Muzej Fausta Vrančića na Prviću

Obzirom da smo u LEDenom dobu što se tiče rasvjete, primjena LED tehnologije zbog svoje efikasnosti s jedne strane i minijaturne dimenzije izvora svjetla s druge strane, daje neslučene mogućnosti primjene u kombinaciji s drugim suvremenim materijalima. Osim toga LED izvori svjetla su niskonaponski pa su i određena tehnička rješenja puno jednostavnija i sigurnija od visokonaponskih izvora svjetla. Jedna takva kombinacija suvremenih materijala je i višeslojni kompozitni panel debljine do desetak milimetara koji primjenom visokosjajnih linearnih LED izvora po obodu takvog panela prosvjetljava cijelu površinu panela i daje svjetleću „ploču" koja je primjenjiva kao rasvjetno tijelo za općenitu rasvjetu prostora ili kao podloga za reklamne ili druge predloške koji postavljeni na panel svjetle cijelom površinom kao slika.

Općenita rasvjeta pomoću LED panela je, ovisno o kvaliteti ugrađenog LED, toliko usavršena da zamjenjuje svjetiljke s raster reflektirajućim strukturama i fluorescentnim cijevima. Nedavno smo u dentalnoj ordinaciji zamijenili fluorecsentnu rasvjetu s LED panelima i dobili kvalitetniji intenzitet i raspored svjetla uz 60% manju angažiranu snagu (čitaj: potrošnju el. energije).


Legenda u Muzeju grada Zagreba

No vratimo se velikoformatnim LED panelima, koji se koriste za reklamne i druge poruke. Dakle LED linearni izvori svjetla su aplicirani u zaštitni okvir, koji je često od eloksiranog aluminija i može biti industrijskog tipa, već predodređen za tu namjenu ili obični „U" profil. Panel daje pozadinsko svjetlo i izvodi se u veličini po narudžbi s ograničenjem oblika s ravnim bridovima kod kojih udaljenost dva nasuprotna brida ne prelazi oko 150cm jer se kod većih dimenzija javlja gubitak intenziteta svjetla po površini. Industrijski okviri su opremljeni utorima za prihvat LED rasvjete i „klik" poklopnim profilom, koji omogućuje jednostavnu promjenu grafičkih predložaka koji se pozadinski osvjetljavaju.

Primjena je različita, a naveo bih samo neke primjere:

  • Panel koji može i mijenjati boju i po njemu možete pisati reklamne poruke, obavijesti, akcije i slično, koje promjenom boje panela privlače pozornost publike
  • Svjetleći panel kao nosač zamjenjivih natpisnih ploča različitih djelatnosti
  • Svjetleća legenda u izložbenom prostoru (primjer legende u Muzeju grada Zagreba)
  • Svjetleći „poster" kao objava određenog događanja
  • Svjetleća pregrada s ugrađenom legendom i opisom izloška ili slično (primjer u Muzeju Fausta Vrančića na Prviću)

Za dodatne informacije o ponudi velikoplošnih LED panela pošaljite upit!


Svjetleći panel

HAL d.o.o.
HAL d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području Austrije, BiH, Crne Gore, Italije, Kosova, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi