Logičan odabir u daljnjem opremanju nove kupaonice, nakon ugradnje WC tuša Geberit AquaClean Sela, bio je još jedan neizostavan dio – tipka za ispiranje WC-a. Vlasnicima nije trebalo puno vremena da se odluče za sustav aktiviranja ispiranja toaleta bez dodira te izvrstan model Geberit Sigma80, elektroničku tipku s infracrvenim senzorom.

Naime, sve manjem broju korisnika sviđa se ručno aktiviranje ispiranja – radije se okreću sanitarnoj, maksimalno higijenskoj tehnologiji koja omogućuje beskontaktno ispiranje WC školjke. Geberit tipke s elektroničkim aktiviranjem ispiranja WC-a s infracrvenim senzorom predstavljaju odgovor na ovu sve veću potražnju. Osim toga, ako se kupaonica adaptira, priprema električnog priključka potrebnog za instalaciju tipke ne predstavlja problem te ugradnja nije uopće komplicirana (kao što se možda čini na prvi pogled), a prednosti koje donosi ova elektronička tipka mnogostruke su.

Beskontaktno aktiviranje   

Jednostavna ugradnja prilikom adaptacije

S obzirom da se ovdje renovirala cijela kupaonica te je ugrađen je Geberit-ov AquaClean tuš WC uređaj Sela za koji je također bio potreban strujni priključak (pogledajte prethodni članak), nije bio problem dovesti još jedan kabel. Za tipku je bilo potrebno ugraditi razvodnu kutiju s transformatorom koji prebacuje napon s 220 V na 12 V. Taj kompletni Geberit ugradni set naručuje se uz tipku pa električar ne bi trebao imati nikakvih nepoznanica prilikom instalacije. Eventualne nejasnoće i probleme lako će otkloniti Geberit-ova tehnička podrška. Preduvjet za odabir ove tipke bila je ugradnja odgovarajućeg Geberit vodokotlića tj. Sigma modela. Kako bi bili sigurni da će sve prilikom instalacije odgovarati, Geberit je dao iste nazive modela u svom asortimanu te tako možete biti sigurni u kompatibilnost tipke i vodokotlića.

Tipka Sigma80 i ugradni set, dimenzije (cm): B=24.7, H=16.4, T=1)

Nagrađivani dizajn uz brojne korisne funkcije dobitna su kombinacija

Upravo nakon savjetovanja sa stručnim timom iz Geberita, investitori su odlučili odabrati model tipke Geberit Sigma80 jer prednosti su, osim fenomenalne moderne vizure, raznolike i praktične. Tipka je super higijenska i jednostavna za čišćenje jer korisnik nema kontakta s površinom. S obzirom na to da se aktivacija ispiranja izvršava u potpunosti bez dodira tipke (s pomoću senzora) nema straha da će se na tipku prenijeti nečistoće ili ostati mrlje od prstiju.

Površina tipke izrađena je od visokokvalitetnog stakla, a na sebi ima LED svjetla u pet mogućih boja koja pokazuju gdje su aktivatori ispiranja. Dvije svjetlosne linije u odabranoj boji pokazat će, približavanjem WC školjki, položaj gdje se nalaze aktivatori tj. senzori ispiranja. Osim ove automatske opcije, moguće je, ovisno o Vašim preferencijama, podesiti da svjetlosne linije budu ili isključene ili uključene neovisno o približavanju. U fotogaleriji na dnu članka možete pogledati kako svjetlosne linije izgledaju i u drugim bojama pa si možete postaviti boju koja se Vama najviše sviđa. 


Svijetlosne linije koje pokazuju aktivatore ispiranja 

 

Inače, tipka Sigma80 dolazi u dvije varijante: s crnim staklom te u varijanti reflektirajućeg stakla – kojeg su investitori odabrali za svoju kupaonicu.  Dizajn tipke višestruko je nagrađivan (Reddot design award, Interior innovation award i dr.).

Tipka je učinkovita i po pitanju vode zahvaljujući dvjema opcijama ispiranja, odnosno, dvokoličinskom ispiranju za uštedu vode.  Sigma80 sjajno "prati" ugrađenu Geberitovu tuš WC školjku Selu s obzirom na to da ona zbog TurboFlush tehnologije štedi vodu tj. potrebna joj je manja količina vode za istu učinkovitost ispiranja. Kod ove tipke može se namjestiti potrebna količina vode za ispiranje, pa je moguće postaviti i manju količinu.

Površina tipke je od reflektirajućeg stakla 

 Upravo mogućnosti podešavanja još su jedna velika prednost ove tipke, a sve to namješta se vrlo jednostavno putem Geberitove aplikacije koja se brzo i lako pohrani na mobitel. Osim ranije navedenih, još jedna od interesantnih opcija podešavanja je svakako mogućnost automatskog ispiranja, tj. aktiviranje prilikom prepoznavanja korisnika koji se diže s WC školjke, ali i mogućnost određivanja udaljenosti na kojoj će tipka aktivirati ispiranje.

Najbitnije opcije podešavanja putem aplikacije:

 • Namještanje količine vode za ispiranje
 • Automatsko ispiranje
 • Područje detekcije korisnika
 • Minimalno vrijeme detekcije korisnika
 • Opcije osvjetljenja aktivatora ispiranja i mijenjanje boja
 • Interval programiranog higijenskog ispiranja
 • Odgoda ispiranja

Vlasnici su iznimno zadovoljni kako se tipka uklopila u interijer - reflektirajuće staklo koje prikazuje svaki put drugi vizual ovisno o kutu gledanja je fascinantan, dok samo korištenje tipke ne može biti jednostavnije!

Nastavite nas pratiti jer vas u idućem članku očekuje detaljno predstavljanje umivaonika, kupaonskog namještaja i ogledala.

Pogledajte galeriju!

 

Fotogalerija (8)

Nastavci serijala:

 1. Renovacija dotrajale kupaonice od 6 m2 u funkcionalnu ljepoticu
 2. Početak radova u kupaonici: zamjena cijevi, ugradnja vodokotlića i zidnog tuš odvoda
 3. Renovacija kupaonice: postavljanje keramičkih pločica
 4. Renovacija kupaonice korak po korak: Od ideje do završnog izgleda
 5. Miješalica i tuš koji plijene pažnju predivnom nijansom iz GROHE asortimana
 6. Bez potrebe za kompromisom - Geberit AcquaClean Sela WC tuš uređaj ima sve
 7. Bez potrebe za dodirom - isperite svoj WC s elektroničkom tipkom Geberit Sigma80
 8. Kupaonski namještaj i umivaonik zaokružili su uređenje kupaonice
 9. Detalji koji mijenjaju izgled kupaonice
Image
Ana Despot Jakić

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi