Preuređenje garsonijere na zagrebačkoj Malešnici bliži se kraju. U prethodnom nastavku opisali smo transformaciju kuhinje, a sada je vrijeme da vas upoznamo s promjenama u prostoru hodnika.

Stari i neiskorišteni prostor hodnika doživio je potpunu transformaciju - obnovljeno je sve od podnih obloga do namještaja. Investitori su htjeli da ovaj dio garsonijere bude maksimalno funkcionalan i estetski u skladu s ostatkom interijera.

Savršeno mjesto za pohranu

S obzirom na to da je hodnik zamišljen kao glavno mjesto za pohranu stvari, njegova prostranost iskorištena je za ugradnju velikog kutnog ormara (L oblika) koji ima dovoljno mjesta za pohranu obuće, posteljine, predviđeno je mjesto za dasku za peglanje, usisivač i slično.

U ormar su čak integrirani posebni elementi za cipele.

Ormar od iverala u kašmir sivoj boji izradila je Stolarija Memento koju su vlasnici odabrali zbog pristupačnosti, kvalitete rada i jer stvaraju moderne elemente prilagođene današnjim interijerima.

Ormar se odlikuje tehnikom klizanja koja je izvedena sa skrivenim okovima. Tako se ne vidi ništa osim fronti i decentnih ručkica. Klizna vrata imaju usporivače zbog čega se vrlo elegantno zatvaraju.

S bočne strane ormara cijelom dužinom postavljeno je ogledalo te ladica u boji hrast Bardolino koja je pogodna za pohranu ključeva i drugih predmeta. Zbog ugrađenog mehanizma soft close, ladica se može tiho i sigurno zatvarati.

Glomazno ogledalo iz starog hodnika više nije bilo potrebno te su investitori na taj dio zida smjestili vertikalni radijator u sivoj boji. Osim ormara i radijatora, u tonovima iste boje su i reflektorice iz Interlampa te profinjene Legrand utičnice. Odabranom programu ožičenja i rasvjeti posvetit ćemo se u zadnjem nastavku serijala.

S pomno osmišljenim detaljima stvoren je skladan prostor koji odiše stilom i elegancijom.

Stolarija Memento pruža kompletnu uslugu projektiranja i izrade namještaja po mjeri za cijeli prostor stana ili kuće. Osim visoko kvalitetnih ormara izrađuju kuhinje, namještaj za dnevne i spavaće sobe, sobna i ulazna vrata, drvene ograde, stepenice i drugo.

Svježina bijelih vrata s jednostavnim uzorcima

U sklopu hodnika nalaze se kupaonska vrata koja su također dala estetski doprinos prostoru. Za pomoć pri odabiru investitori su se obratili salonu Tetra koji nudi širok izbor unutarnjih vrata u brojnim kombinacijama s obzirom na izbor boja, detalja i materijala, kao i dodatnu opremu (kvake i drugo). Uz samu ponudu, svidjelo im se to što zaposlenici Tetre rade izmjeru, dostavu i montažu čime su uspjeli sve riješiti na jednom mjestu. Također, pomogli su im savjetima u odabiru vrste vrata, ali i uklonili dileme koje su imali u pogledu izvedbe tehničkih detalja. Na primjer, kod smjera otvaranja vrata, ispravne pozicije spoja keramike i parketa kako on ne bi bio vidljiv kada su vrata zatvorena itd.

Odabrali su Lip Bled bijela lakirana vrata standardnih dimenzija s  horizontalnim ravnim linijama. Rub vratnog krila minimalno je zaobljen (soft mekani rub) da ne narušava minimalistički dizajn. 

Navedene horizontalne linije, odnosno gravure pridonijele su izgledu vrata jer su razbile monotoniju i svojim decentnim utorima pružile dozu elegancije. Bijelom bojom je pak postignuto vizualno povećanje prostora.

COLORline EASY kolekcija, model R27L

Odabrana vrata su iz COLORline serije, kolekcija EASY koja ima mogucnost odabira između 2 nijanse bijele boje (osim odabrane čiste bijele može se odabrati još i prometno bijela). Na vratima iz ove kolekcije strojno se nanosi vodeni lak. Uz EASY kolekciju u salonu Tetra trenutno jedna od najtraženijih je i MODENA kolekcija koja pak ima šire linije, može se birati između 3 boje i ručno se nanosi poliuretanski lak. 

Sva Lip Bled vrata imaju plastični, ali visokokvalitetni jezičac koji omogućava mekše zatvaranje. Dovratnik je presvučen dvostrukom folijom zbog čega je čvršći i jači od klasičnih dovratnika. Bojom je usklađen s vratima koja su lakirana vodenim lakom.

Osim što su zaobljenog ruba, vrata imaju okvir od masiva (jelovine) što pridonosi kvaliteti i stabilnosti. Rađena su s medijapanom koji je frezan i nakon toga lakiran. Imaju pojačanu ispunu od cjevaste iverice koja također doprinosi stabilnosti i produžuje vijek trajanja.

Vlasnici su zadovoljni svojim odabirom jer su postigli dobar omjer cijene i kvalitete, vrata su estetski na visokom nivou, a održavanje je jednostavno.

U salonu Tetra može se pronaći gotovo kompletan asortiman Lip Bled vrata, više od 50-ak modela što ga čini većim salonom u Hrvatskoj. Naglasak je na visokokvalitetnoj unutarnjoj stolariji slovenskog drvnog proizvođača Lip Bled, ali se mogu pronaći unutarnja vrata talijanskog proizvođača Braga, austrijskih proizvođača Jeld wen, kao i brand Donau.

S obzirom na to da LipBled prati svjetske trendove i izlaže na svim većim sajmovima u Europi, asortiman je prilagođen svakom kupcu.

Odabir kvake za potpuniji dojam

Izgled vrata upotpunila je Chop kvaka crne boje koju su investitori naručili u suradnji s tvrtkom Hora. Dobavljač je talijanski DnD, a dizajn potpisuje Didier Schweizer.

Osvojila ih je jednostavnom formom koja se savršeno uklopila uz vrata te prostor hodnika i kupaonice. Također, dizajn je prilagođen korisniku pa je tako kvaka ergonomska pod rukom i pruža visoku udobnost korištenja.

Obiteljska talijanska tvrtka DnD Martinelli proizvodi kvake s naglaskom na visokoj kvaliteti. Idealan su partner za svaki projekt, od uređenja kuća i stanova do vila i komercijalnih objekata. Nude stilove sve od modernog do strogo klasičnog te od minimalističkog do visoko dekorativnog. U ponudi imaju više od 80 modela kvaka, s više od 40 završnih obrada.

Odabrana Chop kvaka može se koristiti za ulazna vrata, sobna i sanitarije. Osim u crnoj, dolazi i u sljedećim bojama: antracit, polirani krom, satinirana mat bronca, polirana mjedena boja i kromat. Investitori su smatrali da će crna boja ostaviti sofisticiran i elegantan dojam u prostoru i nisu pogriješili!

Hora je s tvrtkom DnD Martinelli krenula raditi 2009. godine i tada je upotpunila svoju ponudu kvaka.  Ostali brandovi s kojima surađuje su Colombo Design, Reguitti, FSB, Navkom, Simonswerk i drugi. Osim kvaka, u ponudi se mogu naći I proizvodi za kontrolu pristupa, brave, cilindri i sigurnosna oprema za vrata, poštanski sandučići, sefovi...

Vaš pametni telefon postaje ključ

Prostor u ovom članku zaslužuju i ulazna vrata, odnosno elektronski cilindar - DOM Tapkey digitalni sustav tvrtke FOM koji omogućava otključavanje i zaključavanje vrata putem pametnog telefona uz Tapkey aplikaciju ili s DOM NFC privjeskom. Investitori su se odlučili na ovu opciju s ciljem povećanja razine sigurnosti i komfora u stanu.

Svi DOM proizvodi osigurani su korištenjem jedinstvenog sustava šifriranja. Osim toga, visokokvalitetni i robusni mehanizmi u kombinaciji s inovativnim elektroničkim komponentama pružaju pouzdanost, sigurnost i dugi vijek trajanja.

Jeste li spremni za revolucionarni način zaključavanja i otključavanja vrata? Sve o cilindru koji ima najviše protuprovalne standarde i nudi brojne pogodnosti saznajte u članku: DOM Tapkey: Kreirajte vlastiti digitalni sustav zaključavanja.

Za više fotografija uređenja hodnika zavirite u galeriju!

Nastavci:

  1. Plan preuređenja garsonijere od 30m2
  2. Preuređenje garsonijere: Korak po korak do novog prostora
  3. Pogledajte odvažna keramička rješenja u kupaonici od 4m2
  4. Transformacija kupaonice: Do neograničenog komfora u prostoru od svega 4m2
  5. Inovativan sustav prozora za ulaganje u budućnost
  6. Hrastov parket s uzorkom riblje kosti ispunjava sve zahtjeve modernih interijera
  7. Transformacija malog i mračnog prostora u modernu i atraktivnu kuhinju
  8. Potpuna preobrazba starog hodnika u moderan prostor koji osvaja stilom
  9. Više od dnevnog boravka: Pogledajte inspirativno uređenje!
  10. Završno uređenje garsonijere na Malešnici: Dekorativna rasvjeta i inovativni sustav ožičenja

Fotogalerija (10)

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi