S novom kutijom sa SGT-om, TECE dovodi na tržište optički atraktivne regulatore podnog grijanja s pokrovima od stakla i lijepo oblikovanim aluminijskim dugmetom. Zahvaljujući svojem atraktivnom dizajnu i svojim kompaktnim dimenzijama, kutija se ne mora skrivati i može se postaviti u visini prekidača za svjetlo, tako da bude pogodna za rukovanje.

Konvencionalni sigurnosni graničnici temperature povratnog voda (SGT) su prije svega svrsishodno oblikovani. Kod oblikovanja proizvoda često se ne misli na dizajn. Stoga se često instaliraju u blizini poda, što je moguće skrovitije – što baš i nije prilagođeno korisniku. Drugim putem TECE je krenuo s kutijom sa SGT-om za TECEfloor: ona zbilja dobro izgleda! Pokrov od stakla debljine sedam milimetara može se dobiti po izboru u crnoj ili bijeloj boji. Dugme termostata od eloksiranog aluminija posreduje osjećaj luksuza na dodir i prema vizualnom dojmu. S kompaktnim načinom gradnje od 104 × 124 milimetara, kutija je do 60 posto manja od većine konkurentskih proizvoda.


Konvencionalni graničnici povratne temperature obično se rado skrivaju u blizini poda. Pored neudobnog rukovanja, ovakvo je postavljanje nezgodno i s tehničkog gledišta, jer se tako osjetnik temperature nalazi vrlo blizu iznad izvora topline.

U praksi se kod konvencionalnih kutija sa SGT-om često događa da termostatska glava, ovisno o strukturi zida, različito daleko strši iz zida. TECE je iz tog razloga razvio montažnu ploču sa specijalnim sustavom za podešavanje po dubini koja pomaže da se izbjegne taj dimenzijski i optički deficit. Osim toga, tako se kutija može smjestiti na uobičajenoj visini prekidača za svjetlo. Tako se može izbjeći nezgodno saginjanje zbog rukovanja uređajem u visini poda.

TECE d.o.o.
TECE d.o.o.
Internet adresa

Dostupnost u svim većim trgovinama građevinskog materijala. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi