Obnovom fasade obrišite tragove vremena i darujte svojoj građevini novo ruho. Toplinska izolacija temeljni je uvjet za ugodnost u prostoru i smanjenje troškova energije.

Ako ste u fazi planiranja izrade ili obnove fasade, zasigurno se pitate koji bi materijali udovoljili vašim zahtjevima.

Vrsta izolacije, tip objekta, stanje podloge, estetski, ekološki i ostali zahtjevi, a pogotovo vaše mogućnosti neki su od faktora koji utječu na izbor fasade. Mineralna vuna ili stiropor? Najčešća dvojba prilikom odabira fasade je staviti mineralnu vunu ili stiropor (EPS).

Prednosti mineralne vune:

  • bolja zvučna zaštita
  • bolja toplinska izolacija u usporedbi sa standardnim bijelim stiroporom
  • negoriv materijal
  • najbolja paropropusnost od svih toplinsko-izolacijskih materijala

Prednosti stiropora (EPS-a):

  • cjenovno je povoljniji
  • manja težina

Sve javne zgrade i zgrade visine iznad 22 m, potrebno je izolirati mineralnom vunom. Izrada ili obnova fasade nikad nije bila jednostavnija.

1. KORAK DO NOVE FASADEPLANIRANJE
Ovaj je korak ključan kako biste na vrijeme napravili procjenu troškova i vremena i osigurali budžet. Odredite parametre kao što su način uklanjanja starih materijala, postavljanje skele, biranje vrste novih materijala i za kraj, odabir boja prema vašim željama.

2. KORAK DO NOVE FASADEPROVJERA PODLOGE I SANIRANJE
Prije samog postavljanja novih materijala prilikom izrade nove ili obnove postojeće fasade potrebno je provjeriti nosivost, čvrstoću i upojnost podloge.

3. KORAK DO NOVE FASADEIMPREGNACIJA I POSTAVLJANJE TERMOIZOLACIJSKIH PLOČA
Kada je podloga spremna potrebno je procijeniti koja vrsta osnovnog premaza je adekvatna za primjenu. Nakon sušenja impregnacije možemo krenuti s postavljanjem izolacijskih ploča (od EPS-a, ili od mineralne vune).

4. KORAK DO NOVE FASADEMEHANIČKO PRIČVRŠĆIVANJE TERMOIZOLACIJSKIH PLOČA
Nakon postavljanja izolacijskih ploča i sušenja ljepila, preporučeno ih je dodatno pričvrstiti pričvrsnicama.

5. KORAK DO NOVE FASADEIZRADA ARMIRNOG SLOJA I NANOŠENJE OSNOVNOG PREMAZA
Na pričvršćenu termoizolacijsku ploču, nanosi se sloj ljepila u koji se utisne armirna mrežica. Armirna mrežica mora biti u zadnjoj trećini ukupne debljine armirnog sloja. Nakon potpunog sušenja armirnog sloja (pri 20 °C i 60% vlažnosti zraka 1 mm/24 h) nanosi se osnovni premaz.

6. KORAK DO NOVE FASADEZAVRŠNI SLOJ
Sada je vaša kuća spremna za „novo ruho", odnosno boju koja će ispuniti vaše zahtjeve i na kojoj će vam zavidjeti susjedi. Nanesite visokokvalitetni Weber završni sloj. Napomena: sloj se ne smije nanositi ispod 5°C i iznad 25°C. Nakon sušenja vaša kuća je napokon dobila novi život uz odličnu izolaciju koja će vas štititi i uštediti vam novac.

Saznajte više o materijalima za obnovu vaše fasade ili zatražite savjet na www.saint-gobain.hr/weber.

SAINT - GOBAIN GRAĐEVINSKI PROIZVODI HRVATSKA d.o.o.
SAINT - GOBAIN GRAĐEVINSKI PROIZVODI HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja putem distributera na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi