U prethodnom nastavku prikazali smo novi izgled lođe i time vam otkrili kompletno uređenje čitavog stana. U ovom članku posvetit ćemo se programu utičnica i sklopki, rasvjeti i završnim dekorativnim detaljima.

Na preporuku električara vlasnici su odabrali moderne sklopke i okvire Classia tvrtke Legrand jer se bojom i oblikom odlično uklapaju u uređenje, ali i zbog širokog spektra mogućnosti koje pružaju, a koje ćemo predstaviti u sklopu ovog članka.

Provođenje novih elektroinstalacija

Vlasnicima je bilo bitno da se postavi veći broj utičnica i da svuda budu na dohvat ruke. Prilikom planiranja su se vodili prema svojim vlastitim potrebama i navikama. Na primjer, željeli su da prekidači imaju regulaciju jačine osvjetljenja, da se jedna lampa može upaliti na više mjesta i slično.


Električari su pripremili otvore za postavljanje utičnica i sklopki.

Inovacije i rješenja za svaki ukus!

Vlasnici stana prepustili su se u ruke ovoj tvrtki jer su njihova rješenja inovativna, povezana i energetski visoko učinkovita. Budući da je stan u potpunosti opremljen s modernim i inovativnim proizvodima cilj je bio da takve budu i elektroinstalacije.

Legrand je globalni specijalist za električnu i digitalnu infrastrukturu objekata, s rješenjima za poslovne, stambene i industrijske zgrade. Nudi kompletan asortiman elektroopreme, od električnih utičnica i sklopki do složenih sustava za električnu i digitalnu infrastrukturu objekata.

Bili su vrlo zadovoljni i komunikacijom, odnosno odnosom prema kupcima. Osim samih proizvoda dobili su i tehničke savjete, korisne ideje i pomoć oko odabira modela i dizajna.

Modularna linija proizvoda sastavljena je od tri dijela: nosivog okvira, mehanizma i ukrasnog okvira. Svidjelo im se što mogu birati između 16 boja ukrasnih okvira koji se kombiniraju s 2 boje mehanizma – bijela sjaj i crna mat. S obzirom na boje koje se nalaze u stanu znali su da će se najbolje uklopiti crna mat.

Paleta boja omogućava kombinaciju s posebnim naglaskom na detalje, od boje samog ukrasnog okvira do njegovog ruba. Kolekcija okvira je aktualna i raznovrsna te je vlasnike stana oduševilo što mogu birati rješenje koje najbolje odražava njihov ukus.

Vlasnicima nije bilo teško pronaći idealnu kombinaciju za stan jer Legrand grupa sadrži više od 70 brendova (kontrola i upravljanje, digitalna infrastruktura, razvođenje).

Odabrane sklopke i okviri Classia pripadaju brandu Bticino. Radi se o najvećem brandu u grupi, zaduženom za kućnu automatizaciju i povezane proizvode unutar grupe. Iako slovi kao ekskluzivan, brand je postao prepoznatljiv na tržištu upravo zbog nastojanja da bude cjenovno pristupačan što većem broju kućanstava, a ne luksuz koji si samo neki mogu priuštiti.

Classia – elegantan izbor

Mnogi prilikom uređenja interijera teže tome da što više personaliziraju svoj dom i prilagode ga sebi. Time su se vodili i vlasnici stana zbog čega su i detalje kao što su utičnice i sklopke željeli uskladiti s ostatkom uređenja.

Classia je jednostavna, modularna i elegantna. Karakterizira ju moderan, čist oblik definiran ravnim linijama koje su u kontrastu s blago zakrivljenom površinom mehanizma. Ukrasni okviri su poseban detalj koji ostavlja dojam profinjenosti.


Okviri stvaraju "lebdeći" efekt

U sklopu dizajna nalazi se i logo, potpis branda. Classia je u smislu estetike savršena za uređenje interijera, no sadrži i brojne druge prednosti. Na primjer, instalacija je vrlo jednostavna i izmjena uređaja je laka. Karakterizira ju savršeno prianjanje uz zid – ukrasni okvir je poravnat sa zidom.


Brand Bticino karakterističan je po igri detalja, svjetla i dizajna.

Nosivi okviri su visoko kvalitetni jer se sastoje od kombinacije staklenih vlakana u plastici i metalu što je dva puta čvršće i otpornije od većine nosivih okvira na tržištu.

Posebno treba naglasiti modularnost instalacije gdje je u pitanju talijanski i njemački standard. Nosivi okviri se mogu postaviti na nizajuće i modularne kutije i prihvaćaju maksimalno do 5 mehanizama za nizajuće i do 7 mehanizama za modularne.

Boje ukrasnih okvira se injektiraju direktno u plastiku zbog čega su ovi proizvodi vrlo zahvalni za održavanje. Ne vide se ogrebotine, mogu izdržati pod utjecajem svjetla i ne budu izblijedjeli tijekom vremena.

Neke od prednosti linije Classia su upravljanje rasvjetom i širok izbor mehanizama za kućanstvo. Vlasnici su ugradili generaciju s novim modernim mogućnostima, kao što su USB utičnice koje stvaraju dodatnu razinu komfora.

Na primjer, većina ljudi voli imati mobitel u blizini kreveta pa su ove utičnice vrlo praktične jer mobitel prilikom punjenja može biti na dohvat ruke. Više nije potreban punjač, već je dovoljno samo kabel staviti u utičnicu.

Prekidaci su univerzalni i prigodni za upravljanje sa svim vrstama rasvjete, nije nužno da je isključivo LED.

Pogledajte kako se program utičnica i sklopki Classia uklopio u uređenje stana!


Odabir rasvjetnih tijela

Koliko su rasvjetna tijela bitna za doprinos cjelokupnom izgledu interijera pokazuje upravo ovaj stan jer su savršeno upotpunila uređenje.

U kuhinji, hodniku i na lođi ugrađene su plafonijere.

Blagovaonicu, boravak i spavaću sobu krasi nešto upečatljivija rasvjeta.

Vlasnici su vrlo zadovoljni plafonijerama koje su pronašli u Interlampu. U njihovom izložbenom prostoru pronašli su i idealnu LED rasvjetu za radnu plohu u kuhinji te dekorativnu lampu za blagovaonicu.Dekorativni detalji

U prijašnjim nastavcima smo se dotaknuli nekih dekorativnih detalja u ovom stanu, no zaslužuje im se dati još malo pažnje jer su upravo oni dali onu završnu notu i doprinijeli posebnoj atmosferi.

Vlasnici su težili kombinaciji boho i skandinavskog stila i zato u stanu prevladavaju dekor drva, svijetli tonovi, mekani i prirodni materijali. Na primjer, tepih od jute je trenutno "in", a daje prirodni dodir interijeru.

Prirodu su "unijeli u stan" i lusterom koji je izrađen od listova bambusa, te stolicom od ratana.

Navedeni materijali pojavljuju se kao ukrasni detalji kroz čitav stan.

Vlasnici su htjeli što više zelenila u stanu i zato se biljke nalaze u gotovo svakoj prostoriji.
Osim rasvjete koju smo već spomenuli, vlasnici su za postizanje romantične atmosfere u boravku i na lođi postavili ukrasne žarulje/lampice.


Kod uređenja lođe cilj je bio postići cozy ugođaj, a s okruglim bijelim lampicama i ostalim dekoracijama taj je zadatak savršeno odrađen. Ista atmosfera postignuta je i u boravku, odabirom udobne deke i ukrasnih jastučića.

Ne smiju se zanemariti niti ukrasi na zidovima, neobične vaze, lijepo kuhinjsko posuđe… Za više detalja pogledajte galeriju!

Nastavci:
1. Potpuna transformacija stana na zagrebačkim Vrbanima
2. Početak radova i stvaranje novog prostora
3. Ugradnja vanjske stolarije
4. Postavljanje instalacija i završetak grubih radova
5. Odabir i postavljanje keramike
6. Opremanje i završno uređenje kupaonice
7. Odabir i postavljanje podova
8. Uređenje dnevnog boravka, hodnika i spavaće sobe
9. Montaža i uređenje kuhinje
10. Novi izgled lođe
11. Program utičnica i sklopki, rasvjeta, završni dekorativni detalji

Fotogalerija (29)

Image
Ana Perković

Autor

Komentiraj članak

{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi