Iako kupaonica na Jarunu ima svega tri kvadrata njezina adaptacija nije bila jednostavna. Najprije je trebalo srušiti staru kupaonicu, napraviti pripremne radove za polaganje pločica, trebalo je odabrati keramičke pločice i postaviti ih.

Postavio se tuš profil, ugradio vodokotlić, odabrala aktivacijska tipka, montirao se paravan i tuš stup. Preostalo je nekoliko završnih montaža i detalja i kupaonica je spremna za korištenje.

Postavljanje konzole, umivaonika i slavine

Keramika je zahvalan materijal od kojega se može raditi gotovo sve, pa tako i konzola za umivaonik. Tržište je dosta skeptično prema novitetima, no zagrebačka obitelj s Jaruna za svoju je kupaonicu odabrala puno novih modernih proizvoda. Nisu puno dvoumili niti oko konzole koju su kupili u dućanu Stilker Store.

Konzola za umivaonik

Prostor za umivaonik isplaniran je odmah na ulazu u kupaonicu, između zida pokraj ulaznih vrata i vodokotlića. Dimenzije konzole za umivaonik planiraju se u milimetar jer mora savršeno sjesti u prostor.

Proces izrade obuhvaća „water jet" rezanje, odnosno rezanje vodenim mlazom. Rez je izuzetno precizan, izrezani komadi se spajaju i dobiva se dojam jednog monolitnog komada.

Postavljanje konzole je vrlo jednostavno, pogledajte u nastavku!
Konzola je komponenta za sebe, vrlo je jednostavna za održavanje i teško ju je oštetiti. Zagrebačka obitelj na konzoli je dala ugraditi i otvor za ručnik, a ispod nje je ostavljen prazan prostor jer je kupaonica malih dimenzija i željeli su dobiti na prozračnosti. Osim toga, nema potrebe za dodatnim ormarićem jer se u stanu nalazi još jedna kupaonica u kojoj se mogu pohranjivati stvari.

Slavine i umivaonik

Umivaonici se danas mogu kupiti u svim oblicima i veličinama. Više nemaju samo funkcionalnu ulogu već sve više izgledaju kao male skulpture. Obitelj iz Zagreba odlučila se na okrugli umivaonik s visokom slavinom. U kupaonicu je unio dašak elegancije i savršeno se uklopio uz ostatak uređenja.

Ovaj dio posla brzo je obavljen, s uspješnim rezultatom. Slavine su ispravne, a umivaonik zajedno s konzolom stvara vrlo atraktivan kupaonski kutak.

Na spoju umivaonika, konzole i pločica na kraju je još nanešen Baumit silikon kako se nigdje ne bi "provukla" voda.

Prisjetimo se kako su izgledali sami počeci renovacije kupanice na Jarunu!

Dekorativni detalji u kupaonici

Na red je došao ljepši dio posla, postavljanje rasvjete, zrcala i dekorativnih detalja.

Smeđa vrata obojana su u bijelu boju.

Okruglo zrcalo s crnim rubom djeluje vrlo efektno u ovom malom prostoru.

Pažnju privlače i jednostavna, ali također efektna rasvjetna tijela.

Za više detalja pogledajte fotogaleriju!

Nastavci:
1. Renovacija kupaonice od svega 3 kvadrata!
2. Rušenje stare kupaonice i pripremni radovi za polaganje pločica
3. Odabir keramičkih pločica i postupak polaganja
4. Postavljanje tuš profila u kupaonici od 3 kvadrata
5. Ugradnja vodokotlića i odabir aktivacijske tipke
6. Montaža tuš paravana u kupaonici od 3 kvadrata
7. Odabir tuš stupa za malu kupaonicu
8. Završno uređenje kupaonice na Jarunu
9. VIDEO: Uređenje male kupaonice na Jarunu

Fotogalerija (45)

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi