Dekorativni beton Béton décoratif (Béton ciré) - Odabir materijala bez obzira koju površinu želite urediti


Ima li TERRA SOL u ponudi proizvod za vas, bez obzira koju površinu želite urediti?

Nema potrebe trošiti vrijeme i novac na odstranjivanje prethodne stare podloge koju želite zamijeniti jer se mnogi proizvodi koje vam možemo ponuditi, a posebno "Beton decoratif" i "Dekorativni premazi", mogu primijeniti na bilo koju površinu, uključujući i stare pločice, a debljina će iznositi tek 2 do 5 mm, ovisno koji materijal želite upotrijebiti.

Uz ovaj način primjene nema nereda koji obično prati odstranjivanje pretodnog sloja tako da ne ometa vašu svakodnevicu…

Nekoliko pitanja koja si možete postaviti:

  • Da li želim urediti jednu ili više prostorija? Unutarnji ili vanjski prostor? Da li su to "suhe" prostorije (spavaća, dnevna soba…) ili ‘mokre’ prostorije kao što je (kupaona, kuhinja)?
  • Što vam je važnije: Ugodnost ili jačina/otpornost? Toplinska i zvučna izolacija ili dekor?
  • Želite li promijeniti svoju okolinu: Povećati veličinu sobe koja je malo uža ili, na drugu stranu, kreirati i postići osjećaj intimnosti? Treba li vašoj sobi svjetlosti?

Osmislite svoj projekt. Naši stručnjaci za kuhinje, kupaone i unutarnje uređenje su tu da Vam pomognu od one sekunde kada se odlučite na promjenu.

Kako dodati više svjetla i "povećati" prostoriju?

Da li svijetle boje vizualno proširuju prostor? Da, čak i više ako koristite "hladne" boje: plavu, tirkiznu, sivo-plavu, plavo-ljubičastu, plavo-zelenu, itd. Te boje dodaju dubinu tako što daju osjećaj odvojenosti. Tvrtka MAs je osmislila poseban tečaj (seminar) koji će vam pomoći donijeti odluke u odabiru boja, pod nazivom: "Sklad dekorativnih boja".

Svi MAs proizvodi su dostupni u raznim nijansama. Na primjer, dekorativni mortovi i žbuke dolaze u 72 boje, smole su dostupne u 200 nijansi dok mineralne boje imaju 300 nijansi. Boje isto tako mogu biti spravljene i po naruđbi.

Odabir ‘efekta materijala’ isto igra važnu ulogu u odabiru "osjećaja" kojim će soba zračiti. Tako na primjer, ‘efekt zrcala’ smole ili sjajnog laka na silikatnom premazu ili betonu će reflektirati svjetlost. Ako ta svjetlost dolazi iz prirodnog izvora, izgled sobe će se mijenjati ovisno o vremenu i godišnjem dobu.

Na što trebate obratiti pažnju da biste imali ‘zdrav’ prostor

Uz svoja baktericidna svojstva vapno isto tako omogućuje prolazak vlage kroz zidove. Stvarna korist koja pridonosi zdravom okruženju povećana je i uporabom betonskih podova sa završnim slojem prirodnog voska što je zdravije od parketa za koje se zna da zadržavaju prašinu. S betonskim podovima, vapnenim zidovima, vratima i lajsnama premazanim mineralnom bojom koja ne sadrži otapala, svaka soba je garantirano ‘zdrava’ za boravak. Gotovo savršeno rješenje za dom bilo koga tko pati od alergija.

Što upotrijebiti za uređenje ‘vlažne’ prostorije?

Više stvari se mora uzeti u obzir kada odabirete pod kupaone, više nego za zidove iz razloga što stojite na podu bosi i jedino vi znate vam koji osjećaj pod nogama više odgovara.

Kad razmišljate o podu, obratite pažnju na sigurnost: ne smije biti sklisko bez obzira na mekani osjećaj. "Fina završna žbuka", proizvod tvrtke MAs, je idealna za "mokre" prostore.

Što se tiče zidova, s druge strane, slobodniji ste u odabiru. Jedina stvar koju trebate izbjegavati su porozni materijali koji se ljušte, poput "Navoštenog gipsanog premaza" ili "Vapnenog premaza". U vlažnoj okolini možda ćete radije upotrijebiti MAs završnu "Boja satena" koja je periva, a daje ugodan završni svilenkast izgled.

Pročitajte više:

Izvor: TERRA SOL d.o.o.

TERRA SOL d.o.o.
TERRA SOL d.o.o.
Prodaja materijala, edukacija primjene i mogućnost izrade cijelog projekta na području cijele Hrvatske i navedenih zemalja.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi