Tijekom uređenja interijera postavlja se pitanje kako dekorirati zidove. Nemojte da vas veliki prazni zidovi uplaše jer postoji bezbroj trikova kako ih uklopiti s ostatkom prostorije.

Zidove možete oslikati prema svom ukusu, s temom nečega što volite. To mogu biti crteži vaših omiljenih životinja u spavaćoj sobi, likovi iz crtića ili bajki za dječju sobu, dekoracija u stripovskom stilu u dnevnom boravku i slično. Ostali trikovi kojima se možete poslužiti za dekoraciju zidova kako bi dobili zanimljiv i atraktivan prostor su brojni. Primjerice, danas postoji velikih broj tapeta i veoma su popularne, naročito za dekoraciju samo jednog zida. Ako niste ljubitelj tapeta na zidu možete raspršiti određene skulpture, postaviti fotografije u okvirima različitih dimenzija, zrcala različitog izgleda i veličina ili kolekciju nečega što skupljate.

Čest izbor za dekoraciju zidova su umjetničke slike. Trik koji možete iskoristiti za ovu vrstu dekoracije je sljedeći: Na svoj zid nemojte postaviti klasičnu sliku s jednim okvirom, već će veoma efektno djelovati slika koja se proteže kroz tri okvira i platna. Uvijek se možete poslužiti i policama. Mogu biti klasične, a ako želite da prostor djeluje atraktivno nabavite ili napravite police neobičnog oblika. Na njima možete držati knjige, igračke, okvire za slike ili nešto drugo, ovisno o tome koju prostoriju uređujete.

Kod dekoracije zidova vodite računa o tome da su boje i motivi usklađeni, te posvetite pažnju simetriji i ravnoteži.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi