Kupaonski namještaj izuzetno je bitna stavka koja mora zadovoljiti i funkcionalne i estetske aspekte. Mora se uklopiti veličinom i dizajnom te biti od materijala kojeg je lako održavati. Vlasnici su htjeli dodati različite strukture i odmaknuti se od klasičnog bijelog namještaja te su odabrali neuobičajenu nijansu drvenog uzorka za ormar i baze za umivaonik, eliptični oblik umivaonika te ogledalo s direktnom i indirektnom rasvjetom te zanimljivim opcijama.

Točnije, odabrano je iz Geberitovog asortimana:

 • VariForm baza za umivaonik
 • Odgovarajući VariForm nadpultni eliptični umivaonik
 • Option Plus ogledalo
 • Uski visoki ormarić iz iCon serije

U nastavku članka predstaviti ćemo vam značajke i posebnosti svakog elementa!

Baza za umivaonik u strukturi drva

Drveni elementi odabrani su kako bi prostor dobio dodatnu dubinu, toplinu i dinamiku. VariForm baza za umivaonik je orah hickory boje i strukture drva sa doista impresivnim karakteristikama.

Iako mnogi pomisle kako drvu nije mjesto u kupaonici zbog vlage koja se u njoj stvara, s VariForm namještajem možete biti potpuno mirni. Izrađen je od troslojne iverice visoke gustoće otporne na visoku koncentraciju vlage, a kvalitetna površinska obrada od melamina jamči izdržljivost i pouzdanost. Melamin je zapravo laminat izrađen od smole, dekora papira i prozirnog gornjeg sloja, a otporan je na vlagu i mehanička oštećenja te dodatno štiti namještaj. S obzirom da je površina melamina glatka (minimalno reljefna, ali glatka) i čišćenje je jednostavnije jer je površina takva da ne ostaju otisci prstiju. Ladice se otvaraju push-to-open mehanizmom odnosno laganim pritiskom, što znači da nema ručkica/profila te je čišćenje dodatno pojednostavljeno.

Usporedba troslojne iverice i standardnog materijala

Moderan minimalistički dizajn naglašen je tankom gornjom pločom debljine svega 4 mm koja je obrubljena crnom linijom. Takva izvedba daje vrhunsku eleganciju i profinjenost. Prostora za odlaganje zaista ima dovoljno, ladice su prostrane, jednostavne, elegantne, a otvaraju se potiskom. Površine su otporne na vlagu i ogrebotine, dok blago produžena gornja ploča prednjeg dijela sprječava da voda kapa po ladicama. Zahvaljujući posebnom sifonu koji štedi prostor, a ugrađuje se uz VariForm bazu za umivaonik, ladica nema izrez za sifon, tako da se ista može iskoristiti u potpunosti. Dodatni dokaz kvalitete namještaja je korištenje Bloom okova.

Prostrane ladice za sve kupaonske potrepštine 

Kod VariForm namještaja, baze za umivaonik, niski elementi te bočni elementi mogu kombinirati na različite načine tj. sustav je modularan i omogućuje planiranje prilagođeno raspoloživom prostoru. Uz individualni izbor umivaonika omogućene su različite kombinacije rješenja za ugradnju u kupaonicama. U ovoj kupaonici investitori su odabrali kombinaciju baze za umivaonik sa jednom ladicom i nisku bazu sa dvije ladice te se na taj način dobio element prostranih dimenzija u obliku slova L s puno prostora za pohranu. Variform baze za umivaonik savršeno se kombiniraju s Geberit iCon visokim kupaonskim elementima s odgovarajućom bojom i završnom površinom, stoga je odabran i vrlo praktičan element koji je smješten pored vrata kupaonice.

Kupaonski visoki ormarić iz serije iCon kao dodatni prostor za odlaganje 

Inače, Variform namještaj dolazi u četiri boje: bijela, lava, hrast te u ovoj kupaonici odabranoj orah hickory boji. Površine mogu biti mat, visoki sjaj te već spomenuti melamin-struktura drva. Više o bojama i značajkama cijele Geberit VariForm linije možete pogledati ovdje.  

Nadpultni eliptični umivaonik otporan na ogrebotine

Osim namještaja Variform, serija obuhvaća i umivaonike. Geberit VariForm dizajnerski koncept umivaonika temelji se na četiri najvažnija geometrijska oblika, odnosno forme: okrugla, ovalna, eliptična i pravokutna forma. I kod ugradnje umivaonika postoji više mogućnosti pa tako mogu biti ugradbeni ispod ploče, ugradbeni u ploču te nadpultni umivaonici. Takav modularni sustav nudi bezbroj dizajnerskih opcija. U ovoj kupaonici investitori su odabrali opciju Variform nadpultnog eliptičnog umivaonika koji je prikladan za sav VariForm namještaj i vrlo se jednostavno ugrađuje. Ovi umivaonici izrađeni su od visokokvalitetne sanitarne keramike, otporni su na ogrebotine i stvaranje pukotina i jednostavni za održavanje. Osim što se uklapaju u najsuvremenije dizajnerske trendove u kupaonicama, imaju i veliku dubinu bazena tako da su zadovoljeni i ergonomski zahtjevi te je korištenje ugodno i praktično.

Oblici VariForm umivaonika i mogućnosti ugradnje

Odabrani umivaonik eliptičnog oblika

Ogledalo s direktnom i indirektnom rasvjetom

Dizajnerski zahtjevi u kupaonici raznoliki su i individualni, zbog čega je Geberit proširio svoj asortiman proizvoda na veliki izbor ogledala s rasvjetom koja odgovaraju različitim budžetima i ukusima. Možete birati između čak 40 različitih ogledala s rasvjetom. Vlasnici su odabrali Geberit Option Plus ogledalo s direktnom i indirektnom rasvjetom koje obiluje i dodatnim funkcijama. Ovo ogledalo daje toplo bijelo svjetlo za ugodan ambijent, a Geberitovo patentirano rješenje pričvršćivanja ogledala jednostavno je, sigurno i dugotrajno.


Ogledalo Option Plus nudi energetski učinkovito LED osvjetljenje. Dvije LED trake čine cjelokupni koncept rasvjete: svjetlosna traka uz gornji rub ogledala daje opću svjetlinu, osvjetljavajući strop i osobu ispred ogledala, dok druga neizravna svjetlosna traka smještena ispod, osvjetljava područje umivaonika. Osvjetljenje se regulira pomoću senzorske sklopke na dodir, a moguće je kontinuirano prigušenje i pojačavanje svjetlosti. Također ima i funkciju pamćenja što znači da kad se svjetlo ugasi i ponovno upali, upalit će se na jačinu koja je bila namještena prije gašenja.

Bitno je istaknuti i da ovaj model ima funkciju protiv magljenja - moguće je ručno aktivirati grijanje stražnje strane što sprječava zamagljivanje ogledala. Ono se automatski deaktivira nakon 30 minuta, što smanjuje potrošnju energije ako ga korisnik slučajno zaboravi isključiti. Ogledala iz Option serije dostupna su u različitim širinama pa je na taj način moguće odabrati onu koja Vam najviše odgovara kod kreiranja vlastitih rješenja. U ovoj kupaonici investitori su odabrali ogledalo širine 75 cm i time ga savršeno uklopili u priču dizajna svoje kupaonice.

Spriječite zamagljivanje jednostavnim ručnim aktiviranjem 

Ostalo nam je još predstavljanje detalja uređenja tj. odabrane kupaonske galanterije - držač za ručnike, kukice za vješanje, držač toaletnog papira i WC četku te će idući članak ujedno biti i posljednji nastavak serijala. Nastavite nas pratiti!

Pogledajte galeriju!

Fotogalerija (6)

Nastavci serijala:

 1. Renovacija dotrajale kupaonice od 6 m2 u funkcionalnu ljepoticu
 2. Početak radova u kupaonici: zamjena cijevi, ugradnja vodokotlića i zidnog tuš odvoda
 3. Renovacija kupaonice: postavljanje keramičkih pločica
 4. Renovacija kupaonice korak po korak: Od ideje do završnog izgleda
 5. Miješalica i tuš koji plijene pažnju predivnom nijansom iz GROHE asortimana
 6. Bez potrebe za kompromisom - Geberit AcquaClean Sela WC tuš uređaj ima sve
 7. Bez potrebe za dodirom - isperite svoj WC s elektroničkom tipkom Geberit Sigma80
 8. Kupaonski namještaj i umivaonik zaokružili su uređenje kupaonice
 9. Detalji koji mijenjaju izgled kupaonice
Image
Ana Despot Jakić

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi