U prethodnom članku prikazali smo vam kompletan izgled kupaonice i ukratko predstavili sav odabrani namještaj, opremu i galanteriju. Sada ćemo vam detaljnije predstaviti miješalicu za umivaonik, podžbukni tuš sustav te prednosti GROHE proizvoda i njihov koncept kupaonice. Također ćemo vam predstaviti na koji način GROHE brine o ekologiji i održivosti kroz certifikat "Cradle to Cradle" te tuš budućnosti koji će biti lansiran u proljeće 2024. godine. Ovaj tuš, Everstream, stvoren je da ugodi svima - koristeći recikliranu vodu pridonosi se održivosti, a istovremeno krajnjem korisniku omogućuje uživanje u dugom tuširanju bez grižnje savjesti te također, smanjene troškove.

Zašto GROHE?

Rado ćemo vam odgovoriti na to pitanje jer ima toliko razloga zašto odabrati GROHE asortiman! Jedan od razloga je upravo fenomenalna briga za krajnjeg korisnika što se vidi iz koncepta Perfect Match. Kao što joj i ime govori, Perfect Match ili po hrvatski "Savršen Spoj", dizajniran je od strane GROHE stručnjaka upravo kako bi izgled vaše kupaonice bio besprijekoran i usklađen, čak i ako ne uzimate proizvode iz iste serije. Svima je poznato da nije jednostavno odabrati kompletnu opremu koja bi međusobno odgovarala po obliku, funkcionalnosti, boji, dizajnu…

Kako bi svoje kupce riješili nedoumica, stručni tim iz tvrtke GROHE kreirao je preporučene kombinacije miješalica, tuš sistema, kompletne ugradbene tehnike, sanitarne keramike i galanterije. Svaka serija proizvoda prilagođena je zasebnim proizvodima i bojama, primjerice, postoje točno određene serije miješalica koje odgovaraju keramici tj. umivaoniku.  Na taj način zadovoljena su tri kriterija: nema prskanja, veća je udobnost korištenja, a postignuta je i estetska privačnost. Dakle, kupac će si uštedjeti puno vremena i muke te izbjeći moguće pogreške kod odabira kupaonske opreme.

Primjer usklađenosti - pipa i držač za ručnike u istoj boji 

Upravo zato što kupaonica treba odgovarati jedinstvenom stilu vlasnika, GROHE je stvorio više različitih boja te završnih obrada! Volite li sjajne površine ili brušene, klasičan krom ili izgled čelika, možete biti sigurni da ste izabrali rješenja koja će trajati i izgledati isto desetljećima. Naime, završne obrade iznimne su kvalitete zahvaljujući najsuvremenijim tehnologijama. Najmodernija tehnologija zove se PVD odnosno proces fizičke parne depozicije, a rezultat je čvršća površina i do 10 puta otpornija na ogrebotine. Vaše miješalice izgledat će isto kao i prvog dana kad ste ih kupili! Dodatnu kvalitetu površine osigurava GROHE StarLight® tehnologija koja nudi dugotrajnu i besprijekornu završnu obradu, otpornu na prljavštinu i ogrebotine, što bitno olakšava održavanje.

Dostupne boje možete izabrati u dvije završne obrade - sjajnoj ili brušenoj, su slijedeće: Cool Sunrise, Warm Sunset, Hard Graphite, Nickel. Tu je još izvedba u klasičnom Chrome premazu te Supersteel (deluxe izgled mat površine koja odgovara čeliku). Boje su zaista zadivljujuće i nesumnjivo će biti zvijezda vaše kupaonice. Isto tako, sigurno ćete moći uskladiti jednu od njih u svoj dizajn kupaonice, bilo da ste izabrali beton, drvo, mramor, kamen, tamne ili svijetle tonove.

Što su investitori odabrali za svoju kupaonicu

A sad da se vratimo na našu kupaonicu! Budući da u kupaonici prevladavaju tamno plave pločice, vlasnici su željeli dodati malo topline i kontrasta, a i izbjeći uobičajen krom. Za svoju kupaonicu odabrali su iz GROHE asortimana miješalicu za umivaonik,  podžbukni tuš sustav te kompletnu galanteriju u predivnoj Brushed Warm Sunset boji. Ova predivna boja unosi toplinu i daje dozu luksuza. Ružičasto zlatna boja koja podsjeća za zalazak sunca, istovremeno minimalističkog i bezvremenskog dizajna, dolazi u dvije završne obrade: poliranoj i brušenoj. U ovoj kupaonici vlasnici su izabrali brušenu obradu, iako će vaš odabir ovisiti o tome kakav izgled kupaonice želite postići.

Sada ćemo vam predstaviti miješalicu i tuš sustav, a u jednom od idućih članaka detaljnije ćemo vam prikazati odabranu galanteriju.

Miješalica za umivaonik u boji koja podsjeća na zalazak sunca

Odabrana je Essence miješalica za umivaonik za zidnu ugradnju koja se modernim i minimalističkim izgledom odlično uklopila sa umivaonikom. Odabrana je u M veličini jer je u ovoj kombinaciji umivaonika i veličine prostora to savršeno odgovaralo, ali dostupna je još i L veličina. Miješalica, kao i metalne rozete i ručica, premazani su posebnim GROHE Long-Life Shine premazom, koji produžuje trajanje miješalice te joj daje dodatni sjaj. U miješalicu su ugrađene i druge GROHE-ove tehnologije, poput štedljivog perlatora te AquaGuide tehnologije (prilagodljivi perlator) koja omogućuje precizno postavljanje kuta raspršivanja izljeva, dok Vam integrirana funkcija GROHE SilkMove omogućuje preciznu i jednostavnu izmjenu temperature i protoka vode. 

Kao podžbukni dio miješalice ugrađeno je odgovarajuće GROHE ugradbeno kučište, s prilagodljivim limitatorom protoka vode te s limitatorom temperature. Kartuša je keramička i osigurana je mogućnost hidroizolacije zidne konstrukcije koja okružuje podžbukno tijelo. Sve to daje jamstvo da će miješalica imati dugi vijek i biti pouzdana.

Ugradbeno kučište za miješalice za umivaonik sa 2 otvora 

Funkcije za maksimalan komfor i užitak tuširanja

Budući da su vlasnici kadu zamijenili sa tušem, posebnu pažnju posvetili su upravo odabiru istog. Odabrani podžbukni tuš sustav sastoji se od miješalice za tuš, velikog nadglavnog tuša (ruže) sa jednim mlazom te ručnog tuša s tri mlaza i zidnim držačem tuš ručke.


Odabrana je elegantna Essence jednoručna miješalica s automatskim dvosmjernim prebacivačem koji lako prebacuje izljev vode između ruže i ručke tuša. S obzirom da su obje miješalice, i ova za tuš i miješalica za umivaonik iz iste serije, nivo udobnosti je identičan. U obje je ugrađena tehnologija SilkMove koja omogućuje preciznu i jednostavnu izmjenu temperature i protoka vode. Kao podžbukni dio sustava ugrađena je univerzalna ugradbena kutija GROHE Rapido SmartBox.

Univerzalna ugradbena GROHE kutija za podžbukne tuš sustave

SmartBox je kompatibilan sa svim GROHE završnim setovima podžbuknih miješalica za tuš kadu, te ima mogućnost fiksiranja za čvrste zidove, ali i za suhu gradnju (gipskartonske ploče). Odabrana je i impresivna glava tuša promjera od čak 310 mm, model Rainshower Cosmopolitan 310, sa jednim mlazom koji daje ugodan osjećaj na koži. Tehnologije poput GROHE Water Saving limitatora protoka koji štedi vodu, DreamSpray za savršen mlaz vode te SpeedClean sustav protiv kamenca, bile su dodatne pogodnosti koje su presudile u odabiru. 


Velika glava tuša za maksimalan užitak tuširanja 

Važno je još spomenuti i ručni tuš Rainshower SmartActive 130 koji ima 3 vrste mlaza i također sadrži sve GROHE tehnologije kao i nadglavni tuš. Ali s obzirom da se drži u ruci dodatno ima Inner WaterGuide za zaštitu od opeklina te duži životni vijek površine. Ručni tuš je postavljen na Rainshower zidnom držaču ručnog tuša s okruglom rozetom. Kako bi kompletirali tuš sustav, bilo je potrebno odabrati još i tuš crijevo te je odabran model Sliverflex 1750. Ovo crijevo za tuš ima glatku površinu za lakše čišćenje, vrlo je otporno na tlak vode, istezanje i toplinu te ima GROHE AntiFold (otporan je na uvijanje). Svi navedeni elementi premazani su GROHE Long-Life Shine premazom za dulji vijek trajanja.

Warm Sunset boja idealno se uklopila sa plavim pločicama 

Zahvaljujući Perfect Match-u kojeg smo spomenuli ranije u članku, sve navedeno je kompletirano u istoj boji sa istim mogućnostima i tehnologijama te je cijela kupaonica postala zaokružena cijelina.

Prednosti GROHE kupaonske opreme

Svi GROHE proizvodi imaju 5 godina garancije, a kartuše njihovih proizvoda koje su srce miješalica, proizvode sami u Hemeru u Njemačkoj, s tehnologijom keramičkih diskova su najdugovječnije i najbolje na tržištu prema svim istraživanjima i testiranjima. Ovdje bismo izdvojili revolucionarne termostatske miješalice s Turbostat tehnologijom. Riječ je tehnologiji s pomoću koje u djeliću sekunde izlazi iz miješalice voda željene temperature te je temperatura konstantna cijelo vrijeme – što omogućava znatnu uštedu vode. GROHE miješalice mogu se montirati na sve izvore tople vode, pa tako i na protočne kombinirane bojlere, što nije slučaj kod konkurencije. Svi GROHE termostati imaju CoolTouch tehnologiju, a to znači da se tijelo termostata ne zagrijava uopće ili se zagrijava do temperature vode u termostatu tako da se nitko nikako ne može opeći na termostatu. Inače, svi GROHE proizvodi su EcoJoy, što znači da štede energiju i vodu.

GROHE – ekološki osviještena tvrtka

Tvrtka GROHE je ekološki osviještena tvrtka te konstanto ide u korak s tehnologijama i trendovima, ali i sami stvaraju nove trendove. Jedan od primjera je "Cradle to Cradle" certifikat ili "C2C". U proizvodima s certifikatom C2C  utvrđuje se upotreba ekološki sigurnih, zdravih i oporabljivih materijala.

Proizvod se prije certifikacije ocjenjuje u pet kategorija: stanje materijala, ponovna upotreba materijala, obnovljivi izvori energije, očuvanje voda i socijalna pravednost. Zatim se svakom proizvodu dodjeljuje razina postignuća. Trenutačno su tri GROHE slavine i jedan tuš set s konzolom certificirani oznakom Cradle to Cradle Certified® na zlatnoj razini, a još 2 proizvoda imaju brončanu razinu certifikata. O kojim je proizvodima riječ i više informacija o ovom konceptu možete pogledati na GROHE X stranici.

GROHE Everstream - tuš budućnosti

Mnogi od nas uzimaju zdravo za gotovo da voda koja nam je potrebna jednostavno postoji i da će uvijek biti. Ali, kako pokazuju nestašice i suše koje su prošlog i ovog ljeta pogodile Europu, ne možemo nastaviti razmišljati na ovaj način. Moramo promijeniti način na koji koristimo vodu – i moramo s time početi odmah, sada, danas…

Naše resurse iscrpljuje rastuća svjetska populacija, a uz utjecaj klimatskih promjena suša i nedostatak vode mogle bi ili već jesu svakodnevni izazovi za sve više zajednica diljem svijeta.

Dakle, što se može učiniti da se zaštiti voda na planetu? Ključni dio rješenja treba učiniti domove – a osobito kupaonice, koje čine više od dvije trećine dnevne potrošnje vode u kućanstvu – učinkovitijima. Ovdje arhitekti, programeri i graditelji mogu pomoći instaliranjem proizvoda dizajniranih da koriste manje vode ili da preispitaju način na koji koristimo vodu.

Ali, potrebni su novi inovativni dizajni. GROHE desetljećima radi na razvoju održivijih proizvoda s konceptima uključujući tuš za recikliranje vode koji potiče ljude na ponovnu upotrebu vode.

GROHE Everstream ponovno koristi vodu, trošeći samo četvrtinu vode i trećinu energije tipičnog tradicionalnog tuša – ovisno o vašim navikama tuširanja. Rezultat je ušteda troškova do 65% godišnje za četveročlano kućanstvo i do 70% manje emisije CO2. Ova nova tehnologija osmišljena je kako bi stvorila iskustvo tuširanja koje ljudi očekuju, koristeći što manje svježe vode, pružajući priliku uživati u dugom tuširanju bez osjećaja krivnje.

GROHE Everstream bit će lansiran u proljeće 2024. – s fizičkom svjetskom premijerom već u ljeto 2023. godine.

Nastavite nas pratiti jer ćemo vam u idućem članku predstaviti tuš WC uređaj (WC školjka i bide u jednom) koji obiluje brojnim funkcijama.

Pogledajte galeriju!

Fotogalerija (10)

Nastavci serijala:

  1. Renovacija dotrajale kupaonice od 6 m2 u funkcionalnu ljepoticu
  2. Početak radova u kupaonici: zamjena cijevi, ugradnja vodokotlića i zidnog tuš odvoda
  3. Renovacija kupaonice: postavljanje keramičkih pločica
  4. Renovacija kupaonice korak po korak: Od ideje do završnog izgleda
  5. Miješalica i tuš koji plijene pažnju predivnom nijansom iz GROHE asortimana
  6. Bez potrebe za kompromisom - Geberit AcquaClean Sela WC tuš uređaj ima sve
  7. Bez potrebe za dodirom - isperite svoj WC s elektroničkom tipkom Geberit Sigma80
  8. Kupaonski namještaj i umivaonik zaokružili su uređenje kupaonice
  9. Detalji koji mijenjaju izgled kupaonice
Image
Ana Despot Jakić

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi