Sredili ste svu papirologiju i građevinska dozvola napokon je u vašim rukama. Sada kreće onaj najbolji dio, gradnja vaše kuće.

Po ishođenju pravomoćne Građevinske dozvole potrebno je angažirati inženjera koji nadzire cjelokupnu gradnju i skuplja sve papire koji će zatrebati kasnije za Uporabnu dozvolu.

Prije početka gradnje investitor podnosi Zahtjev za početak gradnje u nadležnom uredu za gradnju (koji je izdao Građevinsku dozvolu) te time prijavljuje gradilište.

Redoslijed gradnje, cijena i vremenski rokovi

Po angažiranju nadzornog inženjera, uobičajen redoslijed gradnje je:
  • Izvedba temelja
  • Gradnja kuće visoki roh bau + instalacije (struja, grijanje)
  • Izrada glazura
  • Izrada montažnih stepenica
  • Obrtnički radovi (parket, keramika, soboslikarski radovi, postavljanje sobnih vrata)
  • Postavljanje sanitarija i namještaja

Cijena temelja ovisi o lokaciji gradnje i izvođačima na području gradnje, kao i tipu terena, nagibu zemljišta i drugim detaljima.

Okvirno za temelje na ravnom terenu, bez podruma, temeljima odignutim od terena za cca 45 cm, cijena iznosi otprilike 150-180 eura/m2. No, cijena nikako nije fiksna pa zbog toga Domusplus preporučuje da se posavjetujete s lokalnim izvođačima.

Nakon uplate kuće i dostavljene izjave o gotovoj temeljnoj ploči, do početka gradnje u visokom roh bau sustavu mogu proći 2 do 3 mjeseca.

Konstrukcija Domusplus niskoenergetske kuće montira se u jednom danu, a kompletni radovi Visokog roh baua završe se u 10 dana. Završni radovi do useljenja traju oko 2 mjeseca.

Ključ u ruke

Ako želite bezbrižno i bezbolno, na vrijeme i kvalitetno završiti svoj objekt, tada je opcija "Ključ u ruke" najbolja za vas.

Domusplus preuzima svu odgovornost za izvođenje i kvalitetu radova do useljenja. Također, nude i mogućnost prilagodbe u izboru materijala, kako bi u potpunosti ispunili i zadovoljili vaše estetske standarde. Moguće je pokrivanje krovišta limenim pokrovom, ugradnja drvene stolarije, kao i drvenih i kamenih fasadnih obloga.

Cijena ključa u ruke ponajviše ovisi o vašem izboru, na primjer, sustava grijanja (hoće li to biti plin, peleti, dizalica topline…), odabiru podnih obloga, (parketi, laminati , pločice…) i o vašem odabiru svih ostalih materijala.

Ključ u ruke moguće je samo na području Zagrebačke županije, a njegova cijena kreće se od 1100 eura po m2 pa na više.

Opcija ključ u ruke obuhvaća sljedeće radove:
1. Svi radovi visokog roh baua
2. Toplinsko-zvučna izolacija podova s cementnim glazurama
3. Nabava i postavljanje podnih obloga (parket, laminat, keramičke pločice)
4. Nabava i postavljanje zidnih i podnih keramičkih pločica u kuhinji i kupaonici
5. Nabava i postavljanje kamenih ploča na terasama, balkonima, ulaznom podestu i ulaznim stepenicama
6. Soboslikarski radovi, fino gletanje Rigips ploča na zidovima i stropu te bojanje u boji po želji investitora
7. Fini razvod elektroinstalacija s prekidačima i utičnicama u bijeloj boji, te kućni priključni ormarić
8. Sanitarni uređaji sa slavinama
9. Nabava i ugradnja sustava centralnog grijanja i/ili klima uređaji prema Glavnom projektu

Uporabna dozvola

Nakon dobivene Građevinske dozvole slijedi prikupljanje potrebne dokumentacije za ishođenje Uporabne dozvole. Prije same prijave tehničkog pregleda za ishođenje Uporabne dozvole, investitor je dužan prikupiti svu potrebnu dokumentaciju koja je propisana Zakonom o gradnji i Pravilnikom o tehničkom pregledu građevine.

Postupak ishođenja Uporabne dozvole pokreće se tek kada su na čestici izvedene sve građevine predviđene projektom i za koje je dobivena Građevinska dozvola.

Ako je bazen u Glavnom projektu, on također mora biti izveden. Isto vrijedi i za pomoćnu građevinu kao što je ljetna kuhinja, nadstrešnica, garaža i slično.

Od svih izvođača koji su sudjelovali u građenju potrebno je zatražiti potrebnu dokumentaciju. Zatim tu svu dokumentaciju predajete nadzornom inženjeru koji piše svoje završno izvješće na temelju navedenog. Završno izvješće nadzornog inženjera potrebno je zbog energetskog certifikata koji je sastavni dio dokumenatcije za ishođenje Uporabne dozvole.

S izvršenim tehničkim pregledom i izdanom Uporabnom dozvolom završen je proces gradnje vaše kuće.

Autor: DOMUSplus d.o.o.

Vezani članci:
KUĆA IZ SNOVA: Od ideje do realizacije!
Montažna kuća: Vodič kroz potrebnu dokumentaciju i papirologiju

Fotogalerija (4)

DOMUS plus d.o.o.
DOMUS plus d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi