Kupaonske slavine napokon imaju pozornost koju zaslužuju.  Dok im se nekada nije pridavala gotovo nikakva pažnja, danas su vrlo bitan element uređenja, kako zbog estetike tako i zbog inovativnih funkcija kojima podižu vrijednost prostora.

U ovom članku upoznat ćemo vas s modernim miješalicama tvrtke Laufen koja je poznata po izvanrednom dizajnu svojih proizvoda.

Jednostavna ugradnja zidne miješalice za umivaonik

Miješalice Kartell by Laufen

Prvenstveno zbog zanimljivog izgleda, investitori su za svoju novu kupaonicu odabrali Kartell by Laufen zidne miješalice za kadu i umivaonik.

Osvojio ih je geometrijski oblik pipa zbog kojeg u prostoru izgledaju posebno atraktivno. Okrugla forma dala im je dašak luksuza i elegancije.

Ovisno o željama po pitanju estetike, funkcije i održavanja, na vrh miješalica mogu se staviti okrugli Kartell elementi. Osigurat će dodatnu eleganciju i naglasiti originalnost proizvoda.

Osim što svojim profinjenim izgledom doprinosi estetici kupaonice, okrugla ploha s poklopcem ima još jednu funkciju. Zbog praktičnog dizajna može poslužiti kao držač za sapune, stalak za četkice za zube ili nešto slično. Zbog ove specifičnosti Kartell kolekcija omiljena je u kupaonicama u kojima nedostaje prostora za pohranu stvari.

Korak naprijed u svijetu sanitarija

Kolekcija Kartell by Laufen obuhvaća umivaonike, kupaonski namještaj, kade, galanteriju, miješalice i ostalu kupaonsku opremu. Predstavljena je 2013. godine kao rezultat suradnje švicarskog Laufena i talijanskog brenda Kartell koji ima 60-godišnju tradiciju u radu s plastičnim materijalima. Obje tvrtke karakterizira industrijski pristup proizvodnji, posvećene su istraživanjima i tehničkim inovacijama, veže ih strast za kvalitetan dizajn.

Njihovoj viziji kreiranja novog i jedinstvenog projekta pridružili su se cijenjeni talijanski dizajneri Ludovica i Roberto Palomba, dobitnici brojnih međunarodnih nagrada. Poznati su po svom nekonvencionalnom dizajnu kupaonica, kuhinja i dnevnih boravaka. Ističu kako je njihov neobičan dizajn kombinacija industrijskih predmeta, osjećaja za arhitekturu i načina života.

Dok su kreirali kolekciju Kartell by Laufen kombinirali su boje, forme i površine s ciljem stvaranja originalnog projekta. I ova linija je upravo to! Sastoji se od svega što se u svijetu kupaonica smatra inovativnim, na funkcionalnoj, tehnološkoj i estetskoj razini.

Kolekcija se posebno ističe po materijalu SaphirKeramik koji smo predstavili u prethodnom članku. Doveo je do revolucije u dizajnu jer omogućuje kreiranje umivaonika s izuzetno tankim stijenkama i malom težinom.

Kupaonske miješalice s potpisom Ludovice i Roberta savršeno su se uskladile s Ino umivaonikom i kadom koju ćemo predstaviti u idućem nastavku.

Ove zidne pipe imaju izuzetno mali podžbukni dio, svega par centimetara zbog čega su prikladne za ugradnju i u tanje zidove.

Investitore je najprije osvojio fenomenalan dizajn miješalica, a nakon što su ugrađene istaknuli su i zadovoljstvo korištenja. Jedna od prednosti je tihi rad, a to potvrđuje najniža akustična razina u klasi.

Pogledajte kratak video prikaz rada miješalica!

Nastavite nas pratiti jer u idućem članku donosimo priču o Laufenovoj kadi.

Nastavci:

1. Renoviranje kupaonice: 3D vizualizacija za savršeno iskorišten prostor

2. Od zamijene cijevi do montaže vodokotlića: Pogledajte kako napreduje renoviranje kupaonice

3. Postavljanje kupaonskih pločica korak po korak: Od ideje do realizacije!

4. Suvremeni dizajn kupaonice: Keramičke pločice inspirirane betonom

5. Uređenje kupaonice: Keramička tapeta s uzorkom koji će vas osvojiti

6. WC školjka s funkcijom bidea: Neizostavni dio svake moderne kupaonice

7. Odabir tipke za vodokotlić s beskontaktnim aktiviranjem

8. Kupaonica s osobnošću: Upoznajte moderan kupaonski namještaj s inovativnom tehnologijom!

9. Kupaonske slavine fenomenalnog dizajna za prostor sa stilom

10. Kade od čelika pun su pogodak za uređenje kupaonice

11. Odabir jedinstvene kupaonske galanterije za završno uređenje kupaonice

Fotogalerija (7)

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi