Grad Zadar postaje bogatiji za jedan novi projekt, moderan studentski kampus koji donosi potpuno drugačiji pristup sinergiji studentskog života i učenja.

Planirani objekti bit će smješteni na prostoru bivše vojarne Franka Lisice, a sastojat će se od 129 studentskih soba i menze sa slastičarnicom/caffee barom s 500 sjedećih mjesta.

Sveučilište u Zadru međunarodno je priznati centar znanstvene i obrazovne izvrsnosti koja doprinosi inovativnosti i kreativnosti u zajednici. Upravo su ove dvije značajke pokazali na novom projektu koji prati globalne trendove. Na primjer, temu povezivanja sadržaja – svi objekti unutar kampusa su hibridi, odnosno sastoje se od više namjena.

Dok su spavaonice obično odvojene od fakulteta ovdje je napravljeno suprotno. Paviljon je povezan s restoranom, a dormitorij sa STEM odjelima. Kada idete u restoran, ujedno ste smješteni iznad njega i ta simbioza studenata je dodatno potencirana miješanjem tih sadržaja.

Gradnja Ytongom

Projektu sveučilišne menze s dormitorijem uvelike je pridonio Ytong koji je sudjelovao sa svojim rješenjima za gradnju, ali i kontinuiranom stručnom podrškom.

S obzirom na to da je cilj bio napraviti fasadu glađu od one na koju se ugrađuju uobičajeni završni materijali, Ytong je bio idealan kandidat jer je lagan i postojan. Osim toga, s njime se može jednostavno manipulirati i postići visokoenergetski učinkovita svojstva. Rezultat je izrazito debeo zid kojim se postiglo da kuća bude niskoenergetska.

Otvorenje kampusa planirano je za sljedeću akademsku godinu (2021./2022.) što je velika vijest za više od 6.000 zadarskih studenata koji su se do sada mučili s traženjem privatnog smještaja.

Saznajte više o projektu i korištenim materijalima!

YTONG POROBETON d.o.o.
YTONG POROBETON d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Gradnja kuća na području cijele Hrvatske
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi