Ricinusovo ulje najčešće se povezuje s primjenom u kozmetičkoj industriji. Koristi se u proizvodnji preparata za kosu, ruževa za usne, lakova, boja… Pomoću ovog sredstva izrađuju se sapun, plastika, tinta, vosak i hidraulična tekućina. Ako do sada niste znali koristit će vam informacija da je ricinusovo ulje zahvaljujući svojoj gustoći savršeno za ugodnu masažu. Kako bi užitak bio veći na maloj temperaturi zagrijte ulje u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku.

Poznata je primjena ricinusovog ulja za tretman kose. Potrebno je pomiješati dvije žlice ulja, jedan bjelanjak i jednu žličicu glicerina. Smjesu natrljate na mokru kosu i nakon nekoliko minuta isperite. S obzirom na to da je ricinusovo ulje bogato vitaminom E idealno je i za nanošenje na lomljive nokte i na zanoktice.

Ricinusovo ulje možete koristiti i za mnoge druge stvari. Sigurni smo da za neke njegove primjene niste čuli. Na primjer, koristi se za podmazivanje škara za meso i ostalog kuhinjskog pribora koji se koristi za pripremanje hrane. Imate li u interijeru paprat koja se objesila možete je oživjeti smjesom od jedne žlice ricinusovog ulja, žlice bebi šampona te litre mlake vode. U paprat ulijte tri žlice dobivenog eliksira i zatim je polijte s čistom vodom. Time ćete vratiti zdravlje svojim biljkama.

Osim u kućanstvu ricinusovo ulje možete upotrijebiti u svom dvorištu ili vrtu – za tjeranje krtica. Ulje pomiješajte s vodom i smjesu polijte po krtičnjacima. Tako ćete ih potjerati sa svog travnjaka. S obzirom na široko područje primjene ricinusovo ulje isplati se imati u svojim ormarićima.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi