Ako se spremate preurediti svoj vrt, a niste sigurni kako da to napravite ili nemate novaca kako bi platili stručnjaka za dizajn najbolje je da se poslužite programom za crtanje vrtova.

Danas je na internetu dostupan velik broj programa namijenjen isključivo virtualnom uređenju vrta, okućnice ili balkona. Na primjer, besplatni programi u kojima možete dočarati svoju viziju vrta su Plan-A-Garden, Sweet Home 3D, Garden planner, Bionatics, DreamPlan Home Design Software… Određeni programi besplatni su samo na ograničeno vrijeme.

Programi se razlikuju po tome što nude različite alate, u nekima možete izraditi svoj tlocrt, dok neki nude slaganje vrta u postojećim tlocrtima, a postoje i programi u kojima 3D modele možete prilagoditi vlastitim dimenzijama.

Predstavljamo nekoliko programa!

1. Garden Planner Online

Ovaj planer za vrt možete koristiti online. Omogućava vam da odredite boju, širinu i dužinu svakog elementa koji dodate na svoj plan vrta. Dostupan je širok izbor predmeta i biljaka.

Nakon što izgradite vrt možete ga isprintati, no mana ovog programa je u tome što svoj rad ne možete spremiti online.

2. Personalized Vegetable Garden Planner

U ovom programu možete napraviti plan za svoje sadnice, posložiti željene biljke i napraviti detaljan popis svega što želite imati ili već imate u svom pravom vrtu. Iako je Personalized Vegetable Garden Planner dosta sličan ostalim online programima za dizajn vrta, nažalost, nije toliko detaljan oko kreiranja krajolika.

U njemu imate na raspolaganju četvrtaste, kružne, pravokutne i trokutaste gredice za sadnju i možete ih prilagoditi potrebnim veličinama. Dodavanje biljaka je vrlo jednostavno.

3. Plan-a-Garden

Pomoću 3D opcije pregleda u programu Plan-A-Garden dobit ćete realniju sliku svog budućeg vrta od nekih drugih programa.

Tlocrt birate iz ponude unaprijed pripremljenih predložaka, a zatim možete dodavati klupe, ograde, sjenice… Možete nacrtati i travnjak, staze od opeke, šljunka, kamenja. Naravno, u vrt možete dodati i biljke, drveće, grmlje…

Svoj vrt možete spremiti online kako ne biste izgubili sve ono što ste napravili.

4. Garden Visualiser

Garden Visualiser vam omogućava da vizualizirate svoj vrt u 3D prostoru. Dok gradite vrt možete se po njemu kretati čime ćete steći dojam o tome kako će što izgledati u stvarnosti.

S ovim alatom možete odrediti površinu svog vrta, odabrati oblik tla, dodati ogradu, zidove ili živicu…

Korištenje programa za planiranje izgleda vrta ili njegovog sadržaja izvrstan je način da se dobro organizirate I osmislite svoj budući vrt točno onako kako želite.

U virtualnom vrtu izradite puteljke, biljke, ograde ili vodene elemente onako kako ste zamislili i ako vam se rezultat sviđa možete krenuti u realizaciju. Naravno, program za crtanje vrtova uvijek vam može poslužiti samo za dobru zabavu.

Kako bismo vam pomogli da pronađete inspiraciju donosimo i galeriju s uređenjem dvorišta, vrta, okućnice.

Više:
Program za crtanje kuća: Top 9 prijedloga!
Progam za crtanje dnevnog boravka ili sobe
Program za crtanje kuhinja
Program za crtanje tlocrta: Top 10 prijedloga

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi