Jeste li i vi često čuli ljude da govore da izolacija pika, svrbi i nadražuje? Da, ali sada je to prošlost jer je već nekoliko godina na tržištu inovativno izolacijsko rješenje od staklene vune Knauf Insulation ECOSE® Technology.

Ovaj proizvod brzo ćemo prepoznati po njegovoj smeđoj boji koja je rezultat nastojanja da se umjetno fenolformaldehidno vezivo zamijeni vezivom na prirodnoj osnovi. Na taj je način ova izolacija postala održiva, prirodna, s neizmijenjenim, odnosno čak i poboljšanim tehničkim svojstvima. Sa stajališta ugradnje bitno je ugodnija, jer je mekana na opip, ne nadražuje i jednostavna je za rukovanje.

Kako izolirati

JESTE LI ZNALI!

Staklena vuna nove generacije Knauf Insulation proizvedena po postupku ECOSE® Technology dobila je certifikat ,Indoor Air Quality’ koji dokazuje da ugradnja ove vune pozitivno utječe na kvalitetu zraka u prostoru, jer umjesto fenolformaldehidnih veziva sadrži veziva na bio-osnovi.

BITNI ARGUMENTI ZA ODABIR
Glavni razlog za razvoj posve drugačijeg proizvoda bila je želja da se proizvede održiva izolacija s minimalnim utjecajima na okoliš s jedne strane, a s druge strane da se korisniku pruže optimalna svojstva – toplinska izolacija, negorivost, viša razina prihvatljivosti za ugradnju, pozitivan utjecaj na kvalitetu zraka u prostoru…

U zadnje se vrijeme za održive materijale na tržištu pojavljuju posebne deklarativne oznake s ciljem da korisnici znaju kakav im je materijal na raspolaganju.

KLIJENTIMA SU NAJVAŽNIJI UTJECAJ NA ZDRAVLJE I TEHNIČKA SVOJSTVA

Tako su nam na pitanje što je kod izbora izolacijskih materijala najbitnije za investitore odgovorili dugogodišnji izvođači suho-montažnih sustava. Rekli su nam također da su klijenti navedeni izolacijski materijal jako dobro prihvatili. Prednosti ponajprije vide u tome da je manje čestica prašine u prostoru, što je posebno važno u slučaju ako je objekt prilikom ugradnje već naseljen. Prednost je i činjenica da nema prisutnog mirisa tijekom ugradnje i kasnijeg boravka u prostorima. Sve je više klijenata kojima nije svejedno kakve će materijale imati ugrađene u kući i na kakav su način ovi materijali proizvedeni. U zadnje vrijeme ih zanima i utjecaj proizvoda i proizvodnog procesa na okoliš.

BITNO ZA IZVOĐAČE

Prigodom prvog kontakta s izolacijom već je i sam osjećaj bio ugodniji, a nije bilo ni neugodnog mirisa. Tijekom ugradnje izolacije na podu je bilo puno manje ostataka i vlakana. A nije se osjećao ni neugodan svrbež i nadražena koža. Sve više je klijenata kojima nije svejedno kakve će materijale imati ugrađene u kući i na kakav su način ovi materijali proizvedeni’, kažu izvođači kojima je novi materijal sve bliži zbog svojstva kao što su: ne nadražuje kožu, ne svrbi, bez mirisa je, ugodan je rukovanje i s lakoćom se reže.

BITNO ZA GRADITELJE

Ako s jedne strane izvođači cijene navedena svojstva, pravu dodatnu vrijednost materijala donosi svojstvo koje je najvažnije korisnicima prostora u koje je materijal ugrađen. To je činjenica koju je materijalu donijelo novo vezivo na prirodnoj bazi – radi se naime o certificiranom svojstvu materijala da osigurava kvalitetu zraka u prostorima u koje je ugrađen. Na pitanje što ih je uvjerilo upitani odgovaraju: "Odluka nije bila teška. Uz iscrpno i stručno predstavljanje izolacijskih materijala Knauf Insulation izrađenih na osnovi ECOSE® Tehnology odmah smo primijetili da je to prava izolacija za našu kuću i našu životnu viziju zdravog i prirodnog okoliša za stanovanje."

Među znakovima koji korisniku daju jamstvo da se radi o kvalitetnim i održivim materijalima su:

  • znak "Blue Angel" kojega je proizvod KI ECOSE® dobio 2009.
  • znak Indoor "Air Comfort" kojega je proizvod KI ECOSE® dobio 2010.
  • znak "Green Mark" za najbolji proizvod hrvatskog zelenog gospodarstva iz 2012.

Kako izolirati

Škola izoliranja

1. Zašto izolirati
2. Sigurnosni aspekti izolacijskih materijala
3. ECOSE® technology: Pika? – ne, više ne pika!
4. Izolacija fasade
5. Izolacija kosih krovova i potkrovlja
6. Toplinska i zvučna zolacija podova
7. Izolacija pregradnih zidova
8. Izolacija stropa u podrumu
9. Izolacija fasada višestambenih zgrada
10. Niskoenergetski i pasivni objekti
11. SUPAFIL izolacija od mineralne vune za upuhivanje
12. Katalog proizvoda

KNAUF INSULATION d.o.o.
KNAUF INSULATION d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodi su dostupni u preko 150 dućana u cijeloj Hrvatskoj te u BiH.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi