Bilo da vlasnici sami uređuju svoj prostor ili da za uređenje angažiraju profesionalce, činjenica je da se odabiru podnih obloga pridaje sve više pažnje. Čest izbor podne obloge, zbog svoje prirodnosti i topline, je upravo parket.

Gotovi višeslojni parketi već su dugo prisutni na hrvatskom tržištu i nisu više nepoznanica koja kod kupaca budi sumnje, dok su prednosti višeslojne (dvoslojne ili troslojne) konstrukcije postale općepoznate i jasne.

Unakrsnim lijepljenjem više slojeva dobiven je parket povećane stabilnosti u odnosu na klasični tj. masivni parket izrađen iz jednog cjelovitog komada drva. Zbog toga su višeslojni parketi pogodni za polaganje na podno grijanje i podno hlađenje, koji su postali sve uobičajeni i u našim domovima.

Osim što su njihova fizička svojstva superiornija, višeslojni parketi su u pravilu unaprijed površinski obrađeni – lakirani ili nauljeni, čime je njihovo postavljanje pojednostavljeno i ubrzano. Naime, klasični parket je potrebno nakon polaganja obrusiti i površinski zaštititi u nekoliko slojeva, što onemogućava korištenje prostorije i do nekoliko dana. S druge strane, useljenje u prostorije u kojima je položen gotovi parket moguće je već nakon 24 sata.

Brandovi Morello i Pavone hrvatskog proizvođača Požgaj Grupa siguran su odabir ukoliko želite parket trendy izgleda i jamstvo dugotrajne kvalitete. Požgaj Grupa jedan je od najvećih hrvatskih proizvođača i izvoznika parketa čija tradicija seže unatrag 40 godina. U njihovim pogonima na četiri lokacije u Hrvatskoj odvija se cjelokupni proces prerade – od prerade trupca i sušenja sirovine, preko proizvodnje parketa i njegovog pakiranja.

Na taj način zadržava se maksimalna kontrola nad kvalitetom proizvedenoga parketa, koji zadovoljava sve međunarodne norme. Parketi ovoga proizvođača našli su se u mnogim reprezentativnim objektima diljem Europe i svijeta.

U vlastitim prodajnim salonima u Zagrebu (Buzinu), Splitu, Osijeku i Varaždinu, Požgaj Grupa nudi široku paletu vlastitih parketa. Parket od hrasta i dalje je najtraženija vrsta i vrući trend. Požgaj Grupa nudi parket proizveden od slavonskog hrasta, priznatog u svijetu po svojoj iznimnoj ljepoti i kvaliteti. Uz hrast, nude se i ostale domaće vrste drveta poput jasena, bukve i javora te egzote kao što su wenge, jatoba, ipe, sucupira, američka trešnja itd.

Jedinstveni troslojni hrastov parket MORELLO RICCO impresionira velikim formatima i širokim izborom površinskih obrada. Ovakav parket još se naziva i troslojnim seljačkim podom i kao takav predstavlja ekskluzivni proizvod, kojim ćete zasigurno odskočiti u uređenju svojeg interijera. Parket Morello Ricco, između ostaloga, krasi showroomove ekskluzivnog modnog branda Christian Dior u najpoznatijim prijestolnicama svijeta.

Parket postavljen u ponavljajućim geometrijskim uzorcima ponovno je snažno zaživio kao trend posljednjih godina te je postao svojevrsni must-have dizajnerskih prostora. U Požgaj Grupi možete pronaći parket u obliku tradicionalnog uzorka „riblje kosti", ali i modularni parket BLOCS koji se može slagati u formi mnoštva inovativnih uzoraka.

Parket bilo koje vrste dodatno se prilagođava ostatku interijera načinom na koji je površinski obrađen. Požgaj Grupa u svojoj ponudi ima lakirane i uljene te četkane parkete u širokom rasponu boja. Zbog naglašene ekološke komponente i njegove potpune neškodljivosti za ljude i okoliš, sve su popularniji upravo parketi nauljeni prirodnim uljem.

Parketi Požgaj Grupe proizvedeni su od FSC® certificiranoga drva kontroliranoga porijekla pa njihovom kupnjom doprinosite očuvanju šuma te flore i faune za buduće generacije.

POŽGAJ GRUPA
POŽGAJ GRUPA
Dostupnost na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi