Želite sačuvati cvijetnjak ili travnjak od mačaka koje ondje uporno vrše nuždu ili se izležavaju na vašem omiljenom cvijeću? Bez brige, postoje različite metode pomoću kojih ćete uspješno riješiti svoj problem.

Na mjesta za koja ne želite da ih mačke posjećuju stavite malo ljute paprike i one će prestati tuda njuškati. Na isti način se možete poslužiti i paprom. Ako nemate mačke, a ne želite da vam dolaze tuđe možete njime posipati cijelo dvorište.

Za odbijanje mačaka, ali i pasa koristi se biljka naziva Coleus Canina. Nakon što je posadite u svom vrtu mačke mu neće prilaziti ni blizu jer biljka za njih ima neugodan miris.

Ako vam se ne sviđaju prirodne metode ili ne vjerujete u njihov učinak uvijek možete otići u najbližu trgovinu za kućne ljubimce i kupiti proizvode napravljene isključivo za odbijanje mačaka. Takvi proizvodi izrađeni su u obliku sprejeva ili gelova, a postoje i posebni uređaji, odnosno senzori koji detektirajući mačke i pse šalju visoko frekventni alarm koji njima smeta.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi