U prošlim člancima opisali smo postojeće stanje stana, prikazali 3D vizualizaciju i upoznali vas s početnim radovima u kupaonici. U ovom nastavku serijala posvetit ćemo se opremanju kupaonice – dizajnu i odabranim kupaonskim elementima.

Investitori su znali u kojem smjeru žele ići s uređenjem kupaonice i više su nego zadovoljni konačnim rezultatom. Željeli su svijetle tonove, moderan namještaj ravnih linija i napredna rješenja koja će pridonijeti ugođaju i komforu u kupaonici. Krenimo korak po korak kroz njihove odabire!

Efekt velikih ploča

Za razliku od klasičnog opremanja kupaonice, ovdje  je posebnost u tome što su umjesto keramičkih pločica na zidove i podove postavljene Rocko Tiles ploče tvrtke Kronospan. Ploče su fleksibilne pa je obrada laka bez straha od pucanja. Investitori su se najprije dvoumili, no osim sjajnih tehničkih karakteristika ovih ploča, privuklo ih je to što su ploče velike i imaju minimalno fuga te su modernog dizajna. Zbog širokog izbora dekora uspjeli su pronaći kombinaciju koja je odgovarala njihovim željenim bojama i uklapala se uz ostatak uređenja.

Rocko Tiles ploče velikog formata

Za pod i većinu zidova odabran je sivi dekor s decentnim uzorkom betona, dok su na jedan, centralni dio zida odlučili postaviti ploče s dekorom pločica/opeke. Zahvaljujući velikim dimenzijama, ploče su vrlo efektne i ostavljaju potpuno drugačiji dojam od klasičnih pločica manjih dimenzija.

U kreiranju dizajna Kronospan surađuje s tvrtkom iz španjolske koja radi dizajne najvećim proizvođačima keramičkih pločica. To pokazuje da su u trendu s dekorima koje su predstavili ove godine, a bit će aktualni i iduće 2024. godine. Više o pločama donosimo u jednom od idućih nastavaka serijala.

Do savršene kupaonice uz pouzdane partnere

Investitori su htjeli provjerena i pouzdana rješenja zbog čega su birali tvrtke koje su već dugi niz godina na tržištu kupaonske opreme. U Aquaestilu su pronašli namještaj i umivaonik, tuš kadu Stone i Artego paravan. Iz TECE-a su nove cijevi, vodokotlić, tipka za aktivaciju i WC školjka s funkcijom bidea, a iz GROHE-a su podžbukni tuš sustav, miješalica za umivaonik i galanterija. U nastavku članka ćemo ukratko predstaviti sve navedeno!

Aquaestil kupaonski namještaj i umivaonik – sloboda dizajna

Baza GRANDE TOP s nadgradnim bijelim umivaonikom

Investitore je osvojio Aquaestilov namještaj jer nudi brojne mogućnosti i slobodu prilikom dizajniranja prostora. Izabrali su bazu za nadgradni umivaonik iz ekskluzive linije Grande TOP. Na primjer, baza može biti u 5 različitih dimenzija od kojih svaka dolazi u 15 različitih boja i dekora fronti, ručke baze mogu biti crne mat ili srebrne, gornje ploče s ili bez rupe za miješalicu. Osim baze, odlučili su se i za visoki ormar-kolonu GRANDE.

Od četiri moderna umivaonika koji se mogu smjestiti na baze iz linije Grande TOP, investitori su odabrali nadgradni bijeli umivaonik ovalnog oblika iz linije TITAN long round. Ploča baze također je u bijeloj boji, a izrađena je od lijevanog mramora, materijala koji se odlikuje iznimnom čvrstoćom, otporan je na habanje, postojan na vodu i vlagu te slovi kao dugovječan. Ormarić ispod umivaonika izrađen je od iverala koji se kantira naprednom tehnologijom (ABS traka) zbog čega nema opasnosti od ulaska vlage. Ladice imaju dekor betona i crne ručke koje su istodobno neupadljive, ali i zgodan detalj koji zaokružuje čitav dizajn ormarića.

Umivaonik iz linije Titan LONG ROUND

Atraktivan umivaonik posebno se ističe u kupaonici. Poput ploče, izrađen je od lijevanog mramora čiji je gornji sloj prekriven otpornim Gelcoat® materijalom koji površinu čini posebno sjajnom, ali i otpornom na ogrebotine.

S bazom je potpuno kompatibilna kolona GRANDE također sa crnim ručkicama koja je odličan dodatak kupaonici jer svojim uskim dizajnom ne zauzima mnogo mjesta, a odlična je za pohranu ručnika ili drugih kupaonskih stvari. Izrađen je od iverala, ima pet polica i mehanizam za meko zatvaranje. Investitori su i za ovaj ormarić odabrali dekor betona zbog čega se toliko stopio s uređenjem da je gotovo neprimjetan.


Visoki ormar-kolona GRANDE

Iznad umivaonika pažnju plijeni ogledalo JAZZ promjera 90 cm s metalnim okvirom. Ogledalo je posebno zbog crnog ruba s LED rasvjetom i paljenjem na touch tipku. Investitori su smatrali da će se svojim velikim i okruglim dizajnom odlično uklopiti u stil uređenja i nisu bili u krivu. Namijenjeno je da se koristi kao sekundarni izvor svjetlosti i zadovoljni su atmosferom koju unosi u prostor.


JAZZ 90 okruglo ogledalo s metalnim okvirom

S obzirom na to da su htjeli da nova kupaonica bude mnogo funkcionalnija u odnosu na staru odlučili su da će klasičnu kadu zamijeniti tuš kadom i kabinom. U Aquaestilu su pronašli tuš kadu Stone koja ima blago reljefnu površinu s efektom prirodnog kamena i time što je vrlo ugodna na dodir. Izrađena je od lijevanog mramora što im jamči dugi vijek trajanja. Model Stone dolazi u više od 20 standardnih dimenzija i  u 3 boje – bijela, crna i cementno siva. Investitori su odabrali bijelu boju kako bi se zbog sivih tonova koji prevladavaju ipak unijela doza prozračnosti u prostor. Više o kadi pročitajte u članku.

Tuš kada STONE s efektom prirodnog kamena

S tuš kadom se odlično uklopio luksuzni paravan iz linije Artego sa zatamnjenim staklom za veću privatnost, crnim profilima, soft-close sistemom otvaranja i zatvaranja i držačem za ručnike. Izrađen je od 8 mm kaljenog stakla koje je tretirano nano premazom protiv kamenca. Aquaestil kupaonski namještaj i umivaonik detaljno smo predstavili u jednom od sljedećih nastavaka serijala. Više o paravanu Artego također možete pronaći u jednom od idućih članaka.

Tuš kada STONE i paravan Artego 

Investitorima se kod Aquaestila najviše svidjela upravo ta sloboda dizajniranja prilikom kombinacije namještaja, odabira boja i funkcija. Jednake mogućnosti pružio im je i GROHE te su uz te dvije firme uspjeli od kupaonice stvoriti jednu zaokruženu cjelinu.

Ista boja miješalice, podžbuknog tuš sustava i galanterije

Investitore je privukao GROHE-ov koncept Perfect Match koji omogućava usklađivanje izgleda kupaonice čak i ako proizvodi koji se odaberu nisu iz iste serije. Time se rješavaju brojne nedoumice koje se inače javljaju prilikom usklađivanja kupaonske opreme po dizajnu, boji, obliku ili funkcionalnosti. Više nema potrebe za nagađenjem hoće li se nešto uklopiti. Svaka serija proizvoda prilagođena je zasebnim proizvodima i bojama, na primjer, postoje točno određene serije miješalica koje će se slagati s keramikom, odnosno umivaonikom. Tako su postignute i sljedeće prednosti: nema prskanja, udobnost korištenja je veća i prostor je vizualno privlačniji.

Ovaj koncept posebno je omiljen kod dizajnera interijera jer im uvelike olakšava dizajn kupaonica. Perfect Match kreiran je kako bi se postiglo savršenstvo u svakom detalju.

Essence miješalica za umivaonik 

Investitori su za miješalicu, podžbukni tuš sustav i galanteriju odabrali istu boju - Hard Graphite u sjajnoj završnoj obradi. Sve dostupne boje mogu se izabrati u dvije završne obrade, sjajnoj ili brušenoj.  Kod umivaonika je izbor pao na modernu mješalicu Essence, minimalističkog dizajna, koja se sjajno uklopila u kupaonicu. Savršeno se uklopio i podžbukni tuš sustav koji se sastoji od Grohtherm SmartControl termostata, nadglavnog tuša Rainshower Cosmopolitan 310 te Rainshower Aqua Stick ručnog tuša.

Potpuno novo iskustvo tuširanja

Pritiskom na gumbe, SmartControl pruža dva mlaza, jedan na naglavnom tušu i jedan na ručnom ili oba istovremeno, odnosno istovremeno može biti uključeno više izlaza. Za dva prskanja u isto vrijeme samo je potrebno aktivirati oba gumba. Inovativna GROHE Grohtherm SmartControl tehnologija nudi odabir mlaza i podešavanje volumena u jednom. Upravljanje je lako i jednostavno za čitavu obitelj. Investitore su osvojili moderan dizajn, funkcionalnost i vrhunsko upravljanje.

GROHE podžbukni tuš sustav 

Vlasnici su htjeli podžbukni tuš sustav i zidnu miješalicu kako bi se pridonijelo eleganciji i samoj estetici kupaonice. Postignuti su otvorenost prostora, čist i minimalistički izgled. Od ovog proizvođača još je odabrana i galanterija iz linije Selection – držač toaletnog papira, set WC četke, držač za sapun unutar prostora za tuširanje i kukice za ručnike. Sva spomenuta GROHE rješenja predstavili smo u jednom od idućih nastavaka.

GROHE kukice za ručnike

Dodatni komfor u kupaonici

Prilikom planiranja nove kupaonice vlasnici su htjeli maksimalno iskoristiti postojeći prostor od 5 kvadrata. Odlučili su uštedjeti na prostoru tako da kupe WC školjku s funkcijom bidea TECEone. Time ne samo da su dobili kvadrat prostora više, već i nešto veću slobodu uređenja i otvoreniju kupaonicu. Prednost ove odluke je i u bezvremenskom dizajnu školjke koji će se uklopiti u svaku kupaonicu.

Za razliku od drugih proizvođača, TECEone model školjke radi u potpunosti bez struje - koristi se snaga vode tako da se funkcijom tuša upravlja uz pomoć pritiska vode. Voda za higijensko pranje dolazi direktno iz vodovoda. Za instalaciju je potreban dovod tople i hladne vode. Samim time instalacija je jednostavnija jer nema potrebe za dovođenjem posebnog električnog priključka tj. kabela, a tuš WC uređaj u sebi ne treba imati niti spremnik vode niti bojler za grijanje vode. Tehnika se sastoji samo od termostatske miješalice i kartuše za regulaciju mlaza vode. Više informacija možete pronaći u članku.

TECEone WC školjka s funkcijom bidea 

S obzirom na to da u kupaonici prevladavaju sivi tonovi s crnim detaljima tako su odabrali i tipku crne boje. Radi se o modernoj dvokoličinskoj tipki TECEvelvet  koja je izrađena od nagrađivanog površinskog materijala FENIX NTM® koji se koristi za izradu površina modernijih i ekskluzivnijih kuhinja. Aktivacijsku tipku detaljnije smo predstavili u jednom od sljedećih nastavaka serijala.

Modernom štihu kupaonice pridonijeli su atraktivni Livolo prekidači i utičnice u crnoj boji sa staklenom površinom. Radi se o kristalnom kaljenom staklu čime  ovaj touch program (na dodir) podiže dizajn cijelog prostora na jedan viši nivo. Više o navedenom programu možete pronaći u jednom od idućih članaka.

Treba spomenuti i elegantna bijela vrata s crnim rubom tvrtke Hörmann koja smo detaljno predstavili u jednom od sljedećih nastavaka serijala. Uz sobna vrata se izvrsno uklopila crna kvaka AVUS ONE s inovativnom tehnologijom zaključavanja koju su investitori pronašli u Hori, a dodatno smo je predstavili u nastavku serijala.

Vrata tvrtke Hörmann, kvaka iz Hore i Livolo utičnice 

Nakon što je uređenje kupaonice završilo, investitori su bili oduševljeni time koliko se stvarno stanje poklopilo s vizualizacijom.

Idejno rješenje kupaonice 


Završno uređenje kupaonice

Nastavite nas pratiti jer u idućem članku donosimo prikaz radova u ostatku stana!

Pogledajte galeriju!

Fotogalerija (17)

Nastavci serijala:

 1. Potpuni makeover stana od 45 kvadrata
 2. Adaptacija kupaonice od 5 kvadrata: Radovi korak po korak
 3. Kupaonica od 5 kvadrata uređena u potpunosti po mjeri vlasnika
 4. Adaptacija stana od 45 kvadrata: Pogledajte tijek unutarnjih radova!
 5. Zamjena dotrajalih cijevi u kupaonici i postavljanje novog vodokotlića
 6. Novi dizajn kupaonice: Pogledajte rješenja za kupaonski namještaj
 7. Stan od 45 kvadrata u kojem je renovacijom pronađeno mjesto za sve!
 8. Renovacija kupaonice: Fix All ljepila i brtvila iz SOUDAL-a za sve izazove
 9. Zidne obloge Rocko Tiles za moderan dizajn kupaonice
 10. Detalji čine razliku: Otkrijte moderan program Livolo prekidača i utičnica
 11. Renovacija stana: Rigips Glasroc X ploče za vlažne prostorije
 12. Tuš kada Stone oduševit će sve ljubitelje uređenja interijera
 13. Ljepila i brtvila iz Soudala za kvalitetnu postavu parketa
 14. Atraktivan dizajn i način slaganja hrastovog parketa oduševio je vlasnike stana
 15. Bijela sobna vrata s crnim rubom istaknut će svaki prostor
 16. Renovacija stana: Inovativne Habito® ploče za pregradne zidove
 17. Do savršene kupaonice uz GROHE miješalicu, tuš sustav i galanteriju
 18. Luksuzni paravan Artego za dodatni komfor u kupaonici
 19. Do inspirativnog uređenja uz namještaj po mjeri i moderne zidne obloge
 20. Bosch klima uređaj koji nudi puno više od hlađenja prostora
 21. TECEone WC školjka s funkcijom bidea: Komfor u kupaonici nikada nije bio veći!
 22. Svojim atraktivnim dizajnom TECEvelvet tipka osvježit će izgled svake kupaonice
 23. Završno uređenje stana: Odabrana rasvjeta unijela je sasvim novu dimenziju
 24. Izgled kuhinje upotpunili su moderan GROHE sudoper i miješalica bezvremenskog dizajna
 25. Do privatnosti uz jedan klik: Upoznajte smart2lock AVUS ONE kvaku modernog dizajna
 26. Elegantna bijela ulazna vrata sjajan su odabir za moderne stanove
Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi