Vlažne maramice su uz obične maramice, papirnate ubruse i ručnike neizostavan dio asortimana za čišćenje i održavanje kuće, ali i ljudske higijene. Najidealnije su ako se nađete van kuće i nemate pristup svome asortimanu za čišćenje i higijenu, jer mogu poslužiti u ogromnom broju slučajeva. Naravno, uz opasku da ih pravilno odložite.

Osim što njima možete održavati vlastitu higijenu, vrlo su korisne za održavanje i čišćenje kućnih biljaka. Prašinu s biljaka, ali i s ostatka pokućstva je najbrže pokupiti vlažnim maramicama. Osim ručno, možete ih pričvrstiti i na metlu ili držač te očistiti i parket, laminat, cijevi centralnog grijanja ili paučinu iz kutova.

Osim toga, ako slučajno ostanete bez sapuna za pranje suđa i sudopera, a ne možete ga pribaviti dovoljno brzo ili jednostavno, jako brz i efikasan način za očistiti kuhinjske elemente je upravo pomoću vlažnih maramica.

Ako ste sasvim sigurni da su vaše maramice dovoljno blage, njima možete očistiti i kožni namještaj. Vlažne maramice dovoljno su jake i da posluže za uklanjanje mrlja s gotovo svih drugih tkanina i materijala – od mrlja od kave, šminke do ulja. Poslužit će vas i za čišćenje umrljanih prekidača za svjetlo, daljinskih upravljača te sve ostale plastike.

Ipak, kao i s ostalim materijalom nakon što postane otpad, nužno je znati kako ga odložiti. Vlažne maramice, najčešće reklamirane kao dječje maramice, nikako ne bi trebalo bacati u odvod jer se znatno teže razgrađuju, tako da je važno imati na umu da ih se baci u koš za smeće.

Također, budući da se radi o materijalu koji se masovno proizvodi, važno je imati na umu da se koriste samo u nuždi, ili kada si ne možete priuštiti ili dozvoliti koristiti kuhinjske spužvice, krpe ili gumice, budući da se one mogu znatno češće ponovno iskoristiti naspram vlažnih maramica.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi