Georgina (Dahlia pinnata)

Dolaskom jeseni, ivančice i božuri završavaju svoju cvatnju, ali jesenske će cvjetne vrste ukrašavati vrt velikom paletom boja. Njihova je sadnja najčešće u kasno proljeće ili ranu jesen, a kako postići da vrt bude pun boja i tijekom jeseni saznajte u nastavku.

Georgina (Dahlia pinnata)

Cvatnja počinje sredinom srpnja i traje sve do prvih mrazeva. Sadi se na osunčano mjesto u vrtu. Varijeteti obiluju različitim bojama, od kojih će narančasti i crveni biti najzgodniji za jesenji buket.

Pijetlova krijesta (Celosia argentea var. cristata)

Jednogodišnja biljna vrsta interesantnog cvijeta, baršunaste boje. Sadi se na osunčano mjesto. Egzotičnog izgleda, jednostavna je za brigu, a cvate od sredine ljeta do sredine jeseni.

Krizantema (Chrysanthemum spp.)

Najpopularnije jesensko cvijeće čija cvatnja traje od kraja jeseni do rane jeseni. Iako su trajnice, tretiraju se kao jednogodišnje vrste zbog osjetljivosti na niske temperature. Nakon završene cvatnje ljetnog jednogodišnjeg bilja, krizanteme se mogu smjestiti na njihovo mjesto.

Maćuhica (Viola tricolor)

Omiljeno jednogodišnje bilje koje može podnijeti niske temperature, dok neke od varijeteta mogu podnijeti i blagi snijeg. Za lijepši cvat, maćuhice posadite tek kada vrijeme zahladi.

Japanska anemona (Anemone x hybrida)

Cvjetna trajnica koja počinje cvasti krajem ljeta, do prvih mrazeva. Cvjetovi su elegantnog izgleda, lijepog izgleda u vazi. Uspijeva u polusjeni, na bogatom, plodnom i vlažnom tlu.

Aster (Aster spp.)

Jedan od najbiranijih ljubičastih cvjetova za jesenski vrt. Ova višegodišnja trajnica može se pojaviti i drugih boja i oblika cvjetova, a cvate od kolovoza do listopada. Sadnja je u proljeće na osunčano mjesto s blagom polusjenom.

Autor: M.R.
Izvor slike: https://pixabay.com/

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi