Prilikom uređenja kupaonice dolazi do dileme što odabrati – kadu ili tuš? Odabere li se tuš ponovno se javlja još jedna dilema – tuš s kadicom ili samo s kanalicom?

Ljudi se plaše noviteta i s obzirom na to da se kanalica postavlja direktno na pločicu brinu se hoće li procuriti. No, ne može ništa procuriti jer se napravi neprimjetan lagani pad prema kanalici. Osim toga, za ispravnost je ključna kvalitetno izvedena hidroizolacija.

Obitelj s Jaruna odabrala je tuš profil TECEdrainprofile s plitkim sifonom. Kod ovog proizvoda nema straha od curenja i loše izolacije zbog TECE Seal sistema.


Brtveća manšeta sustava TECE Seal System

Iako je trend ugradnje tuš kanalica i podnih sifona u usponu, pojavio se nedostatak normativnih podloga, a ponuda proizvoda je vrlo široka. Neizbježno se postavlja pitanje: Da li je to i nepropusno? I što ako nije?

Seal System pozabavio se ovim problemom i ponudio rješenje: s opsežnim kombiniranim ispitivanjima proizvoda vodećih proizvođača kod tuš kanalica, točkastih odvoda i različitih izolacija u spoju, sada arhitekti i izvođači mogu biti sigurni: „Nepropusno je!"

Prednosti tuš profila

Dok kod drugih kanalica postoje standardne dimenzije kao što su 70, 80 ili 90, TECEdrainprofile može se kratiti na mjeru i upravo je to najveći razlog zašto se zagrebačka obitelj odlučila upravo na ovaj tuš profil od četkanog plemenitog čelika.

Mogućnost rezanja na željenu duljinu, s unutarnjim padom za bolje otjecanje vode, mogućnost kraćenja s obje strane i točno prilagođavanje dimenzijama prostora za tuširanje definitivno su velike prednosti.

Ovaj proizvod pruža sasvim novu slobodu u tehnici odvodnje: omogućuje individualno uređenje prostora za tuširanje bez bočnih komada pločica. Po širini se optimalno uklapa u prostor za tuširanje što pojednostavljuje montažu i čišćenje – pametni detalji osiguravaju maksimalnu higijenu i čistoću uz minimalan napor. Tuš profil jednostavno se čisti krpom – bez skidanja rešetke kao kod tuš kanalica.

Unutarnji pad optimizira otjecanje vode i učinak samočišćenja te tako dodatno smanjuje potrebu za čišćenjem.

S TECEdrainprofile tuš profilom nema nikakve barijere između poda i prostora za tuširanje. To mnogo znači starijim osobama kojima je i najmanja tuš kadica problem ili ljudima s invaliditetom. Zato je ova kanalica idealna za staračke domove, zdravstvene ustanove, ali i privatne domove jer ćemo svi doći u godine u kojima će nam ovakva inovacija olakšavati svakodnevno korištenje kupaonicom.

Privlačan dizajn

Nikako se ne smije zanemariti ni vizualna uloga jer osim što ima brojne funkcionalne prednosti ova kanalica svakako se može pohvaliti i vrlo profinjenim izgledom. Djeluje dosta elegantno u prostoru i vizualno ga proširuje zbog čega kupaonica izgleda prostranije.

TECE trenutno ima u ponudi tuš profil u krom i četkanoj izvedbi, no od jeseni će se moći nabaviti i u zlatnoj boji, black kromu i red goldu.

Pratite nas i dalje jer u idućem nastavku pišemo o tome kako su protekli radovi postavljanja vodokotlića i aktivacijske tipke.

Nastavci:
1. Renovacija kupaonice od svega 3 kvadrata!
2. Rušenje stare kupaonice i pripremni radovi za polaganje pločica
3. Odabir keramičkih pločica i postupak polaganja
4. Postavljanje tuš profila u kupaonici od 3 kvadrata
5. Ugradnja vodokotlića i odabir aktivacijske tipke
6. Montaža tuš paravana u kupaonici od 3 kvadrata
7. Odabir tuš stupa za malu kupaonicu
8. Završno uređenje kupaonice na Jarunu
9. VIDEO: Uređenje male kupaonice na Jarunu

Fotogalerija (14)

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi