Pomnim planiranjem prostora do atraktivne kupaonice u samo nekoliko koraka! Provjerite kako izgleda renovacija kupaonice od 7 kvadrata u stanu na zagrebačkom Jarunu.

Bračni par sa zagrebačkog Jaruna duže je vrijeme razmišljao o renoviranju kupaonice od 7 kvadrata jer su željeli osvježiti izgled prostora koji nije obnavljan desetak godina. Čekali su idealan trenutak jer uređenje kupaonice nije jednostavan zadatak, zahtijeva planiranje, radovi često traju duže od predviđenog, treba biti spreman na buku i prašinu.

Odluku je ubrzao potres tijekom kojeg je dosta kupaonskih pločica popucalo i to ih je ohrabrilo da krenu s projektom. U stanu srećom nije bilo veće štete, a stare pločice je ionako trebalo mijenjati.

Do sada su u kupaonici imali promjene kao što je izbacivanje bidea, mijenjanje ormarića i pločica na vodokotliću, no prostor im je uvijek djelovao "skrpano". Odlučili su da je vrijeme za potpuno novo ruho, od instalacije novih cijevi i sanitarija do samog dizajna.

Kupaonice većih dimenzija zahvalnije su za uređenje u smislu ostvarenja želja kao što su velika kada, postavljanje većeg broja ormarića ili ugradnja dvostrukih umivaonika. Vlasnici ovog stana nisu imali posebnih želja, htjeli su samo da sve bude u skladu, bez jarkih boja i uzoraka. Cilj im je bio stvoriti opuštajući i smirujući prostor. Jedino su se nadali da će konačni rezultat po pitanju dizajna biti nešto u potpunosti drugačije od prethodnog uređenja.

Pogledajte nekoliko fotografija kupaonice prije renoviranja!
Kod ove kupaonice investitori su bili ograničeni postojećim prostorom i prvi korak je obuhvaćao definiranje tlocrtnog rješenja.

Pogledajte novi tlocrt kupaonice!

Klikom na fotografiju pogledajte tlocrt u punoj veličini

Idejno rješenje nove kupaonice

Iako su odlučili ostaviti isti raspored elemenata i sanitarija vlasnici su bili neodlučni oko odabira keramike i bilo im je teško vizualno predočiti novi izgled kupaonice. Zato su posjetili tvrtku Stilker Store i uz pomoć stručnog tima potražili rješenja koja najbolje odgovaraju njihovom stilu i željama.

Vrlo se lako izgubiti u moru uzoraka i zato vizualizacija puno znači. Kod većine tvrtki na tržištu dizajneri planiraju prostor bez interakcije kupca, dok Stilker Store ima potpuno drugačiji princip, a to je planiranje u kojem je interakcija s kupcem prisutna cijelo vrijeme. Upravo se zato zagrebačka obitelj odlučila na suradnju, prvenstveno zbog osobnog pristupa koji pružaju, ali i podrške koja traje kroz cijeli projekt renovacije i uređenja.

Osim toga, prednost je u tome što prate najnovije trendove u svijetu keramike, a ponuda pločica koju nude je praktički bez granica. Klijentima slažu kombinacije kupaonica (odabir stila, pločica, namještaja) dok ne pronađu rješenje s kojim su u potpunosti zadovoljni.

"Mediji uvijek nude savršenu sliku, a stvarni prostori često nisu takvi. Mi se spustimo razumno u prostor, stavimo u njega sve potrebne kupaonske elemente, od perilice do bojlera i pokušamo izvući maksimum kod uređenja.", navode iz Stilkera.

Investitore je posebno oduševio prijedlog dizajnerice da postave keramičku tapetu. U moru ideja pronašli su uzorak koji je ih je osvojio na prvu – moderan dizajn šarenih boja koji bi razbio monotoniju u svakoj kupaonici.


Keramička tapeta nalazit će se na zidu iznad kade

S obzirom na to da će tapeta biti u glavnom fokusu i da se odlikuje veselim bojama odlučeno je da ostale pločice budu neutralnih tonova. Odabrane su jednostavne pločice velikog formata u svjetlo i tamno sivoj boji koje stilom naginju industrijskom uređenju.

Pločice smo detaljnije predstavili u četvrtom nastavku serijala, dok smo se keramičkoj tapeti posvetili u petom članku.

Uređenje kupaonice

Stil uređenja dignut je na jedan novi nivo, u tehničkom smislu zbog odabrane porculanske keramike koja je puno jača i otpornija od klasične, te ima i širu primjenu. U estetskom pogledu, izgledu prostora osim keramike pridonose izabrani kupaonski elementi, galanterija i namještaj.

Nakon dužeg istraživanja ponude na tržištu kupaonske opreme i obilaska dućana konačni odabir pao je na opremu od Laufena zbog inovativnosti i dizajna koji su investitori odmah poželjeli u svojoj kupaonici.

Izabrali su elegantnu WC školjku Navia s funkcijom bidea (Tuš WC) minimalističkog dizajna, kadu, Ino umivaonik i bijeli namještaj, Leelo ogledalo s tri senzora, Kartell miješalice za kadu i umivaonik, te Kartell galanteriju.

Kroz vizualizaciju kupaonice vam ne želimo previše toga otkrivati, ali radi se o zanimljivim proizvodima koje ćemo detaljno predstaviti kroz ovaj serijal.

U idućem članku donosimo rušenje postojeće kupaonice, postavljanje instalacija za dovod vode, ugradnju TECE vodokotlića i pripremne radove za polaganje pločica.

Osim vodokotlića, investitori su odabrali i aktivacijsku tipku od TECE-a, vrlo profinjenog dizajna s beskontaktnim aktiviranjem.

Cijevi za dovod vode također su od TECE-a. Odlučili su postaviti TECElogo cijevi jer se radi o sigurnim spojevima, montaža je puno brža nego kod klasičnih cijevi, ugradnja je jednostavnija i nema potrebe za korištenjem skupih alata. Sa svime navedenim mnogo se uštedi na vremenu.

Što se tiče građevinskog materijala, vlasnici stana su se za izvedbu radova adaptacije odlučili na Ceresit materijale, prvenstveno zbog dokazane kvalitete.

Prilikom opremanja kupaonice mislilo se na svaki detalj, pa tako i na to da utičnice i sklopke također budu u skladu s uređenjem. Odabran je ekskluzivni program Living now tvrtke Legrand.

Sigurni smo da će vam prikaz kompletne adaptacije ove kupaonice pomoći s vlastitim planovima. Nastavite nas pratiti!

Nastavci:

1. Renoviranje kupaonice: 3D vizualizacija za savršeno iskorišten prostor

2. Od zamjene cijevi do montaže vodokotlića: Pogledajte kako napreduje renoviranje kupaonice

3. Postavljanje kupaonskih pločica korak po korak: Od ideje do realizacije!

4. Suvremeni dizajn kupaonice: Keramičke pločice inspirirane betonom

5. Uređenje kupaonice: Keramička tapeta s uzorkom koji će vas osvojiti!

6. WC školjka s funkcijom bidea: Neizostavni dio svake moderne kupaonice

7. Odabir tipke za vodokotlić s beskontaktnim aktiviranjem

8. Kupaonica s osobnošću: Upoznajte moderan kupaonski namještaj s inovativnom tehnologijom!

9. Kupaonske slavine fenomenalnog dizajna za prostor sa stilom

10. Kade od čelika pun su pogodak za uređenje kupaonice

11. Odabir jedinstvene kupaonske galanterije za završno uređenje kupaonice

Image
Ana Perković

Autor

Komentiraj članak

{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi