Završno uređenje kupaonice na Jarunu


Iako kupaonica na Jarunu ima svega tri kvadrata njezina adaptacija nije bila jednostavna. Najprije je trebalo srušiti staru kupaonicu, napraviti pripremne radove za polaganje pločica, trebalo je odabrati keramičke pločice i postaviti ih.

Postavio se tuš profil, ugradio vodokotlić, odabrala aktivacijska tipka, montirao se paravan i tuš stup. Preostalo je nekoliko završnih montaža i detalja i kupaonica je spremna za korištenje.

Postavljanje konzole, umivaonika i slavine

Keramika je zahvalan materijal od kojega se može raditi gotovo sve, pa tako i konzola za umivaonik. Tržište je dosta skeptično prema novitetima, no zagrebačka obitelj s Jaruna za svoju je kupaonicu odabrala puno novih modernih proizvoda. Nisu puno dvoumili niti oko konzole koju su kupili u dućanu Stilker Store.

Konzola za umivaonik

Prostor za umivaonik isplaniran je odmah na ulazu u kupaonicu, između zida pokraj ulaznih vrata i vodokotlića. Dimenzije konzole za umivaonik planiraju se u milimetar jer mora savršeno sjesti u prostor.

Proces izrade obuhvaća „water jet" rezanje, odnosno rezanje vodenim mlazom. Rez je izuzetno precizan, izrezani komadi se spajaju i dobiva se dojam jednog monolitnog komada.

Postavljanje konzole je vrlo jednostavno, pogledajte u nastavku!
Konzola je komponenta za sebe, vrlo je jednostavna za održavanje i teško ju je oštetiti. Zagrebačka obitelj na konzoli je dala ugraditi i otvor za ručnik, a ispod nje je ostavljen prazan prostor jer je kupaonica malih dimenzija i željeli su dobiti na prozračnosti. Osim toga, nema potrebe za dodatnim ormarićem jer se u stanu nalazi još jedna kupaonica u kojoj se mogu pohranjivati stvari.

Slavine i umivaonik

Umivaonici se danas mogu kupiti u svim oblicima i veličinama. Više nemaju samo funkcionalnu ulogu već sve više izgledaju kao male skulpture. Obitelj iz Zagreba odlučila se na okrugli umivaonik s visokom slavinom. U kupaonicu je unio dašak elegancije i savršeno se uklopio uz ostatak uređenja.

Ovaj dio posla brzo je obavljen, s uspješnim rezultatom. Slavine su ispravne, a umivaonik zajedno s konzolom stvara vrlo atraktivan kupaonski kutak.

Na spoju umivaonika, konzole i pločica na kraju je još nanešen Baumit silikon kako se nigdje ne bi "provukla" voda.

Dekorativni detalji u kupaonici

Na red je došao ljepši dio posla, postavljanje rasvjete, zrcala i dekorativnih detalja.

Smeđa vrata obojana su u bijelu boju.

Okruglo zrcalo s crnim rubom djeluje vrlo efektno u ovom malom prostoru.

Pažnju privlače i jednostavna, ali također efektna rasvjetna tijela.

Za više detalja pogledajte fotogaleriju!

Nastavci:
1. Renovacija kupaonice od svega 3 kvadrata!
2. Rušenje stare kupaonice i pripremni radovi za polaganje pločica
3. Odabir keramičkih pločica i postupak polaganja
4. Postavljanje tuš profila u kupaonici od 3 kvadrata
5. Ugradnja vodokotlića i odabir aktivacijske tipke
6. Montaža tuš paravana u kupaonici od 3 kvadrata
7. Odabir tuš stupa za malu kupaonicu
8. Završno uređenje kupaonice na Jarunu
9. VIDEO: Uređenje male kupaonice na Jarunu

Fotogalerija (45)

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi