva, mramora, betona ili kamena, svijetli ili tamni tonovi. Osim urbanog izgleda Hard Graphite, ostale dostupne boje su ružičasto zlatna nijansa koja podsjeća za zalazak sunca Warm Sunset i zlatna nijansa Cool Sunrise. Navedene boje dostupne su u dvije završne obrade: sjajnoj ili brušenoj. Dostupan je i delux izgled mat površine sličan čeliku naziva SuperSteel te izvedba u standardnom Chrome premazu, a odnedavno je asortiman obogaćen i još jednom novom bojom naziva Phantom Black (crna) koja ima izuzetno mat i glatku površinu. Kolekcije GROHE kuhinjskih slavina možete pogledati ovdje.

Glavne značajke odabrane miješalice:

 • PVD tehnologija završne obrade
 • Long-Life Shine premaz za duži vijek trajanja
 • GROHE SilkMove keramička kartuša – jednostavna izmjena temperature i protoka vode
 • Visoki izljev
 • Instalacija na 1 otvor
 • Prebacivač: standardni mlaz/SpeedClean tuš mlaz
 • Automatsko vraćanje na standardni mlaz (laminaran protok)
 • Područje zakretanja 360° što pruža maksimalnu fleksibilnost
 • Ugrađen limitator temperature
 • 5 godina garancije

Iako smo PVD tehnologiju završne obrade detaljnije već opisali kod predstavljanja sudopera kojeg su vlasnici odabrali za svoju kuhinju, ipak istaknimo još jednom ono najbitnije, a to je da PVD sastav površine osigurava 3x jaču i 10x otporniju površinu na ogrebotine, čime je ona dugotrajnija. Zahvaljujući GROHE SilkMove tehnologiji miješalica će godinama osiguravati jednostavnu i potpuno preciznu kontrolu temperature vode. Iako je investitore na prvu privukao dizajn miješalice, sve navedene značajke uvjerile su ih da je ova miješalica savršen odabir za njihove želje i potrebe.

Miješalica ima ugrađeni limitator temperature

Naveli smo i da se miješalica zakreće za 360°, a ovdje treba naglasiti i opcije mlaza koje omogućava – standardni mlaz i snažni SpeedClean tuš mlaz. Ove dvije opcije mogu se izmjenjivati jednostavnim pritiskom gumba. Jedna od prednosti miješalice koja je također prevagnula pri odabiru je što ima izvlačivi tuš. Ta inovacija je vrlo korisna jer onemogućava špricanje vode izvan sudopera što se često događa prilikom ispiranja tanjura i drugog posuđa. Izvlačivi tuš daje veliku fleksibilnost prilikom korištenja sudopera.


Prikaz standardnog mlaza


Prikaz tuš mlaza (sa SpeedCelan sustavom protiv kamenca)


Prikaz upotrebe izvlačivog tuša

Vlasnici su zadovoljni s miješalicom jer se pokazala savršenom za jednostavno obavljanje mnogih kuhinjskih poslova, od punjenja posuda vodom do pranja voća i povrća te ispiranja i završnog čišćenja.

GROHE je jako posvećen dizajnu proizvoda kako bi se različiti elementi međusobno odlično uskladili. Tako su sudoperi dizajnirani na način da sa slavinama budu u harmoniji oblikom i funkcijom, ali i da pristaju različitim stilovima kuhinja. Zato su investitori bili sigurni da će s estetske strane sve biti skladno i nisu bili u krivu. Sudoper i miješalica nisu se mogli bolje uklopiti uz ostatak uređenja. Dapače, dodatno su podigli vizualni dojam cijele kuhinje.

Upravo kod usklađivanja elemenata dolazimo do GROHE-ova koncepta Perfect Match koji je i osmišljen s ciljem usklađivanja pojedinih elemenata iz njihovog asortimana tako da završni izgled bude potpuno u skladu iako odabrani proizvodi čak i nisu iz iste serije. Ova originalna ideja kupcima značajno olakšava odluke prilikom odabira opreme za svoj dom s obzirom na dizajn, boju i oblik. Zato su investitori osim za kuhinju, odabrali i za novu kupaonicu proizvode iz asortimana ovog inovativnog proizvođača.

Pogledajte kako su se sudoper i miješalica uklopili u dizajn kuhinje!

GROHE osluškuje sve potrebe korisnika

Prilikom uređenja stana investitori su vodili računa i o ekološki prihvatljivim rješenjima i zato je GROHE bio sjajan partner za opremanje njihovog prostora. Ova tvrtka poznata je po ekološkoj osviještenosti. Na primjer, proizveli su miješalice s filterom za vodu koje kombiniraju filter ispod sudopera s kuhinjskom slavinom s ciljem uklanjanja nečistoće u običnoj vodi. Radi se o GROHE Blue® miješalici - potpunom sustavu za filtriranje vode. Sustav funkcionira tako da filter za vodu uklanja iz miješalice klor, vapno i teške metale koji vodi daju neugodan okus. S ovim ekološki prihvatljivim rješenjem uštedjet će se novac i prirodni resursi te se radi o sjajnoj alternativi za ljude koji preferiraju prirodni okus vode.

GROHE Blue filter kartuša pročišćava do 3.000 litara vode, a može se zamijeniti u samo par koraka. Ono što pruža je neprocjenjivo  - osvježavajuće iskustvo okusa čiste vode bez naknadnog okusa klora ili pak lošeg mirisa.

Briga za ekologiju vidljiva je i kroz certifikat “Cradle to Cradle” (C2C) čija je svrha izrada proizvoda čiji će se dijelovi kasnije koristiti za kreiranje novih proizvoda. Time se značajno smanjuje količina potrebnih novih resursa.

Posebno je vrijedna pohvale GROHE-ova GIVE škola koja mladim talentima pruža priliku da steknu stručno znanje i vještine iz područja vodoinstalaterske struke. O čemu se radi? GROHE je 2021. godine pokrenuo svoj GIVE (engl. GROHE Installer Vocational Training and Education) program s ciljem pružanja dobre osnove za uspješan početak profesionalnih karijera učenicima srednjih strukovnih škola. Do sada su ostvarili uspješne suradnje sa 64 škole diljem Europe, Afrike i Bliskog istoka. Iz Hrvatske u programu sudjeluju Obrtno tehnička škola u Splitu i Industrijsko-obrtnička škola u Sisku. GROHE želi da kroz program osigura pristup edukaciji o suvremenim sanitarnim rješenjima za više od 5 tisuća učenika u svijetu.

U idućem nastavku serijala predstavljamo elegantnu kvaku koja plijeni pažnju na kupaonskim vratima. Investitori su je pronašli u asortimanu tvrtke Hora. Nastavite nas pratiti!

Nastavci serijala:

 1. Potpuni makeover stana od 45 kvadrata
 2. Adaptacija kupaonice od 5 kvadrata: Radovi korak po korak
 3. Kupaonica od 5 kvadrata uređena u potpunosti po mjeri vlasnika
 4. Adaptacija stana od 45 kvadrata: Pogledajte tijek unutarnjih radova!
 5. Zamjena dotrajalih cijevi u kupaonici i postavljanje novog vodokotlića
 6. Novi dizajn kupaonice: Pogledajte rješenja za kupaonski namještaj
 7. Stan od 45 kvadrata u kojem je renovacijom pronađeno mjesto za sve!
 8. Renovacija kupaonice: Fix All ljepila i brtvila iz SOUDAL-a za sve izazove
 9. Zidne obloge Rocko Tiles za moderan dizajn kupaonice
 10. Detalji čine razliku: Otkrijte moderan program Livolo prekidača i utičnica
 11. Renovacija stana: Rigips Glasroc X ploče za vlažne prostorije
 12. Tuš kada Stone oduševit će sve ljubitelje uređenja interijera
 13. Ljepila i brtvila iz Soudala za kvalitetnu postavu parketa
 14. Atraktivan dizajn i način slaganja hrastovog parketa oduševio je vlasnike stana
 15. Bijela sobna vrata s crnim rubom istaknut će svaki prostor
 16. Renovacija stana: Inovativne Habito® ploče za pregradne zidove
 17. Do savršene kupaonice uz GROHE miješalicu, tuš sustav i galanteriju
 18. Luksuzni paravan Artego za dodatni komfor u kupaonici
 19. Do inspirativnog uređenja uz namještaj po mjeri i moderne zidne obloge
 20. Bosch klima uređaj koji nudi puno više od hlađenja prostora
 21. TECEone WC školjka s funkcijom bidea: Komfor u kupaonici nikada nije bio veći!
 22. Svojim atraktivnim dizajnom TECEvelvet tipka osvježit će izgled svake kupaonice
 23. Završno uređenje stana: Odabrana rasvjeta unijela je sasvim novu dimenziju
 24. Izgled kuhinje upotpunili su moderan GROHE sudoper i miješalica bezvremenskog dizajna
 25. Do privatnosti uz jedan klik: Upoznajte smart2lock AVUS ONE kvaku modernog dizajna
 26. Elegantna bijela ulazna vrata sjajan su odabir za moderne stanove
Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi