Opremanje kupaonice zahtjevan je projekt jer istodobno treba zadovoljiti funkcionalnost i želje po pitanju estetike. Naročito su izazovne male kupaonice gdje prostor treba osmisliti tako da stanu svi bitni elementi, ali da se zadrži određeni komfor kretanja u kupaonici.

Navedeno su uspješno postigli vlasnici garsonijere na Malešnici čija je nova kupaonica od svega 4m2 neprepoznatljiva. Više su nego zadovoljni konačnim rezultatom koji je spoj bezvremenskog dizajna i vrhunske funkcionalnosti.  Dok smo u prethodnom nastavku predstavili odabranu keramiku, u ovom članku posvetit ćemo se inovativnoj kupaonskoj opremi koja boravak u kupaonici diže na jednu novu razinu.

Vodeći se time da odabrani proizvodi budu izrađeni isključivo od visokokvalitetnih i izdržljivih materijala te da ne zaostaju po pitanju stila i modernog dizajna, investitori su se odlučili na asortiman tvrtki Geberit i Hansgrohe.

Tuš kada u razini poda

Geberit ih je privukao jer nudi savršena rješenja za gotovo svaku kupaonicu. Na primjer, njihove kade u ravnini poda postavljaju nove standarde u svijetu dizajna, higijene i sistema montaže. Upravo su zato odabrali tuš kadu Olona od kamenog kompozita koja je mnogo praktičnije rješenje od prethodne stare i nezgrapne kade koja je zauzimala previše mjesta.

Dolazi u 20 veličina i formata, pa tako svatko može pronaći idealan model za svoju kupaonicu, bila ona većih ili manjih dimenzija. Kako bi se postigla maksimalna dimenzija kade koja stane u prostor, arhitekt je za ovu kupaonicu predvidio dimenziju 120x80. Prilikom planiranja organizacije kupaonice cilj je bio dobiti komotan prostor za tuširanje.

Ugradnja tuš kada u razini poda već je neko vrijeme u trendu, a osim da uštede na prostoru investitori su se odlučili na tu opciju jer olakšava pristup ljudima u različitim životnim situacijama (smanjena pokretljivost i slično), pruža osjećaj prostranosti i udobnost tuširanja. 

Tuš kada Olona ispunjava sve zahtjeve po pitanju upotrebe i održavanja, ima odlična protuklizna svojstva, a izgledom je vrlo atraktivna. Svojom bijelom bojom lijepo se uklopila s tamnim profilima od tuš kabine, kao i keramikom te je pridonijela sveukupnom skladnom uređenju kupaonice.

Više o Oloni pročitajte u posebnom članku: Tuš kada Olona za kupaonice u trendu.

Više od sanitarnog modula

Ono što plijeni posebnu pažnju u ovoj kupaonici je sanitarni modul Geberit Monolith Plus koji se često koristi za projekte renovacije. Odlikuje se elegantnim dizajnom s prednjom oblogom od stakla koja stvara „WOW“ efekt. Na gornjem dijelu modula mogu se izmjenjivati različite boje što unosi posebnu atmosferu u kupaonicu.

Vodokotlić ima mogućnost prepoznavanja korisnika na osnovu kojeg se pokreće odzračivanje i pali orijentacijsko svjetlo. U pokrov su ugrađene Soft-Touch tipke kojima se aktivira veća ili manja količina ispiranja (dvokoličinsko ispiranje) i odzračivanje. Ugrađeno odzračivanje neutralizira neugodne mirise iz WC školjke.

Monolith se savršeno uklopio s odabranom keramikom.

Više o dizajnu i funkcijama sanitarnog modula, kao i postavljenoj konzolnoj WC školjci pročitajte u članku: Monolith Plus unosi novu dimenziju u kupaonice.

Klasika je vječna

Prilikom odabira namještaja odluka je pala na Geberit Selnova Square bazu za umivaonik s dvije ladice i umivaonikom jer se svojim klasičnim dizajnom odlično uklapa u kupaonicu. Investitorima su se svidjele jednostavne i jasne linije ormarića, tanki rub umivaonika, izrazito meko zatvaranje i izvlačenje ladica.

Iznad baze za umivaonik ističe se Option Plus element s ogledalom koje se od klasičnih ogledala razlikuje po tome što sadrži Geberit magnetni nosač te ima zrcalnu površinu s lijeve i desne strane, a ne samo naprijed. Pruža glavnu LED rasvjetu s gornje strane elementa te indirektnu rasvjetu s donje strane elementa. 

Poput Monolitha i ogledalo sa svojom rasvjetom unosi poseban ambijent u prostor.

Više o liniji Selnova Square i ogledalu Option Plus pročitajte u članku: Kupaonski namještaj za novi moderni dizajn kupaonice.

Završni detalji u kupaonici

Sve veća pažnja posvećuje se odabiru tuš setova jer ima li bolje od osvježenja tušem nakon napornog radnog dana? Upravo su što veći užitak tuširanja htjeli postići vlasnici garosnijere i tako budućem stanodavcu omogućiti savršene trenutke opuštanja. Veliki broj kombinacija za tuševe, kao i odgovarajuće rješenje za svaku situaciju ugradnje (podžbuknu ili nadžbuknu) nudi Hansgrohe tako da je to bio njihov odabir.

Odabrali su moderan Croma Select S 280 Showerpipe tuš sustav s termostatom jer im se svidio dizajn i osvojio ih je brojnim inovativnim funkcijama koje pruža. Pogledajte kako se uklopio u novi izgled kupaonice!

Osim tuš seta, odlučili su se i na hansgrohe Talis E miješalicu za umivaonik 110 elegantnog dizajna koja ljepotu površine duguje FinishPlus završnoj obradi.

Investitori su izabrali istu boju (završnu obradu) za Showerpipe tuš sustav i miješalicu, a radi se o završnoj obradi brušeni crni krom. Svidjela im se igra tamne i istodobno blago reflektirajuće površine jer ostavlja profinjen dojam. Nisu htjeli ići na klasični krom tuš sustav i miješalicu, već su se vodili time kako da navedene elemente što bolje usklade s kombinacijom crnih i zelenih pločica, ali i ostalim detaljima u kupaonici. Njihova odluka ispala je pun pogodak jer je obrada brušeni crni krom pravi melem za oči.

Više o dizajnu, funkcijama i tehnologijama tuš seta i miješalice pročitajte u posebnom članku: Dugotrajan komfor uz Hansgrohe rješenja za kupaonice.

Dizajn kupaonice upotpunila su i elegantna kupaonska vrata Lip Bled bijele boje koja su vlasnici nabavili preko njihovog zastupnika Tetre, crna kvaka u suradnji s tvrtkom Hora i crne utičnice profinjenog dizajna od Legranda. No, o navedenim proizvodima donosimo više u jednom od idućih nastavaka. Nastavite nas pratiti!

Nastavci:

  1. Plan preuređenja garsonijere od 30m2
  2. Preuređenje garsonijere: Korak po korak do novog prostora
  3. Pogledajte odvažna keramička rješenja u kupaonici od 4m2
  4. Transformacija kupaonice: Do neograničenog komfora u prostoru od svega 4m2
  5. Inovativan sustav prozora za ulaganje u budućnost
  6. Hrastov parket s uzorkom riblje kosti ispunjava sve zahtjeve modernih interijera
  7. Transformacija malog i mračnog prostora u modernu i atraktivnu kuhinju
  8. Potpuna preobrazba starog hodnika u moderan prostor koji osvaja stilom
  9. Više od dnevnog boravka: Pogledajte inspirativno uređenje!
  10. Završno uređenje garsonijere na Malešnici: Dekorativna rasvjeta i inovativni sustav ožičenja
Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi