U starijim stambenim prostorima renovacija kupaonice kad-tad postane neizbježna, posebno ako se radi o nefunkcionalnom prostoru, kao što je bio slučaj s ovom kupaonicom. Kutna kada nikada nije korištena zbog prevelike količine potrebne vode koju bojler nije mogao ni zagrijati u toj količini, te umivaonika koji se nisu mogli koristiti zbog greške pri instalaciji zbog koje nisu imali vodu.

Iako se mnogim ljudima digne kosa na glavi kada pomisle na renovaciju kupaonice jer pomisle na buku, prašinu, nered, veliko ulaganje i trud, s današnjim modernim materijalima i sustavima to uopće ne mora biti tako. Sve je puno jednostavnije i kvalitetnije, a put do kupaonice iz snova brži je nego ikada prije.

Općenito, u današnje vrijeme više nije isključivo bitna veličina, nego kvaliteta i dizajn kupaonice. Stoga renoviranje kupaonice nema ograničenja i svaka se ideja može provesti. Moderna kupaonica je odmah prepoznatljiva na prvi pogled i nudi više od samog umivanja i tuširanja u vlastitom domu. Važno je da to bude mjesto gdje će se svi ukućani dobro osjećati.

Postojeće stanje kupaonice

Jedna zagrebačka obitelj odlučila je kompletno renovirati svoju dotrajalu kupaonicu nakon gotovo 20 godina korištenja. Naime, u zgradi u kojoj žive već je došlo do curenja vode, instalacije su naočigled bile stare te je najbolje rješenje bila kompletna izmjena starih instalacija i ugradnja novih kupaonskih elemenata. Budući da se radila kompletna renovacija, što je doista dugotrajna investicija, vlasnici su se odlučili na najpametniji potez, a to je ugradnja isključivo najkvalitetnijih materijala i elemenata.

Pogledajte fotografije stare kupaonice.

3D vizualizacija novog prostora

Većini ljudi teško je zamisliti budući prostor i sve idealno posložiti. 3D vizualizacija dobrodošla je pomoć koja ne samo da pruža realan prikaz pločica i elemenata, već i omjer istih odnosno sve se unosi u mjerama te možemo procijeniti da li je neki element možda preveliki ili pak premalen za naš prostor. Stilker Store omogućuje vam izradu 3D modeliranja kupaonica koja je besplatna ako se odlučite kod njih i kupiti pločice.

Kupaonica je doživjela potpunu transformaciju: najnoviji sustav cijevi za dovod vode, wc školjka s funkcijom bidea, beskontaktna tipka za ispiranje, ugradbeni vodokotlić, tuš paravan, kupaonski ormarić, ogledalo i umivaonik su iz asortimana tvrtke Geberit, podžbukni tuš set s jednoručnom mješalicom, zidna miješalica za umivaonik i galanterija (držač za wc papir, četka za wc, držači za ručnike) su iz Grohe asortimana, a za postavljanje pločica korišteno je bijelo fleksibilno ljepilo za pločice od tvrtke Cemix.

Pogledajte 3D prikaz kupaonice s odabranim pločicama, sanitarijama, kupaonskim namještajem i galanterijom.

Nastavite nas pratiti jer ćemo kroz seriju članaka prikazati korake koje je obuhvaćala renovacija - od izvedbe novih instalacija do konačnog izgleda nove kupaonice te predstavljanja odabrane opreme, kupaonskog namještaja i galanterije.

Nastavci serijala:

  1. Renovacija dotrajale kupaonice od 6 m2 u funkcionalnu ljepoticu
  2. Početak radova u kupaonici: zamjena cijevi, ugradnja vodokotlića i zidnog tuš odvoda
  3. Renovacija kupaonice: postavljanje keramičkih pločica
  4. Renovacija kupaonice korak po korak: Od ideje do završnog izgleda
  5. Miješalica i tuš koji plijene pažnju predivnom nijansom iz GROHE asortimana
  6. Bez potrebe za kompromisom - Geberit AcquaClean Sela WC tuš uređaj ima sve
  7. Bez potrebe za dodirom - isperite svoj WC s elektroničkom tipkom Geberit Sigma80
  8. Kupaonski namještaj i umivaonik zaokružili su uređenje kupaonice
  9. Detalji koji mijenjaju izgled kupaonice
Image
Ana Despot Jakić

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi