Već smo vam spomenuli u ranijem članku ovaj fascinantan tuš uređaj, a sada ćemo vam još detaljnije predstaviti njegove značajke, mogućnosti, prikazati videa ispiranja, jer ovaj model zaista ima sve i zaslužuje posebno predstavljanje.

Prostor kupaonice obično je mali i teško je ugurati u njega sve što želimo, a da je i dalje vizualno privlačan. Upravo iz tog razloga, uređaji koji objedinjuju više funkcija u jednom, predstavljaju maksimalnu uštedu prostora uz istodoban komfor i dizajn, te su više nego dobrodošli.

Imajući sve to na umu, vlasnici nisu dvojili oko ovog izbora. S obzirom na to da su u prijašnjoj kupaonici imali klasičan bide, i dalje su željeli zadržati takvu vrstu higijene. Zbog uštede prostora, suvremenog dizajna, štedljivosti te raznolikih mogućnosti koje nudi, odabir je pao na Geberit AquaClean Sela tuš WC, koja je puno više od obične, klasične školjke. Riječ je o pravom kupaonskom multitaskeru, koji impresionira mogućnostima i tehnologijama koje sadrži. Naime, vrhunski koncept tuš WC uređaja iz Geberita zasigurno će oduševiti svakoga, a sami možete odlučiti koliko će dodatnih funkcija imati vaša WC školjka s obzirom na tri AquaClean modela u ponudi (Aquaclean Tuma, Mera i Sela koju predstavljamo u ovom članku).

Dimenzije Aquaclean Sela tuš WC uređaja  

Za instalaciju AquaClean uređaja bilo je potrebno dovesti strujni kabel (220 V), što ovdje nije bio problem s obzirom na to da se cijela kupaonica radila ispočetka. Na taj se način dobilo napajanje za sve funkcije i pripremu tople vode koju uređaj sam priprema preko integriranog protočnog grijača. Da bi sve moglo biti u funkciji, prethodno je instaliran vodokotlić tj. odabran je Sigma model iz Geberitove ponude. Vodokotlić ima učvršćenje za priključak struje te posebnu cijev za dovod vode radi priključivanja AquaClean tuš WC-a.

Priprema za instalaciju tuš WC uređaja 

Svojim čistim, elegantnim dizajnom, Geberit AquaClean Sela doista je "nenametljiva" - na prvi pogled se zaista ne može reći da se radi o WC-u s funkcijom tuša. Izrađena je i kombinirana s materijalima najviše kvalitete te nudi izuzetno jednostavne, intuitivne funkcije i besprijekorno se integrira u bilo koju kupaonicu.

Jednostavne i čiste linije s materijalima najviše kvalitete

Vlasnici su odabrali ovaj tuš WC uređaj i školjku u jednom iz brojnih razloga, a u nastavku teksta ćemo vam predstaviti samo tijelo školjke koje ju izdvaja od ostalih, a kasnije u članku ćemo se detaljnije posvetiti funkcijama WC tuša.

Patentirana tehnologija TurboFlash za bolje i tiše ispiranje

Sela je rimfree WC školjka (bez unutarnjeg ruba), ali ono što je izdvaja je struktura njene unutrašnjosti koja je potpuno drugačija od uobičajenih tijela školjki. Naime, ona ima rupu/otvor s bočne strane. Rupa omogućuje bolje i tiše ispiranje s manjom količinom vode, jer vodilica vodu vodi sa strane, odnosno, u krug (stvara se vrtlog vode). Upravo zbog toga, ispiranje je tiho jer voda ne „udara“ prema dolje. Riječ je o patentiranoj tehnologiji TurboFlush koja osim tišeg i boljeg ispiranja ima i još jednu danas vrlo bitnu stavku, a to je da se u odnosu na druge školjke troši manja tj. minimalna količina vode za istu učinkovitost ispiranja. Bitno je još i napomenuti da je moguće i precizno podešavanje količine vode za ispiranje bez obzira da li je riječ o manjoj ili većoj količini vode. Na izljevnom ventilu postoji prigušnica putem koje se sve može fino podesiti. Tako se sprječava špricanje vode izvan školjke prilikom ispiranja, a to je nešto što ste vjerojatno barem jednom doživjeli.

Otvor s bočne strane za bolje i tiše ispiranje 


TurboFlush tehnologija 

Predstavljamo Vam i neke vrlo korisne bide - tuš WC funkcije

Tuš koristi patentiranu tehnologiju pranja WhirlSpray s pet podesivih opcija pritiska, tako da si svatko može namjestiti jačinu mlaza onako kako mu najviše odgovara. Također položaj ručice tuša je podesiv i može odgovoriti individualnim potrebama, a moguća je i varijanta oscilirajućeg mlaza odnosno automatsko pomicanje ručice tuša naprijed-natrag. Time je omogućeno temeljito i njegujuće pranje intimnih dijelova uz istodobnu uštedu vode. Ako tome još dodamo da je i temperatura mlaza podesiva, jasno je da je udobnost korištenja maksimalna. Geberit AquaClean Sela ima i jednu dodatnu opciju čime spada u sam vrh ponude ovakvih tipova uređaja - dodatni tuš za dame odnosno žensku higijenu koji maksimalno ugodno radi svoj posao zahvaljujući svim gore navedenim mogućnostima. Niže u članku možete pogledati video koji prikazuje navedene funkcije i tehnologije.

Prikaz rada uređaja sa zaštitom od prskanja

WC daska na uređaju ima senzor za prepoznavanje korisnika tako da nije moguće aktiviranje tuš uređaja ako pritom korisnik ne sjedi na WC dasci. To je napredna i izuzetno korisna funkcija koja sprječava neželjeno aktiviranje i špricanje po kupaonici.

Zanima li vas kako točno radi TurboFlash i tuš WC uređaj, pogledajte video!

I WC školjka može biti elegantna

Sela ima i estetski privlačno noćno orijentacijsko svjetlo koje se aktivira preko senzora svjetlosti kada je nedovoljna ambijentalna rasvjeta u kupaonici, a moguće ga je namjestiti u jednoj od sedam boja (u galeriji na dnu članka možete pogledati nekoliko različitih boja svjetla). Također je moguće podesiti da se orijentacijsko svjetlo pali/gasi s obzirom na prepoznavanje prisutnosti korisnika, sve je moguće podesiti po Vašim individualnim željama i potrebama.

Jedna od sedam dostupnih boja orijentacijskog svijetla 

Svim ovim funkcijama upravlja se pomoću intuitivnog daljinskog upravljača ili preko mobilnog uređaja s pomoću aplikacije Geberit home. Vlasnici su odmah prihvatili takvu vrstu upravljanja te su zaključili da je sve izuzetno jednostavno i lako! Još jedna izvrsna stvar je da se sve funkcije mogu vrlo jednostavno unaprijed namjestiti i memorirati, tj. jednim pritiskom na gumb daljinskog upravljača dobit ćete sve namješteno kako želite - jačinu mlaza, oscilirajući mlaz, pozicije ručice tuša, temperaturu vode.

A ako govorimo o dodatnoj udobnosti i jednostavnosti korištenja, Sela se može se pohvaliti funkcijom polaganog zatvaranja i otvaranja školjke (SoftClosing i SoftOpening) te korisnom QuickRelease funkcijom koja omogućava vrlo jednostavno skidanje poklopca i daske WC školjke.

Navodimo još neke korisne prednosti ovog uređaja:

 • Program za uklanjanje kamenca
 • Automatsko ispiranje tuš mlaznice svježom vodom prije i nakon korištenja
 • S uređajem dolazi komplet za čišćenje
 • Funkcija uštede energije
 • WC školjka s posebnom glazurom KeraTect

Vlasnici su iznimno zadovoljni svojim odabirom, ne samo da je ovaj tuš WC uređaj zanimljiv vizualni dodatak zbog svojih linija i svijetla, već i zbog toga što im brojne funkcije olakšavaju održavanje higijene i uštedu vode.

Sigurno ste primijetili i predivnu tipku za beskontaktno ispiranje, stoga nas nastavite pratiti jer ćemo vam je u idućem članku predstaviti.

Pogledajte galeriju!

Fotogalerija (9)

Nastavci serijala:

 1. Renovacija dotrajale kupaonice od 6 m2 u funkcionalnu ljepoticu
 2. Početak radova u kupaonici: zamjena cijevi, ugradnja vodokotlića i zidnog tuš odvoda
 3. Renovacija kupaonice: postavljanje keramičkih pločica
 4. Renovacija kupaonice korak po korak: Od ideje do završnog izgleda
 5. Miješalica i tuš koji plijene pažnju predivnom nijansom iz GROHE asortimana
 6. Bez potrebe za kompromisom - Geberit AcquaClean Sela WC tuš uređaj ima sve
 7. Bez potrebe za dodirom - isperite svoj WC s elektroničkom tipkom Geberit Sigma80
 8. Kupaonski namještaj i umivaonik zaokružili su uređenje kupaonice
 9. Detalji koji mijenjaju izgled kupaonice
Image
Ana Despot Jakić

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi