Renoviranje kupaonice na zagrebačkom Jarunu polako napreduje. Keramika je postavljena i vrijeme je da vas pobliže upoznamo s pločicama!

Trenutno su vrlo popularne keramičke pločice s uzorkom mramora, tekstila, metala, drveta i betona. Takvi modeli su omiljeni jer uspješno stvaraju željenu iluziju. Ovom trendu nisu odoljeli ni vlasnici kupaonice na Jarunu te su poželjeli u svoj novi prostor uklopiti uzorak koji podsjeća na beton.

Odabir keramike

U prethodnom nastavku smo opisali radove postavljanja keramike, a sada se vraćamo na početak ove priče, investitorov dolazak u salon keramike Stilker Store. Ondje su s njihovim stručnim timom napravili vizualizaciju željenog prostora i zatim odabrali kolekcije kupaonskih pločica.

Kolekcija koja poziva na kreativnost

Kombinacije keramike danas su beskonačne i vrlo se lako izgubiti u moru materijala i uzoraka. Zato je investitorima drago da su odabrali Stilker Store gdje su im svojim savjetima, idejama i rješenjima pomogli da odaberu savršenu keramiku. Osim toga, prate novitete na tržištu što im je također veliki plus.

Prateći trendove, dizajneri vrhunske keramike osmislili su kolekciju porculanskih pločica za suvremene interijere koja je inspirirana betonom i raznim varijantama izgleda betona - od  finog baznog betona sve do vintage varijante s tragovima hrđe. Pred ovim trendom pokleknuli su i vlasnici kupaonice na Jarunu.

Odlučili su kombinirati tri vrste porculanskih pločica proizvođača ABK, dvije su iz kolekcije naziva LAB 325, a treća pripada kolekciji Wide&Style.

Kolekcija LAB 325 dobila je naziv prema šifri cementnog praha 325 i konceptu laboratorija kao mjesta za kreativno eksperimentiranje.

Posvećena je mnogim izražajnim oblicima betona, reproducirajući površinu ovog materijala u tri različite verzije: minimalistički zaglađeni beton (BASE), površina nadahnuta betonom uklonjenim iz oplate (FORM), te površina koja asocira na armirani beton vintage izgleda (METAL).


LAB325 ima široku paletu rješenja, od širokih i velikih ploča (na primjer 160x320 / 120x270), šest modularnih veličina debljine 9 mm za unutarnje podove i zidove, do vanjskih ploča debljine 20 mm. Na Jarunu su postavljene pločice dimenzija 120x60.

Keramičke pločice bezvremenskog štiha

Za kupaonicu od 7 kvadrata odabrana je ista serija pločica u različitim bojama, svijetlo i tamno sivoj nijansi. Serija koja zadire u industrijski dizajn, ali nije sirova već asocirajući na beton stvara sofisticiran dojam.

Veliki formati pločica već su neko vrijeme vrlo popularni. Idealan su izbor za sve one koji vole minimalizam i dosljednost. U prostor unose prozračnost i čine ga vizualno većim što je postignuto i u ovoj kupaonici.

Zidna i podna svijetla pločica

U kupaonici dominira osnovna svijetla pločica velikog formata. Dizajnom naginje industrijskom stilu, mat je i s minimalnom fugom koja je u boji kako bi se dobile u potpunosti jednolične plohe.

Keramička pločica ABK, LAB325, Form Pearl

Keramička pločica ABK, LAB325, Form Pearl 

Budući da je osnovna pločica vrlo jednostavnog izgleda, monotonija se uspjela razbiti s kupaonskim elementima i dekorom.


Zidna tamno siva pločica

Spomenuli smo već nekoliko puta da se prilikom odabira keramike naginjalo prema industrijskom štihu, no cilj je cijelo vrijeme bio zadržati neki blaži stil uređenja. U skladu s time je odabrana i moderna zidna pločica tamno sive nijanse čija je posebnost u bakrenoj liniji koja se proteže duž površine.

Keramička pločica ABK, LAB325 Metal Taupe

Bakrena linija koja asocira na hrđu zanimljiv je detalj i odlično se uklopio u uređenje kupaonice.

Prednost ABK kolekcije pločica je u tome što su sve mix&match (pomiješaj i spoji), odnosno moguće je pomiješati i spojiti pločice različite boje, dimenzija i završne obrade. Osim toga, izvrsno se nadopunjuju s kolekcijama keramičkih tapeta Wide&Style.

Iako spajanje različitih vrsta pločica može zvučati kao nemoguća misija, danas se time ipak uspješno postiže harmonija i dobiva jedna skladna cjelina. Investitori su više nego zadovoljni svojim odabirom pločica i konačnim rezultatom.Na fotografijama ste sigurno primijetili i modernu kupaonsku opremu elegantnog dizajna. S obzirom na to da svaki element ima svoju priču, od namještaja do galanterije, odlučili smo svakom posvetiti zasluženu pozornost. Radi se o opremi od Laufena koju smo kroz dosadašnje članke samo najavili kroz fotografije, no u nastavcima koji slijede ćemo je detaljno predstaviti.

Priznajemo da vam ovdje nismo htjeli sve otkriti! Trećoj pločici odlučili smo posvetiti poseban članak i zato nas nastavite pratiti jer u idućem članku predstavljamo keramičku tapetu!

Nastavci:

1. Renoviranje kupaonice: 3D vizualizacija za savršeno iskorišten prostor

2. Od zamjene cijevi do montaže vodokotlića: Pogledajte kako napreduje renoviranje kupaonice

3. Postavljanje kupaonskih pločica korak po korak: Od ideje do realizacije!

4. Suvremeni dizajn kupaonice: Keramičke pločice inspirirane betonom

5. Uređenje kupaonice: Keramička tapeta s uzorkom koji će vas osvojiti!

6. WC školjka s funkcijom bidea: Neizostavni dio svake moderne kupaonice

7. Odabir tipke za vodokotlić s beskontaktnim aktiviranjem

8. Kupaonica s osobnošću: Upoznajte moderan kupaonski namještaj s inovativnom tehnologijom!

9. Kupaonske slavine fenomenalnog dizajna za prostor sa stilom

10. Kade od čelika pun su pogodak za uređenje kupaonice

11. Odabir jedinstvene kupaonske galanterije za završno uređenje kupaonice

Image
Ana Perković

Autor

Komentiraj članak

{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi