Beskontaktna aktivacijska tipka za ispiranje savršeno je upotpunila izgled kupaonice na zagrebačkom Jarunu

Prilikom uređenja kupaonice na zagrebačkom Jarunu mislilo se na svaki detalj, pa tako i na odabir prikladne aktivacijske tipke za ispiranje.

Svoju idealnu tipku investitori su pronašli u TECE-u gdje se za svaki ambijent može pronaći širok raspon kombinacija različitih tipkala i pokrova. Privukla ih je nova tipka u ponudi naziva TECEsolid koja osigurava izuzetno visoku razinu komfora i estetike. Najviše ih je oduševilo beskontaktno aktiviranje jer pruža jednu sasvim novu dimenziju higijene.

Montaža aktivacijske tipke

U drugom nastavku serijala opisali smo montažu vodokotlića Uni čija je posebnost u tome što je prikladan za bilo koju TECE tipku za ispiranje. Kod nekih proizvođača je vrlo teško pronaći pravu tipku jer često nije kompatibilna s vodokotlićem i zato je investitorima bio veliki plus što je ovdje svaki model tipke kompatibilan sa svim modelima vodokotlića. Tako su imali veću mogućnost izbora.

Kao i kod vodokotlića, i montaža tipke odrađena je brzo i jednostavno.

Postoje dvije opcije rada aktivacijske tipke: preko napona što je stabilnije i dugotrajnije te putem baterije (potrebno je dovesti strujni kabel).

Jedna od posebnosti tipke je u backup bateriji koja se može aktivirati u slučajevima nestanka struje, prekida napona ili nekih drugih problema u strujnom krugu. Baterija može izvršiti više od 300 aktivacija i ima vijek trajanja od 2 do 5 godina, ovisno o upotrebi.

Jednostavno skidanje aktivacijske tipke

Kasnije tijekom članka posvetit ćemo se dodatno radu i korištenju tipke.

Zašto aktivacijska tipka TECEsolid?

Nova tipka u ponudi investitore je privukla najviše zbog vrhunskog dizajna i beskontaktne funkcije koja pruža iznimno visoku razinu higijene.

Donosimo popis glavnih prednosti:

 • izrada od četkanog plemenitog čelika s ili bez zaštitnog premaza od otisaka prstiju
 • po želji se može pričvrstiti skrivenim vijcima
 • za aktivaciju sprijeda ili odozgo
 • prikladna i za pisoare s ručnom ili elektroničkom aktivacijom ispiranja (TECEfilo-Solid)
 • visoka razina higijene
 • kompatibilna s oknom za ubacivanje tableta za održavanje.
 • ušteda vode

Moderan dizajn koji plijeni pažnju

Iako je ova aktivacijska tipka jedna od rijetkih s namjenom za segment javnih i polujavnih WC-a, sve više nalazi svoje mjesto i u privatnim domovima. Složit ćete se da je previše lijepa za javne WC-e. Trenutno je jedna od najelegantnijih robusnih tipki na tržištu.

Aktivacijska tipka od plemenitog čelika svojim naglašenim dizajnom idealna je za kupaonice s minimalističkim i purističkim uređenjem. Zahvaljujući čistom izgledu elektroničke ili manualne tipke za WC zadovoljavaju se različiti zahtjevi za dizajnom, od jednostavnog ili luksuznog pa sve do zahtjevne privatne kupaonice.

S obzirom na to da je prvenstveno namijenjena javnim prostorima rađena je od inoxa s dodatnim osiguranjem protiv krađe. U svrhu pouzdane zaštite od krađe može se pričvrstiti vijcima tako da su skriveni.

Postoji nekoliko mogućnosti odabira površine:

 • sjajna bijela
 • mat bijela
 • mat crna
 • četkani plemeniti čelik (po želji sa zaštitom od otisaka prstiju)
 • sjajni krom

Visoka razina higijene i jednostavno održavanje

Samim približavanjem prema tipki ona se aktivira i putem LED signalizacije pokazuje gdje se nalazi mala aktivacija, odnosno velika.

Iako je tipka beskontaktna sadrži antifinger premaz protiv ostavljanja otisaka. Time je pojednostavljeno održavanje.

Prikaz beskonaktnog aktiviranja tipke

U prethodnom članku posvetili smo se detaljno WC školjci s funkcijom bidea, a sada ćemo još malo opisati njezino održavanje.

TECE vodokotlić i aktivacijske tipke u svakom trenutku mogu se nadograditi oknom za ubacivanje tableta za čišćenje. Tablete se kroz okno jednostavno ubacuju u prihvatnu košaru. Čiste WC školjku i spremnik vodokotlića, ali istodobno i osvježavaju miris. Time je smanjeno taloženje kamenca.

Redovnim korištenjem tableta produžuje se vijek trajanja vodokotlića. Osim toga, puno je elegantnije i higijena je naglašenija kada se osvježivači ne trebaju ručno micati s WC školjke. Također, ljepše je za vidjeti kada iscuri plava voda jer djeluje higijenski.

Pogledajte video s prikazom korištenja tableta i rada aktivacijske tipke.

Novi koncept ispiranja 

Ovo je u pogledu vode štedljiva aktivacijska tipka za javne objekte i raspolaže tehnikom dvokoličinskog ispiranja jednostavnom za uporabu. Ovisno o zahtjevu projekta ili investicije, može raditi jednokoličinsko ili dvokoličinsko. Sastoji se od programa za higijensko ispiranje i ispiranje u intervalima, te omogućuje programiranje aplikacijom.

Kod javnih projekata čak nema potrebe za približavanjem tipki kako bi se aktiviralo ispiranje jer sadrži novi senzor koji potječe iz tehnologije kamere. Znači, fokusira tijelo i prepoznaje osobu. Kada se osoba pomakne ispiranje se vrši automatski samo od sebe. Nema potrebe rukom aktivirati ispiranje.

Senzor radi toliko precizno da osim beskontaktne aktivacije ispiranja prepoznaje i nenamjerne pokrete korisnika gdje se neplanirano ispiranje reducira. Ako osoba uđe u  područje detekcije zasvijetlit će polja tipkala (jedno ili dvokoličinsko ispiranje).

Senzorska LED signalizacija sadrži malu aktivaciju od tri litre i veliku aktivaciju od četiri i pol, šest, sedam i pol ili devet litara koje je moguće podesiti na vodokotliću. U većini slučajeva ljudi koriste malo aktiviranje s ciljem uštede vode.

Ako netko odabere samo jednokoličinsko ispiranje tada se vodokotlić podešava na četiri i pol litre (na štednju) i on ispire samo jednom. To je prednost senzorske tehnologije.

S automatskim ispiranjem odmah se ispiru i instalacije te se ustajala voda ne zadržava u WC-u i vodokotliću. Najbolje je namjestiti higijensko ispiranje svakih tjedan dana. Tako se sprječava nastanak bakterija. 

Optimalno ispiranje vode TECE osigurava zahvaljujući osam redukcijskih prstenova koji ne mijenjaju količinu vode, već samo brzinu, odnosno jačinu ispiranja. Tako se sprječava prejako špricanje vode ili pak nedovoljna jačina ispiranja. 

Uz svaki vodokotlić idu dva prstena i ako baš niti jedan ne odgovara kupci dobiju čitav set od osam prstenova od kojih će jedan sigurno pristajati. Tada nije potrebno skidati školjku, nego se samo skine tipka, rukom se primi izljevni ventil i na njemu se nalazi prsten koji treba promijeniti. Kod nekih drugih proizvođača potrebno je mijenjati WC školjku.

Točka na i

Investitori su zadovoljni svojim odabirom tipke za ispiranje jer je upotpunila već visoku kvalitetu kupaonice i zaokružila cjelokupni izgled. Sa svim mogućnostima koje nudi omogućena je vrlo visoka razina komfora.

Osim toga, postignut je individualan dizajn kupaonice.

Nastavite na pratiti jer u idućem nastavku predstavljamo kupaonsku opremu od Laufena, Ino umivaonik i bijeli namještaj te atraktivno Leelo ogledalo s tri senzora.

Nastavci:

1. Renoviranje kupaonice: 3D vizualizacija za savršeno iskorišten prostor

2. Od zamijene cijevi do montaže vodokotlića: Pogledajte kako napreduje renoviranje kupaonice

3. Postavljanje kupaonskih pločica korak po korak: Od ideje do realizacije!

4. Suvremeni dizajn kupaonice: Keramičke pločice inspirirane betonom

5. Uređenje kupaonice: Keramička tapeta s uzorkom koji će vas osvojiti

6. WC školjka s funkcijom bidea: Neizostavni dio svake moderne kupaonice

7. Odabir tipke za vodokotlić s beskontaktnim aktiviranjem

8. Kupaonica s osobnošću: Upoznajte moderan kupaonski namještaj s inovativnom tehnologijom!

9. Kupaonske slavine fenomenalnog dizajna za prostor sa stilom

10. Kade od čelika pun su pogodak za uređenje kupaonice

11. Odabir jedinstvene kupaonske galanterije za završno uređenje kupaonice

Image
Ana Perković

Autor

Komentiraj članak

{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi