Ako razmišljate o uvođenju modernog i ekološki prihvatljivog načina grijanja idealan su izbor dizalice topline koje za grijanje koriste toplinu iz okoliša, iz zemlje, zraka ili podzemne vode.

U ovom članku posvetit ćemo se dizalici topline zrak-voda uz koju dolaze brojne pogodnosti za vaš dom. Vjerojatno vas zanima kako uopće funkcionira rad jednog ovakvog uređaja. Kako izgledom, tako se i s načinom rada mogu usporediti s hladnjakom, samo je princip obrnut. Integrirani ventilator usisava vanjski zrak, dolazi do isparavanja rashladnog sredstva i ta para se zahvaljujući kompresoru komprimira kako bi se iskoristila vezana energija. Zatim energija ulazi u vodu u krugu grijanja i u vaš dom ulazi toplina.

Ako se odlučite na kupnju dizalice topline zrak-voda trebat će vam vanjska i unutarnja jedinica. Vanjska mora biti smještena izvan objekta i biti udaljena barem 3 metra od susjedne kuće. Krećete li s novogradnjom, dizalice topline najviše se preporučuju za podne sustave grijanja. Želite li pak promijeniti način grijanja jer imate stari plinski ili uljni bojler, možete ga zamijeniti s dizalicom po prihvatljivoj cijeni.

Vrlo je bitno odabrati veličinu i snagu dizalice koja će biti prikladna za vaš prostor jer u suprotnom može doći do smanjenja efikasnosti i dodatnih troškova umjesto uštede. Savjetujemo da se obratite stručnjaku koji će vam izraditi precizan izračun.

Ova tehnologija dugoročno je isplativa jer unutar dizalice imate riješeno pitanje grijanja, hlađenja i opskrbe toplom vodom.

Navest ćemo još samo nekoliko od brojnih prednosti:

  • Povoljni troškovi grijanja
  • Jednostavna upotreba i održavanje
  • Moderan dizajn
  • Opskrba toplom vodom, nije potreban dodatan uređaj za grijanje
  • Osim zagrijavanja prostora, učinkovito će ga hladiti ljeti

Saznajte više o ostalim prednostima, funkcijama, modelima dizalica i pogledajte odgovore na često postavljena pitanja!

Pročitajte više o dizalicama topline!

Nastavci serijala:

  1. Sve što trebate znati o dizalicama topline – način rada i prednosti
  2. Koliko stvarno košta dizalica topline
  3. Kako odabrati veličinu dizalice topline
  4. Kako održavati dizalicu topline
  5. Zašto odabrati dizalicu topline zrak-voda
ROBERT BOSCH d.o.o. Home Comfort
ROBERT BOSCH d.o.o. Home Comfort
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi