Radijatori, koji mnoge ljude bodu u oči, kod zidnog grijanja potpuno izostaju. Toplina se dobiva na uobičajeni način preko toplinskog kotla ili pumpe, ali voda iz centralnog grijanja na površini zida ima temperaturu od jedva 30 C, što je dovoljno za konstantno ujednačenu temperaturu unutar prostorija. Neki sustavi daju se (npr. u kupaonicama) izvesti kao kompletno rješenje kombinacijom podnog i zidnog grijanja.

Klasični radijatori su proteklih godina dobili snažnu konkurenciju u obliku podnog grijanja. Usprkos tome ili upravo zbog toga, nastavljen je daljnji razvoj u tom segmentu. Tehnički su prilagođeni modernim zahtjevima koje nalažu toplinski sustavi s niskom ulaznom temperaturom, a posebno mnogo promjena napravljeno je na području dizajnerskog oblikovanja.

Tako su radijatori od ružnog pačeta postali pravi dizajnerski labudovi s mnogo šašavih dodataka koji pravilnom primjenom doprinose visokom komforu stanovanja.

Pravilno pozicioniranje doprinosi udobnosti

Najudobnijom klimom unutar prostorija smatramo onu kod koje okolni zidovi ne pokazuju velike površinske temperaturne razlike. Zbog toga su se prije radijatori u pravilu postavljali ispod prozora. Na taj način se hladnoća prozora mogla ublažiti, a silazni hladan zrak uhvatiti i zagrijati pa nije bilo neugodnih pojava ‘propuha’.

Primjenom danas uobičajenih stakala s toplinskom izolacijom, ova problematika pala je u drugi plan, tako da se radijatori prema želji mogu postaviti bilo gdje – bilo zasebno, ili uz zid. Unatoč tome, mjesto pod prozorom se i dalje računa kao jedno od boljih, osobito u slučaju kada se osobe često zadržavaju duže vrijeme u blizini velikih staklenih površina.

Izvor: magazin Hausbau

PRETPLATA I STARI BROJEVI:
Za informacije o pretplati i povoljnoj kupnji starih, ali uvijek s idejama aktualnih brojeva naših izdanja kontaktirajte nas putem niže navedenih podataka ili kontakt obrasca.

PONOVO TRI d.o.o.
PONOVO TRI d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi