Vlaga je opasna za naše zdravlje i za zdravlje naše djece, neugodnog je mirisa i izgleda. Kada na zidovima u kući ili stanu primijetimo tamne mrlje znači da je krajnje vrijeme za intervenciju. Kao i kod svakog problema, najvažnije je prvo pronaći uzorak, a onda sanirati posljedice.

Kada je razina vlage u prostoriji iznad 65% tada se, unutar naša četiri zida, voda nakuplja u prozorima i na kraju pada na osjetljive površine i uzrokuje oštećenje istih, kao i razvoj plijesni i širenje bakterija. Grinje, nevidljive životinjice koje žive u krevetima i tepisima, obično se razvijaju pri razine vlage preko 70%. Dosadna vlaga se najčešće kondenzira na hladnijim dijelovima prostorija, primjerice, u kutovima i uz vanjske zidove. Vlaga može izazvati i alergije, opadanje tapeta i ljuštenje boje sa zidova.

Svaki prostor potrebno je prozračivati i tijekom hladnijeg dijela godine. Time će toplina, vlaga i iskorišteni zrak biti zamijenjeni hladnim, suhim i svježim vanjskim zrakom. Tijekom prozračivanja od nekoliko minuta zidovi se neće ohladiti, a stručnjaci savjetuju da tih nekoliko minuta radijatori budu zatvoreni. Pogrešno je vjerovanje da se otvaranjem prozora gubi energija i da tako štedimo na grijanju. Vlažni je zrak teže zagrijati: kada je vlažnost u zraku optimalna, manji su i troškovi grijanja.

Kako je najčešće sanacija s vanjske strane objekta neizvediva, djelovati možemo samo iznutra. DRACO tim ima odličnog saveznika u borbi protiv vlage i gljivica, njegovo je ime DRACO Shield 600.

Radi se o premazu na bazi lateksa sa specifičnim mineralnim punilima, bijele boje, koji zahvaljujući izolacijskim karakteristikama održava površinu toplijom te eliminira hladne mostove. Mostovi hladnoće su oni dijelovi zida prostorije koji su slabije izolirani u odnosu na svoju neposrednu okolinu, iliti u odnosu na dijelove prostorija koje dodiruje. DRACO Shield 600 jednostavan je za nanošenje i cjenovno pristupačan. Može biti apliciran na stabilnu postojeću boju a može mu se i dodati bilo koji pigment.

DRACO tim stoji vam na raspolaganju za sva pitanja, zatražite stručni savjet telefonskim putem ili pošaljite e-mail. Posjetite svakako njihovu web stranicu https://www.dracopro.com/ na kojoj možete pronaći još puno savjeta u borbi protiv vlage u vašem kućanstvu.

DRACO d.o.o.
DRACO d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Isporuka na području cijele Hrvatske. Djelujemo i u Srbiji i BiH preko partnera.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi