Već sam pisao o svjetlovodnim instalacijama rasvjete u interijeru. Tom prilikom sam opisao instalaciju u danas popularnom spuštenom gipskartonskom stropu. Međutim, nije uvijek moguće izvesti spušteni strop. Osim toga to su dosta prašnjavi radovi, koji nisu ponekad prihvatljivi ako se istovremeno živi u prostoru. Za takve situacije izvrsno rješenje je stropni panel. Takav panel se izvodi od pjenastog sintetičkog materijala koji je lagan i jednostavan za obradu. Dodatkom aluminijske konstrukcije u samom panelu mogući su paneli do površine 5m2. Izvode se kao šuplje „kutije" debljine do 5cm.

Svjetlovodna instalacija se izvodi radionički unutar panela. Prednosti takve varijante stropa su sljedeće: nema prašnjavih radova u stambenom prostoru jer se sve izvodi radionički, a instalacija zvjezdanog neba je gušća nego u gipskartonskom stropu jer gustoća potkonstrukcije je manja. Panel je moguće nakon nekog vremena preseliti u drugi prostor. Moguća je aplikacija i drugih vrsta rasvjete za prostor: ugradne spot svjetiljke, indirektna linijska rasvjeta… vrlo često se događa da je u prostoru na sredini stropa jedan izvod za rasvjetu. No, to nije prepreka za aplikaciju više vrsta svjetla u panel jer je bez dodatnih elektroinstalacijskih radova svaki strujni krug modulom povezati na višekanalni daljinski upravljač za upravljanje rasvjetom (izbor vrste rasvjete, intenziteta svjetla, …).

Dakako, panel ne mora biti stropni. To može biti pregrada između dva prostora, dio namještaja (npr. uzglavlje kreveta, radna ploha pulta, prednja strana šanka,…) Svjetlovodna instalacija ne mora biti zvjezdano nebo. To može biti natpis, logotip ili slično.

Dakle, ako imate želju osvježiti svoj stambeni ili radni prostor novom rasvjetom, ili efektnim komadom namještaja, obratite nam se s povjerenjem jer rješavamo konkretne situacije od planiranja do izvedbe.

Dodatne detalje možete saznati na našoj web stranici www.hal-croatia.com ili nas kontaktirajte bez obaveze E-mailom na zoran@hal-croatia.com .

Izvor: Hal d.o.o.

HAL d.o.o.
HAL d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području Austrije, BiH, Crne Gore, Italije, Kosova, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi