Ako ste u potrazi za novim izgledom vašeg dnevnog boravka ili neke druge sobe u vašem domu u pomoć vam može priskočiti program za crtanje dnevnog boravka ili sobe.

Na internetu možete pronaći velik broj besplatnih programa za uređenje interijera, a nude vam biranje i razmještanje namještaja, uzoraka, boja, tekstura…

Ono što vam je potrebno za vašu viziju možete pronaći u ponuđenim katalozima unutar programa,a u slučaju da u katalogu ne pronađete ono što želite postoje programi koji vam nude mogućnost prilagodbe 3D modela namještaja.

Neki od besplatnih programa na internetu su Design a Room, Homestyler, Sweet Home 3D, Roomsketcher, Arrange-a-Room, 3Dream, SketchUp…

U ovom članku predstavit ćemo tri jednostavna programa!

Plan Your Room

Ovaj besplatni online program nema mnogo funkcija, no savršen je ako vam je glavni cilj razmještaj namještaja. U programu "Plan Your Room" možete odabrati prostoriju unutar kuće i slagati elemente.

Osim namještaja, možete napraviti i plan za prozore, vrata, stepenice.

RoomSketcher

Roomsketcher također nudi osnovni dizajn, brzo i jednostavno! Radi po principu drag-and-drop, odnosno odaberete elemente i samo ih mišom odvučete na željeno mjesto na planu. Možete nacrtati samo jednu prostoriju ili cijeli stan.

Kada ste gotovi s isprobavanjem možete snimiti 3D sliku prostora.

Planner 5D

Planner 5D je vrlo opsežan i nudi više opcija od prethodna dva alata. Osim interijera, pruža i dizajn okoliša, na primjer, crtanje bazena.
Omogućava dizajn prostora do najsitnijih detalja nudeći razne dekorativne elemente.

Programi koje smo naveli su za sve one koji ne žele potrošiti previše vremena na računalu, a voljeli bi imati skicirani crtež za majstore ili izvođače radova.

Više:
Program za crtanje kuća: Top 9 prijedloga!
Program za crtanje kuhinja
Program za crtanje tlocrta: Top 10 prijedloga!
Program za crtanje vrtova

Image
Ana Perković

Autor

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi