Cleanet Navia, WC školjka s funkcijom bidea savršeno je spojila tehnologiju i estetiku.

U prethodnom nastavku predstavili smo keramičku tapetu i pokazali vam kako se uklopila u kupaonicu od 7 kvadrata na zagrebačkom Jarunu. Sada je vrijeme da vam predstavimo kupaonsku opremu, kao i razloge investitora za odabir određenih rješenja.

S obzirom na to da ih je oduševio asortiman tvrtke Laufen, investitori su za svoju kupaonicu odabrali njihovu kadu, Ino umivaonik i bijeli namještaj, moderno ogledalo s tri senzora, Kartell miješalice za kadu i umivaonik, Kartell galanteriju, te WC školjku Navia s funkcijom bidea koju ćemo predstaviti u sklopu ovog članka.

Današnje kupaonice ne odlikuju se samo modernim dizajnom, već i inovativnim tehnologijama koje značajno povećavaju udobnost svakodnevnog boravka i korištenja. Upravo zbog naglaska na udobnosti i inovativnosti vlasnici su odabrali tuš WC čime su si osigurali nezamjenjivu higijenu, a istodobno su uštedjeli na prostoru.

Krenimo od same montaže!

Instalacija WC školjke

Navia se montira kao i svaka druga konzolna WC školjka. Razlika je samo u pripremi dovoda struje i vode. S obzirom na to da ima funkciju bidea bilo je potrebno nabaviti vodokotlić s pripremom za tuš WC, odnosno mogućnošću provlačenja kabla za dovod struje, te posebni dovod vode za tuš WC.

Budući da Laufen ima obučene servisere u cijeloj Hrvatskoj, postoji mogućnost da se instalacija obavi direktno od strane proizvođača. Za sve upite i savjete oko montaže, preporuke ili potencijalne probleme postoji tehnički centar kojem se kupci mogu javiti putem besplatnog telefona.

Montaža tuš WC-a Laufen Cleanet Navia

Zahvaljujući skrivenom Laufen EasyFit sustavu montaže, Navia je postavljena brzo i jednostavno.  S ovim rješenjem osigurano je i lako rastavljanje WC-a u servisne svrhe. Servis je osiguran od proizvođača i ugovornih servisera.

Povratak u prošlost

Prije nego što vas detaljno upoznamo sa školjkom Navia želimo vam ukratko ispričati povijest njezina nastanka.

Iza današnje Roca Croatia d.d. tvrtke je povijest od stotinu godina tijekom kojih je učinkovito upravljanje ljudskim, proizvodnim i financijskim resursima smjestilo ovu tvrtku kao svjetskog lidera u proizvodnji sanitarne opreme, opreme za kupaonice i keramičkih pločica.

Godine 1999. Roca Grupi pridružio se švicarski Laufen koji je izumio viseće WC školjke. Još 1980-ih nastala je WC školjka s integriranim sustavom za ispiranje i WC daske koje imaju funkciju ispiranja. Radi se o Laufenovoj prvoj verziji proizvoda pod nazivom Cleanet koja je svoje tržište najprije pronašla u Japanu.

Laufen Navia trenutno je najnoviji proizvod u liniji Cleanet.

Kako koristiti tuš WC

Upravljački mehanizam, elektronika i bojler skriveni su unutar školjke kako bi se osigurala higijena i dugotrajnost. Intuitivno upravljanje odvija se pomoću aplikacije (iPHONE, android) ili okretnog gumba koji se nalazi na bočnoj strani školjke.

Na okretnom gumbu mogu se podešavati pozicija i snaga ispiranja, a aplikacija sadrži sve funkcije koje su na gumbu, uz nekoliko dodataka. Na primjer, omogućava podešavanje temperature, podsjeća na dekalcifikaciju, odnosno čišćenje od kamenca, nudi informacije o proizvodu i mogućnost resetiranja na tvorničke postavke.

Aplikacija je zapravo dodatni benefit za sve one koji žele isprobati ostale mogućnosti. Školjka ima bluetooth te se na taj način spaja na mobitel.

Kada tuš WC nije potreban nalazi se skriven u prstenu ugrađenom u keramiku, a prije i nakon svake upotrebe element se ispere.

Školjka ima automatsko čišćenje mlaznica prije i nakon svakog korištenja. Mlaznica i pokrovni prsten higijenski su i lako zamjenjivi. Za zamjenu čak nije potreban serviser nego korisnici sami mogu izvaditi postojeće i staviti novo.

Tuš WC pruža potpuno čišćenje zahvaljujući snažnom ispiranju. Pravilno odabrani intenzitet  špricanja vode osigurava temeljito ispiranje, udobnost i zadovoljstvo pranja.

                                                                                               

Moćan, ali nježan sprej za tuširanje s protokom vode do tri i pol litre u minuti

Dizajn – ravnoteža između estetike i praktičnosti

Ovaj tuš WC švicarske proizvodnje odlikuje se minimalističkim dizajnom jer je cijela tehnologija skrivena unutar keramike. Zbog svog univerzalnog izgleda može se uklopiti u bilo koju kupaonicu, neovisno o stilu uređenja.

Zahvaljujući zatvorenom keramičkom tijelu stvoren je dojam elegancije.

Proizvod ima integriranu dasku sa sporospuštajućim sustavom (SoftClose) i dodatnu zvučnu izolaciju. Sjedalo se može jednostavno ukloniti i ima visoku razinu izdržljivosti.

Zbog dobro promišljenog koncepta rada, fokusa na osnovnim funkcijama i bezvremenskog dizajna, Cleanet Navia najistaknutiji je toaletni WC.

Osim što nudi razne opcije prilagodbe razine ispiranja te ostale funkcije koje osiguravaju višu razinu higijene, također se i vizualno uklapa u svaki prostor. U ovoj kupaonici se odlično uskladila s ostatkom uređenja.

Zašto odabrati Naviu

Tuš WC savršeno je rješenje za male kupaonice gdje nema mjesta za bide, ali i za one veće jer zašto ugrađivati tradicionalni bide ako se ovako može postići slobodnije kretanje po kupaonici. Više nema potrebe za traženjem kompromisa po pitanju udobnosti i higijene u korist više slobodnog prostora!

Investitori su odabrali Naviu zbog inovativnosti, funkcionalnosti, uštede prostora, dizajna, LCC površinske obrade koju ćemo obraditi kasnije tijekom članka, te higijene koja im je bila gotovo najvažnija stavka. Ovdje imamo dvije vrste higijene, onu proizvoda i korisnika koju smo već obuhvatili ranije u tekstu.

Tuš WC nudi novu dimenziju higijene

Sam dizajn školjke osigurava jednostavno održavanje od nečistoće jer što ima više keramike, a manje plastike na vanjskim dijelovima čišćenje je lakše. Također, dizajn je takav da prevladavaju čiste linije, bez teško dostupnih utora koji s vremenom skupljaju nečistoće.

Higijeni i održavanju pridonosi i rimless ispiranje. Toaletne školjke bez ruba osiguravaju da više nema brige o „skrivenim mjestima“ koja su kod klasičnih školjki izvor prljavštine i bakterija.

Održavanjem Navie se ne treba uopće baviti sve dok na to ne upozori sam uređaj jer informativno LED svjetlo signalizira potrebu čišćenja od kamenca. Čišćenje se odvija automatski pomoću tableta, no o tome ćemo više u idućem nastavku serijala.

Uz higijenu, keramika osigurava duži vijek trajanja same školjke i tu veliki doprinos ima LCC premaz.

LCC premaz – poboljšana površina keramike

Sve što je novo izgleda sjajno, pa tako i školjke i umivaonici imaju besprijekoran izgled. Kako bi osigurao da tako i ostane, Laufen je razvio inovativnu završnu obradu za površinu LAUFEN CLEAN COAT (LCC premaz).

To je silikatni keramički premaz koji nalikuje staklu, a nanesen je i zapečen na izvornoj glazuri. Zahvaljujući procesu pečenja staklena površina je besprijekorno glatka i bez pora čime se prljavština, kamenac i bakterije teško zadržavaju na površni. To uvelike olakšava čišćenje. Također, staklasta površina je kao sastavni dio keramike iznimno teška i time praktični neuništiva.

LCC premaz je robustan, trajan, ekološki i ostavlja sjajan dojam!

Još jedna prednost LCC-a je njegova visoka otpornost na agresivne proizvode za čišćenje i kemikalije tako da čak i nepravilno tretiranje keramike ne može napraviti nikakvu štetu.

I arhitekti i projektanti cijene LCC jer se pokazao kao pouzdan kako u privatnom tako i u javnom sektoru. Vlasnici kupaonice zadovoljni su ovom karakteristikom svoje nove školjke jer joj daje dodatnu vrijednost i jamči dugoročnu investicijsku sigurnost.

Za kraj, donosimo video u kojem su prikazane sve prednosti tuš WC-a Cleanet Navia.

U drugom nastavku serijala predstavili smo vam TECE univerzalni vodokotlić odabran za ovu kupaonicu, no u idućem nastavku ćemo ga također ukratko obuhvatiti kako bismo vas upoznali s korištenjem tableta za čišćenje vodokotlića i WC školjke. Predstavit ćemo i odabranu aktivacijsku tipku. Nastavite nas pratiti!

Nastavci:

1. Renoviranje kupaonice: 3D vizualizacija za savršeno iskorišten prostor

2. Od zamijene cijevi do montaže vodokotlića: Pogledajte kako napreduje renoviranje kupaonice

3. Postavljanje kupaonskih pločica korak po korak: Od ideje do realizacije!

4. Suvremeni dizajn kupaonice: Keramičke pločice inspirirane betonom

5. Uređenje kupaonice: Keramička tapeta s uzorkom koji će vas osvojiti

6. WC školjka s funkcijom bidea: Neizostavni dio svake moderne kupaonice

7. Odabir tipke za vodokotlić s beskontaktnim aktiviranjem

8. Kupaonica s osobnošću: Upoznajte moderan kupaonski namještaj s inovativnom tehnologijom!

9. Kupaonske slavine fenomenalnog dizajna za prostor sa stilom

10. Kade od čelika pun su pogodak za uređenje kupaonice

11. Odabir jedinstvene kupaonske galanterije za završno uređenje kupaonice

Image
Ana Perković

Autor

Komentiraj članak

{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi