ROCA CROATIA d.d.
Opis djelatnosti

Roca Grupa jedan je od najvećih svjetskih proizvođača opreme za kupaonice s više od 100 godina iskustva i tradicije. Danas poslujemo u više od 170 zemalja uz 84 proizvodna pogona diljem svijeta i više od 24 000 zaposlenika. Bavimo se projektiranjem, proizvodnjom i prodajom sanitarnih proizvoda i opreme za kupaonice; uz izniman naglasak na održivost, kvalitetu, inovacije i dizajn, područja u kojima smo višestruko nagrađivani međunarodnim priznanjima.

Globalni brendovi i perjanice Grupe su LAUFEN i ROCA.

Roca Croatia d.d. jedini je domaći proizvođač sanitarne keramike u Hrvatskoj te su naši proizvodi prisutni u gotovo svakom kućanstvu, školi, bolnici, ustanovi i hotelu u Hrvatskoj i regiji.

Tvrtka sa sjedištem u gradiću Zaprešiću osnovana je davne 1953. godine. Tada započinje s proizvodnjom keramičkih pločica i porculanskog posuđa da bi dvije godine kasnije djelatnost proširila i na sanitarnu keramiku. Roca Grupa 2006. godine preuzima Inker d.d., povećava kapacitet proizvodnje te započinje osuvremenjavanje svih procesa u tvrtki.

Trenutno Roca Croatia Zaprešić ima oko 275 zaposlenika, od kojih u direktnoj proizvodnji radi 220 radnika u odjelima: Pripreme mase i glazure, Gipsmodelarnica i prototip, Ljevaonica, Glazirnica i paljenje, Popravak, sortiranje i pakiranje i Laboratorij.


LOKACIJE I DOSTUPNOST
Specifičnosti

POVIJEST

Roca Corporacion Empresarial S.A. započela je s proizvodnjom radijatora od lijevanog željeza za kućno grijanje 1917. u svojoj tvornici u mjestu Gavà, blizu Barcelone. Nakon prvih radijatora, tvrtka je proširila portfolio proizvodnjom bojlera te je 1929. ušla u svijet kupaonica počevši s proizvodnjom kada.

Povijest od stotinu godina, što nas čini neizmjerno ponosnima, čini korporaciju vodećom tvrtkom u svijetu i jednim od najvećih svjetskih proizvođača opreme za kupaonice. 1999. godine Roca Grupi pridružuje se švicarski LAUFEN, osnovan 1892. godine, čiji se proizvodi i dana danas proizvode isključivo u Europi.

VRIJEDNOSTI

Svi zaposlenici ROCA Grupe odražavaju korporativne vrijednosti u svom svakodnevnom radu. Vrednujemo predanost, vođenje primjerom i profesionalnost, poduzetnički duh i proaktivno djelovanje kao bi se ostvario održivi rast. Štitimo interese Roca Grupe, iskrenost i ispunjavanje preuzetih obveza kao i ulaganje napora za stalna poboljšanje, vođenje primjerom, pokazivanje integriteta i poštivanja drugih te timski rad.

RAD I DRUŠTVO

Roca je kompanija koja se ponaša odgovorno prema zaposlenicima i široj drušvtenoj zajednici. Zapošljavanje kvalitetnih ljudi najveći nam je prioritet. Svjesni smo da sve kasnije aktivnosti i ukupna uspješnost tvrtke ovise o tome kakve smo ljude odabrali za organizaciju.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi