Tuš kabine i paravani postali su neizostavni dio gotovo svake kupaonice, većinom zbog kvalitetnih materijala, izrade koja osigurava dugi vijek trajanja te funkcionalnosti. Osim toga, neovisno o veličini prostora tuš paravani idealan su izbor za svakoga tko svojoj kupaonici želi dati moderan štih.

Upravo je tuš paravan za svoju malu kupaonicu odabrala obitelj sa zagrebačkog Jaruna. Izabrali su tuš stijenu tvrtke Aquaestil koja ima dugi staž na hrvatskom tržištu, već 20 godina uspješno proizvodi kupaonsku opremu, i klijentima je na raspolaganju sa svojim servisom i ponudom svih rezervnih dijelova.

Velika je prednost u tome što se gotovo svi modeli izrađuju prema željenim mjerama i zato ne trebate brinuti o tome hoćete li uspjeti pronaći paravan s dimenzijama koje će se uklopiti u vaš prostor.

Naša zagrebačka obitelj odlučila se za paravan Mars D za nišu 100 (silver/prozirno) koji se također može raditi po mjeri, na praktički bilo koju dimenziju te dolazi i u varijanti sa srebrnim i crnim mat profilima.

Paravan je opremljen elegantnim, u presjeku okruglim profilima i 6 mm kaljenim staklom koje je tvornički tretirano nano-nanosom protiv kamenca. Sadrži magnetne brtve i dodatke: ekstenzijski profil 2 cm i aluminijski brtveni profil L=100 cm.

Postupak ugradnje

Prvi korak radova obuhvaćao je bušenje rupa na keramičkim pločicama. Nakon toga se kreće s ugradnjom tuš stijene.

Paravan Mars D za nišu namijenjen je ugradnji između tri zida (u nišu), a sastoji se od jedne fiksne stijene i okretnih vrata koja se mogu namjestiti na otvaranje prema unutra ili prema van.

Smjer otvaranja vrata potrebno je definirati prilikom montaže.

Profili paravana izrađeni su od aluminija, eloksirani u srebrnu boju ili presvučeni zapečenom bijelom ili crnom bojom u prahu. Eloksiranje ili anodna oksidacija je proces površinske zaštite specifičan za aluminij.

Ovim procesom aluminij dobiva karakterističnu metaliziranu boju i trajnu zaštitu od korozije što je izuzetno važno u vlažnim uvjetima kao što je kupaonica.

Velika prednost ovog paravana je jednostavno čišćenje i održavanje i to zahvaljujući već spomenutom nanosu protiv kamenca. Ova tehnologija sastoji se u nanošenju nanočestica s komponentama koje se čvrsto vežu na staklenu površinu i odbijaju druge komponente poput vode, različitih ulja, prljavštine, insekata i ostataka kamenca. Također, štite od nepopravljive staklene korozije.

Nakon tretmana, staklo je postojano na trenje, a svoje djelovanje čestice na površini zadržavaju dulje vrijeme bez potrebe za ponovnim tretmanom.

Ugradnja nije dugo trajala i obitelj je bila vrlo zadovoljna s rezultatom. Paravan se jako lijepo uklopio u ovu malu kupaonicu.

U idućem nastavku donosimo montažu tuš stupa!

Nastavci:
1. Renovacija kupaonice od svega 3 kvadrata!
2. Rušenje stare kupaonice i pripremni radovi za polaganje pločica
3. Odabir keramičkih pločica i postupak polaganja
4. Postavljanje tuš profila u kupaonici od 3 kvadrata
5. Ugradnja vodokotlića i odabir aktivacijske tipke
6. Montaža tuš paravana u kupaonici od 3 kvadrata
7. Odabir tuš stupa za malu kupaonicu
8. Završno uređenje kupaonice na Jarunu
9. VIDEO: Uređenje male kupaonice na Jarunu

Fotogalerija (17)

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi