Vrijeme je da vam otkrijemo dio kupaonice koji smo u prethodnim nastavcima vješto skrivali. Radi se o zidu na koji je postavljena zidna tamno siva porculanska pločica kolekcije ABK predstavljena u četvrtom članku.

Na navedeni zid postavljeni su Ino bijeli namještaj i umivaonik te ogledalo Leelo. Radi se o vrlo atraktivnoj kupaonskoj opremi tvrtke Laufen koja je investitore osvojila dizajnom i inovativnim mogućnostima koje pruža. Budući da su težili modernom uređenju pronašli su savršeno rješenje za kupaonski namještaj.

Zašto odabrati Laufen

Laufen je osnovan 1892. godine i tada su sanitarije bile daleko od standarda i udobnosti koji su danas ponuđeni. No, upravo je ova tvrtka imala poseban utjecaj na standarde u svijetu sanitarija te danas osobnost tradicionalnog švicarskog branda odražava simbiozu dizajna, kvalitete i funkcionalnosti.

Inovacije i unaprjeđenje životnog prostora je Laufenova trajna vodilja u poslovanju. WC školjka s priključkom za otklanjanje neugodnih mirisa 1950. godine, prva viseća WC školjka na svijetu 1964. godine, novi način proizvodnje pod pritiskom 1980. godine koji je postao standard u proizvodnji sanitarija oblikovali su kulturu tvrtke.

Laufen je, sad već davne 1990. godine, prezentirao tržištu asortiman razvijen u suradnji s Porsche Designom. U godinama koje su uslijedile, suradnja s najvećim imenima iz svijeta dizajna postajala je sve intenzivnija što je omogućilo transformaciju kupaonica u oaze privatnosti i udobnosti.

Proizvodnja visokokvalitetnog namještaja

Individualno planiranje i dizajn kupaonice rastući su segment na sanitarnom tržištu, a Laufen se tim potrebama prilagođava brojnim rješenjima iz svog asortimana proizvoda.

Namještaj proizveden po mjeri do u milimetar ili individualizirane ručke, boje ili površine kupaonici daju osobnost. Upravo je to osobina koju su vlasnici kupaonice na Jarunu željeli u svom prostoru.

Donosimo još razloga zašto su odabrali ovog proizvođača:

 • Švicarska preciznost u izradi
 • Jedinstvenost proizvoda
 • Inovativan i moderan dizajn
 • Ekološki prihvatljiva proizvodnja
 • Veliki lager namještaj u Hrvatskoj (što omogućuje promptnu isporuku) 
 • Specifične dizajnerske linije namještaja s kratkim rokom isporuke 

Montaža elemenata odrađena je brzo i bez poteškoća.

Kolekcija Ino

Iza kolekcije Ino nalazi se francuski dizajner Toan Nguyen koji teži besprijekornim predmetima jednostavnih linija. Poseban je naglasak na eleganciji za koju je zaslužan materijal SaphirKeramik, svjetski značajna inovacija koju ćemo detaljno predstaviti kasnije u članku.

Ino umivaonik i desna polica

Iznimno veliki i plitki umivaonici na glasu su kao remek djela Laufenovih kupaonica. Investitore je oduševio njihov sofisticiran dizajn, a izvrsne karakteristike dodatan su plus. Međunarodne nagrade za dizajn su također dodatna potvrda vrijednosti izabranog umivaonika.

Pogledajte odlike Ino umivaonika s desnom policom:

 • Dimenzije: dužina 900 mm, širina 450 mm, visina 120 mm
 • Asimetrični dizajn umivaonika s velikom policom
 • Boje i završne obrade: bijela, bijeli mat, bijela s LCC premazom s kojim smo vas upoznali ranije tijekom serijala
 • Glazirana donja strana
 • Materijal: SaphirKeramik
 • Potpuno glaziran preljevni kanal koji smanjuje mogućnost nakupljanja nečistoća i bakterija

Specifičnost proizvoda je u tome što su umivaonik i polica napravljeni u jednom komadu. Prednost ovakvog dizajna je što nema spojeva između umivaonika i ploče namještaja. Eliminirana je potreba za silikoniranjem umivaonika na spoju s pločom namještaja te je spriječeno prodiranje vode u namještaj. Time su omogućeni dugovječnost proizvoda i bezbrižnost prilikom korištenja.

SaphirKeramik polica ima funkciju ploče namještaja.

Oštećenja zbog vode, promjena boje zbog utjecaja svjetla, rubovi na površini od čaše i galanterije, slučajno prolivena kemikalija, mrlje od kozmetike ili boje za kosu... Uz ovaj umivaonik zaboravite na navedene probleme i strahove te se slobodno opustite u svakodnevnom korištenju kupaonice.

Na fotografijama možete vidjeti i Kartell miješalicu za umivaonik i Kartell galanteriju. Radi se o Laufenovoj kolekciji koju ćemo predstaviti u jednom od idućih članaka.

Ino namještaj u bijeloj mat boji

Kolekcija ovog kupaonskog namještaja obuhvaća dvije boje, bijeli mat i boju drva (dark walnut), te dva načina otvaranja: izvedbu s ručkicama i otvaranje na push.

S obzirom na odabrana keramička rješenja, investitori su odmah zaključili da će se u kupaonicu najbolje uklopiti bijela boja namještaja. Izabrali su Ino ormarić za umivaonik s jednom ladicom i sifonom za uštedu prostora.

Pogledajte karakteristike modela:

 • Dimenzije: dužina 770 mm, širina 350 mm, visina 355 mm
 • Način montaže: Viseći
 • Sustav zatvaranja i otvaranja: Otvaranje na pritisak (push)
 • Korpus je obložen melaminskom folijom s bijelom bojom u unutrašnjim dijelovima i bijelom mat bojom na vanjskim dijelovima korpusa s kantiranim ABS rubovima 
 • Aluminijska vrata obrađena su praškastim lakom 

Ormarić je specifičan jer ima aluminijska vrata što inače nije standard. Izvlačna ladica je dizajnirana tako da su fronta i bočne stranice napravljene iz jednog komada aluminija. Tako se osigurava dugovječnost i otpornost ormarića na svim vidljivim dijelovima koji su inače podložniji slučajnim oštećenjima. Za završnu obradu je korišten praškasti lak koji je sinonim za kvalitetu i dugotrajnost. Time je vrijednost Ina veća u odnosu na neke druge kolekcije.

SaphirKeramik – revolucija u proizvodnji keramike 

Ovaj keramički materijal postiže svoju iznimnu tvrdoću jer je pomiješan s korundom, bezbojnim mineralom, koji je sastavni dio safira. To daje  SaphirKeramiku čvrstoću na savijanje jednaku onoj čelika.

Navedena inovacija omogućila je veću slobodu oblikovanja i maksimizirala kreativni potencijal dizajna keramičkih materijala.

Tanak profil  SaphirKeramika znači da štedi prostor, da je lagan i ekološki prihvatljiv.

Zahvalan je za projekte jer omogućava kreiranje tankih, ali snažnih stijenki umivaonika od 4 ili 5 mm i uskih radijusa od samo 2 do 3 mm. Pritom zadržava tradicionalni proces proizvodnje.

Vlasnici kupaonice na Jarunu ne samo da su oduševljeni jedinstvenim dizajnom umivaonika, već su zadovoljni što su odabrali kvalitetno i dugoročno rješenje.

Odabir kupaonskog ogledala

Izbor zrcala je detalj koji je bio ključan za ambijent kupaonice. Njime je istaknuta tamna ploha zida, a posebno efektno izgleda keramička tapeta koja se zrcali u ogledalu i vidi se sa svih strana kupaonice.

Leelo kupaonsko ogledalo 800 s 3 senzora

Zrcalno staklo 4 mm sa sigurnosnom folijom, integrirano u aluminijskom okviru

Investitori su odabrali Leelo kupaonsko ogledalo jer se vizualno odlično kombinira s ostalim Laufen asortimanom, ali nudi i neke moderne opcije koje su ih osvojile. Na primjer, ovo fleksibilno rješenje sastoji se od dvije vrste osvjetljenja. Ima integriranu vodoravnu LED rasvjetu i ambijentalnu rasvjetu koje se reguliraju s tri dodirna senzora kojima se osim paljenja/gašenja može mijenjati boja svjetla, kao i intenzitet. Radi se o zabavnoj mogućnosti koju su investitori usporedili s igrom.

Pogledajte video s prikazom rada senzora!

3 dodirna senzora: uključeno/isključeno/regulator jačine svjetlosti/promjena boje svjetlosti

Zahvaljujući senzorima, u kupaonici se mogu postići različiti ugođaji. Odabrano ogledalo, osim podesivog intenziteta svjetla, ima tri preddefinirane topline rasvjete:

 • Topla rasvjeta ima žućkastu nijansu vatre i predviđena je za duži boravak i maksimalno opuštanje u kupaonici.
 • Hladna rasvjeta nam omogućava da otkrijemo sve detalje na tijelu prilikom korištenja ogledala.
 • Neutralno bijela rasvjeta je najkorisnija prilikom uređivanja prije izlaska iz stana jer idealno simulira dnevno svjetlo.

Kupaonski ormarić s umivaonikom, kao i ogledalo izvrsno su se uskladili s ostatkom uređenja.

Nastavite nas pratiti jer u idućem članku predstavljamo Kartell by Laufen miješalice za umivaonik i kadu. Svojim profinjenim dizajnom odličan su dodatak ovoj kupaonici.

Nastavci:

1. Renoviranje kupaonice: 3D vizualizacija za savršeno iskorišten prostor

2. Od zamijene cijevi do montaže vodokotlića: Pogledajte kako napreduje renoviranje kupaonice

3. Postavljanje kupaonskih pločica korak po korak: Od ideje do realizacije!

4. Suvremeni dizajn kupaonice: Keramičke pločice inspirirane betonom

5. Uređenje kupaonice: Keramička tapeta s uzorkom koji će vas osvojiti

6. WC školjka s funkcijom bidea: Neizostavni dio svake moderne kupaonice

7. Odabir tipke za vodokotlić s beskontaktnim aktiviranjem

8. Kupaonica s osobnošću: Upoznajte moderan kupaonski namještaj s inovativnom tehnologijom!

9. Kupaonske slavine fenomenalnog dizajna za prostor sa stilom

10. Kade od čelika pun su pogodak za uređenje kupaonice

11. Odabir jedinstvene kupaonske galanterije za završno uređenje kupaonice

 

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi