Keramičke tapete kolekcije Wide&Style idealne su za uređenje modernih prostora. Pogledajte kako se tapeta šarenog uzorka uklopila u kupaonici na zagrebačkom Jarunu!

Ako želite izbjeći klasične pločice idealna alternativa je keramička tapeta čija su primjena i održavanje isti kao i kod svih drugih porculanskih pločica.

Upravo su keramičku tapetu za svoju kupaonicu odabrali vlasnici stana na zagrebačkom Jarunu. Dok smo u prethodnom članku opisali druge dvije vrste kupaonskih pločica, sada ćemo se posvetiti isključivo tapeti.

Što je keramička tapeta?

Vjerojatno vas zanima otkuda uopće ovaj naziv? Keramička tapeta izraz je koji se upotrebljava za proizvodnju pločica u iznimno velikim dimenzijama. Također, uzorci na keramici asociraju na izgled klasične dekorativne zidne tapete. Radi se o trendu koji je već neko vrijeme prisutan na hrvatskom tržištu.

Keramička tapeta je super termin jer potiče znatiželju i zainteresiranost. Budući da se radi o keramici puno je otpornija od klasične tapete i samim time se može postaviti na sve moguće plohe. Čak i na mjesta izložena nepovoljnim uvjetima poput ekstremno visokih temperatura ili tamo gdje postoji mogućnost lakšeg oštećenja.

Odabir keramike u stanu na Jarunu

Čim je stručni tim u salonu Stilker Store predložio investitorima da prostor obogate zanimljivom keramičkom tapetom oni su odmah pristali. Željeli su nešto drugačije i oduševila ih je kolekcija porculanskih pločica Wide&Style, proizvođača ABK.

Kolekcija Wide&Style

Radi se o posebnoj kolekciji namijenjenoj svima koji teže inovativnosti, novim tehnologijama i modernom dizajnu. Tapeta se može lijepiti u jednom komadu, ili u više ako se radi o motivu koji se sastoji od nekoliko dijelova koji se nadopunjuju.

Investitori su se susreli sa širokom ponudom uzoraka. Na veliku ploču kao što je tapeta može se printati apsolutno sve i to u željenom formatu. Može se odabrati neka realna ili stilizirana slika, motiv može biti personaliziran, a sve ovisi o tome što se želi postići konačnim izgledom.

Pogledajte samo jedan dio uzoraka iz bogate ponude!

Napravljena je čak posebna linija koja je zamišljena kao bojanka. Printan je samo obris uzorka i može se bojati sa svim perivim bojama što je super ideja za djecu ili pak dobra zabava za odrasle. Radi se o jednoj domeni koja se stalno nadograđuje i konstantno dolaze nove varijacije.

Vratimo se na odabir uzorka u ovoj kupaonici! Iako su bili izloženi brojnim idejama, investitori nisu dugo birali jer ih je tapeta naziva Milano odmah osvojila dinamičnim i veselim motivom. S obzirom na to da imaju troje male djece bili su sigurni da će i njih oduševiti u istoj mjeri.

Keramička tapeta Milano 120x240

Moderan uzorak koji razbija monotoniju

U trećem nastavku serijala opisali smo postavljanje keramičke tapete, a sada ćemo je detaljnije predstaviti, od samog izgleda do brojnih prednosti koje pruža svojim karakteristikama.

Iako tapete mogu biti u jako velikim dimenzijama i lijepiti se u jednom komadu, za ovu je kupaonicu ipak odabrana kompozicija. Do te je odluke došlo s ciljem lakšeg transporta, jednostavnijeg unošenja keramike u zgradu i samu kupaonicu, te radi lakše izvedbe u tehničkom smislu.

Prednosti ove odluke su i u tome što je odabir više pločica manjih dimenzija ispao povoljniji, ova varijanta polaganja prihvatljivija je polagačima koji zaziru od pločica velikih dimenzija i nastavljanje uzoraka s pločice na pločicu vizualno je pun pogodak.

Tapeta Milano pripada nevjerojatnoj kolekciji talijanskih gradskih pejzaža kreiranih u skladu s umjetnošću iluzije. Optički efekti i vizualni eksperimenti koji su doveli do pojave prvih kina u devetnaestom stoljeću ponovno su kreirani na originalnoj tapeti, nastali da pruže dvodimenzionalnost površine i probude maštu.

Investitori su priznali da su se brinuli oko toga kako će kupaonica izgledati kada se postavi tapeta, kako će se uklopiti s namještajem i hoće li sve biti usklađeno. No, kada su vidjeli rezultat ugodno su se iznenadili jer je konačan izgled nadmašio sva njihova očekivanja.

S obzirom na to da su ostale pločice u neutralnim zemljanim tonovima, tapeta je unijela boju u kupaonicu i svojim zabavnim uzorkom razbila monotoniju. Postignut je izvrstan efekt!

Uz tapetu su se lijepo uklopili elegantna kada i miješalica od Laufena, ali o tome više u sljedećim nastavcima.

Dodatne karakteristike i prednosti

Keramičke tapete koriste se za unutarnju i vanjsku primjenu (podovi i zidovi), a zbog velikih dimenzija idealne su za upotrebu u većim stambenim ili poslovnim prostorima. Raspon dimenzija kreće se do čak 160x320 cm.

Pločica je odavno izašla iz domene kupaonice, a zatim i interijera. Tako i ova kupaonska tapeta izlazi iz okvira klasične kupaonske pločice i može biti postavljena gdje god poželite. Na primjer, na podu unutar područja tuširanja jer je prigodna za mokre prostore, super je kao podloga za umivaonike, kamini (ekstremni uvjeti i utjecaj temperature) mogu biti obloženi pločama iz jednog komada.

S obzirom na izvrsne karakteristike i iznimnu kvalitetu mogu se koristiti kao fasada na kući - na ventiliranim fasadama ili za uređenje ulaza i hodnika u zgradama.

Prednost je i u tome što tapeta može podići cijenu vašeg prostora jer ostavlja dojam luksuza. Zato je odlična i za sve one koji iznajmljuju apartmane. Impresionirat će vaše goste, a vi ste dobili dugotrajno rješenje koje je postojano i otporno, lako se održava i može se postaviti doslovno bilo gdje.

Nadamo se da ste uživali u priči o kupaonskoj tapeti i da ste pronašli nadahnuće za uređenje vlastitog prostora. Obavezno nas nastavite pratiti jer u idućem članku predstavljamo Laufenovu WC školjku Navia s funkcijom bidea koja će vas osvojiti svojim minimalističkim dizajnom i zanimljivom inovativnom tehnologijom.

Nastavci:

1. Renoviranje kupaonice: 3D vizualizacija za savršeno iskorišten prostor

2. Od zamijene cijevi do montaže vodokotlića: Pogledajte kako napreduje renoviranje kupaonice

3. Postavljanje kupaonskih pločica korak po korak: Od ideje do realizacije!

4. Suvremeni dizajn kupaonice: Keramičke pločice inspirirane betonom

5. Uređenje kupaonice: Keramička tapeta s uzorkom koji će vas osvojiti

6. WC školjka s funkcijom bidea: Neizostavni dio svake moderne kupaonice

7. Odabir tipke za vodokotlić s beskontaktnim aktiviranjem

8. Kupaonica s osobnošću: Upoznajte moderan kupaonski namještaj s inovativnom tehnologijom!

9. Kupaonske slavine fenomenalnog dizajna za prostor sa stilom

10. Kade od čelika pun su pogodak za uređenje kupaonice

11. Odabir jedinstvene kupaonske galanterije za završno uređenje kupaonice

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi