Ravni krovovi, terase i balkoni dijelovi su objekta koji su najviše izloženi negativnim atmosferskim utjecajima kao što su kiša, snijeg, hladnoća i vrućina, a zbog tih negativnih utjecaja tu se najčešće javljaju problemi s prokišnjavanjem u unutrašnjost objekta.

DRACO GARD 500 je poliuretanski hidroizolacijski premaz koji je izrazito jednostavan za aplikaciju, a ujedno osigurava dugotrajnu zaštitu od vode bez obzira na atmosferske i mehaničke utjecaje kojima je izložen.

DRACO GARD 500 – superiorna hidroizolacija

Za ovu hidroizolaciju raširen je naziv „tekuća guma" jer je u tekućem stanju, a u dodiru s vlagom iz zraka stvara visoko elastičnu membranu s izvrsnim prianjanjem na različite podloge. Nanosi se vrlo jednostavno četkom ili valjkom, pa svatko može hidroizolaciju napraviti sam.

Kako se nanosi u tekućem stanju, osigurano je efikasno brtvljenje oko najsloženijih detalja. DRACO GARD 500 ne mijenja svoja svojstva ni na niskim niti na visokim temparaturama (od -40°C do 80°C). Umreženi premaz može ostati izložen ili se na njega direktno lijepe keramičke pločice ili kamen.

DRACO GARD 500 dostupan je u bijeloj ili sivoj boji. Hidroizolacijom objekta u bijeloj boji vašu kuću učiniti ćete energetski efikasnom. Bijela boja reflektira većinu sunčeve toplinske energije čime snižava temperaturu unutar objekta i smanjuje potrošnju električne energije potrebne za hlađenje tijekom ljeta.

Faze rada:
  • 1. Pripremite podlogu da bude čista i bez labavih dijelova, a sve neravnine zagladite reparaturnim mortom.
  • 2. Nanesite odgovarajući primer.
  • 3. Radne spojeve poda sa zidovima zabrtvite poliuretankim kitom DRACO FLEX 525 ili ih ojačajte butilnom samoljepljivom trakom DRACO BAND 120. Traka se lijepi na podlogu tretiranu prajmerom prije nanošenja hidroizolacijskog premaza.

  • 4. Nanesite prvi sloj hidroizolacijskog premaza DRACO GARD 500 četkom ili valjkom.
  • 5. Veće površine dodatno ojačajte geotekstilom DRACO BAND 210 koji se utapa u prvu, svježu ruku premaza.
  • 6. Kada je prvi sloj suh, nanesite drugi sloj. Ukoliko će se kao završni sloj ugrađivati keramičke pločice u ljepilu, preporuka je da se drugi sloj izvede uz posipanje kvarcnim pijeskom radi bolje prionjivosti keramičkih pločica.

  • 7. Nakon sušenja drugog sloja hidroizolacijskog premaza, izravno na hidroizolaciju postavite keramičku oblogu s fleksibilnim ljepilom odgovarajućim za vanjsku upotrebu. Ukoliko hidroizolacijski premaz ostaje izložen možete ga dodatno zaštititi prozirnim poliuretanskih premazom DRACO GARD 600 koji se može pigmentirati po želji. DRACO GARD 600 dodatno štiti od UV zračenja te povećeva mehanička svojstva premaza.

DRACO d.o.o.
DRACO d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Isporuka na području cijele Hrvatske. Djelujemo i u Srbiji i BiH preko partnera.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi