Prilikom gradnje ili obnove postojećeg objekta, kvalitetna izolacija ovojnice zgrade jedna je od važnijih odluka o kojoj ne ovise samo troškovi nego i vrijeme potrebno za građevinske radove te, u konačnici, funkcionalnost i udobnost stanovanja u vašem domu.

Skrb za budućnost planeta i trenutne rastuće cijene energenata (a vjerojatno u budućnosti neće biti ništa drugačije!) zahtijevaju temeljito razmatranje o tome kako spriječiti prekomjernu potrošnju energije, a jedan od načina za to je ugradnja najprikladnijeg termo-izolacijskog fasadnog sustava. Na taj način toplina zimi neće izlaziti iz prostorija, a ljeti će se ugodna hladnoća zadržavati u njima. Posljednje što želite je da Vam novac doslovno proleti kroz zidove.

Fasada je ujedno i lice Vašeg doma. Stoga Vam ne može bit svejedno po pitanju njezinog izgleda - ona se mora uspješno uklopiti u širi estetski prostorni kontekst.

Kontaktne fasade

Odabirom nove generacije izolacijskih ploča URSA TECTONIC tu ne možete pogriješiti, budući da ćete njima brzo i vrlo učinkovito izolirati svoju zgradu. Posebno dobro funkcioniraju u takozvanim kontaktnim fasadnim sustavima ili kompozitnim sustavima toplinske izolacije (ETICS), koji su se počeli uvoditi sredinom 1960-ih i omogućuju značajno smanjenje troškova grijanja.

Kod ovih sustava riječ je o višeslojnom, i na pojednostavljen način, ožbukanom vanjskom zidu zgrade na kojem se ETICS sustav sastoji od četiri komponente. Veoma je bitno pričvršćivanje - troškovno i vremenski najisplativiji način je lijepljenje malterom, no, ovisno o veličini fasadne plohe i visini objekta, možete se odlučiti i za dodatno mehaničko pričvršćivanje. Izolacijski sloj se sastoji od izolacijskih ploča, koje se moraju postaviti homogeno, čvrsto jedna uz drugu,  po cijeloj površini, a praznine između njih moraju biti čvrsto zatvorene. Armaturna žbuka armaturnom mrežom sprječava vlačna naprezanja koja mogu uzrokovati vidljive pukotine. Završna žbuka na kraju daje vidljivi izgled vašeg doma koji možete na kraju obojiti po želji.

Nova patentirana tehnologija proizvodnje

Nova generacija izolacijskih fasadnih ploča URSA FP Basic je novost s najboljim izolacijskim i mehaničkim svojstvima. Na ovojnicu zgrade donosi rješenja koja su se do sada koristila uglavnom za izolaciju ravnih krovova - u proizvodnji izolacijskih ploča koristili smo mineralnu vunu, kojoj smo, pomoću nove patentirane tehnologije distribucije vlakana,  promijenili orijentaciju vlakana. Stoga sa sigurnošću možemo tvrditi da se novom grupom proizvoda URSA TECTONIC započinje nova era razvoja rješenja u području izolacije gdje su potrebna visoka mehanička svojstva.

Proces izrade izolacijskih ploča od mineralne vune uključuje novu patentiranu TECTONIC tehnologiju, koja omogućava povećanu čvrstoću sloja na pritisak te najbolji omjer toplinske i zvučne izolacije, a struktura samih fasadnih ploča podsjeća na kompaktne tektonske ploče.

URSA TECTONIC otvara mnoga nova područja primjene i prikladan je za već spomenute vanjske kontaktne fasade, a također iznimno korisnu vrijednost ima i za ventilirane fasade, izolaciju stropova u garažama i radionicama, kontaktne fasade u unutarnjim prostorijama, plutajuće podove, izolaciju ravnih krovova i pohodnu izolaciju u tavanima.

Prednosti izolacijske ploče URSA FP Basic

Osim izvrsne toplinske i zvučne izolacije, također je nezapaljiva i otporna na udarce, a zbog dobre paropropusnosti Vaša će kuća doista disati. A i Vi s njom.

Budući da je optimalnih dimenzija i lagana, omogućuje brzu i jednostavnu ugradnju te se prilagođava površinama i oblicima zidova Vaše zgrade.

A što točno dobivate s URSA FP Basic?

Dobra toplinska izolacija koju nudi izolacijska ploča od mineralne vune omogućuje Vam uštedu energije.

Svakodnevno ste izloženi zvučnom onečišćenju, stoga se u svom domu želite riješiti neželjene buke, a želite i da zvukovi koje sami stvarate iza četiri zida (glazba koju uživate slušati, privatni razgovori, ...) ostaju unutar tih zidova. Fasadne ploče URSA FP Basic odlikuje izvrsna (premium) zvučna apsorpcija.

Značajan aspekt je i sigurnost od požara, a nezapaljiva mineralna vuna osigurava da ćete u svom domu biti sigurniji.

Ali u svom domu želite i udobnost te dobar osjećaj - to je osnovna potreba, a ne luksuz. A to uključuje odgovarajuću temperaturu i vlažnost.

A budući da smo od početka govorili o brizi za okoliš, naglasak je također na doprinosu održivoj gradnji: URSA proizvodi u osnovi smanjuju potrošnju energije i ugljični otisak te, zajedno s toplinskom i zvučnom udobnošću, pomažu značajno uštedjeti ljudima diljem svijeta.

Inicijativa „URSA goes green“ nastoji dati važan doprinos provedbi obveze smanjenja emisije CO2 podizanjem svijesti o odabiru boljih izolacijskih materijala. Ovu misiju nastavlja i nova grupa proizvosa URSA TECTONIC, čiji proizvodi u budućnosti podižu standarde.

Dodatne informacije o izolacijskim pločama nove generacije URSA FP Basic i TECTONIC proizvodima i rješenjima potražite na linku: 

URSA TECTONIC UPh/Vv ploče za izolaciju stropova

Tvrde izolacijske ploče od mineralne vune TECTONIC jednostrano laminirane bijelim staklenim voalom, vodoodbojne. Proizvod karakteriziraju izvrsna izolacijska svojstva i jednostavna montaža. 

Namijenjeno za toplinsku i zvučnu izolaciju neopterećenih površina kao što su stropovi u garažama, radionicama, podrumima i smočnicama. Ugrađuje se ljepilom za mineralnu vunu do 200 mm debljine. Dodatno može biti korištena u ventiliranim fasadama ili kao zvučna izolacija posebnih prostorija (strojarnice u hotelima i sl.) - na zidovima i stropu.

POSTUPAK UGRADNJE

Ljepilo za mineralnu vunu nanesite na stražnju stranu koja nema voal. Laganim pritiskom rasporedite cementno ljepilo po cijeloj površini tako da dobijete sloj od 10 mm (za nanošenje je potrebno koristiti nazubljenu lopaticu). Nemojte nanositi cementno ljepilo na vidljive dijelove ploča.

URSA ZAGREB d.o.o.
URSA ZAGREB d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Bugarske, Kosova, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi