TECEflex - Bronca ili PPSU – s TECE instalacijskim sustavima uvijek ste na sigurnoj strani


Bronca ili PPSU – s TECE instalacijskim sustavima uvijek ste na sigurnoj strani

Uslijed promjene u odredbi vezanoj uz granične vrijednosti za olovo u pitkoj vodi, a koja se ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, primjenjuje i na našem tržištu, TECE je već tijekom prethodne godine proširio svoj asortiman fitinga za TECEflex i time pružio instalaterima alternative u novim materijalima, bronci i PPSU, kojima su i uz nove odredbe na sigurnoj strani.

Bronca je dugotrajna, sigurna i univerzalno primjenjiva. Posebno je prikladna za upotrebu kod instalacije pitke vode, a ispunjava i postrožene zahtjeve nove odredbe za pitku vodu. TECE se stoga svjesno odlučio za taj materijal kod nove generacije fitinga. Bronca doduše nije jeftina sirovina. Stoga TECE nudi instalaterima povoljniju alternativu s PPSU fitinzima koji su otporni na koroziju i u potpunosti prikladni za instalaciju pitke vode.

Tri dobra razloga za broncu:

1. Korozija?

Zahvaljujući velikom postotku bakra, kod fitinga od bronce, nema opasnosti od korozije zbog otcinčavanja ili od pucanja uslijed stezanja. Mogu se koristiti kod svake kvalitete pitke vode i jamče dug životni vijek kućnih vodovodnih instalacija.

2. Higijena pitke vode?

Instalacijskim sustavima iz kuće TECE, korisnik je i u budućnosti uvijek na sigurnoj strani. Zahvaljujući novim fitinzima od bronce i PPSU-a, sa TECEflex ili TECElogo instalacijskim sustavom ispunjeni su svi zahtjevi postroženih odredbi za pitku vodu.

3. Hidraulika?

Fitinzi od bronce se za razliku od prešanih ili kovanih fitinga daju slobodno oblikovati. TECE je stoga kod novih fitinga od bronce optimirao funkciju protočnosti. Prednost: Niski gubici tlaka i manja bučnost u odnosu na uobičajene fitinge.

Svi TECEflex fitinzi u potpunosti su izrađeni od bronce i odobreni za upotrebu kod instalacije pitke vode, grijanja, komprimiranog zraka i plina.

Dostupni su u dimenzijama 16 do 63 mm.

TECE PPSU fitinzi – idealni za instalaciju pitke vode

TECE je među prvima razvio asortiman fitinga od PPSU-a za instalaciju pitke vode. Dugogodišnjom upotrebom u praksi, bez poteškoća, PPSU se kao sirovina etablirala na tržištu kao ekonomična alternativa metalnim fitinzima.

1.PPSU – ekonomična i sigurna alternativa metalnim fitinzima

TECE više od deset godina radi s fitinzima od PPSU-a. U tom vremenu pokazali su se u praksi kao robusni i dugotrajni. S PPSU fitinzima, TECE je instalaterima pružio ekonomičnu alternativu naspram metalnih fitinga. Fitinzi od PPSU-a su robusni i otporni na udarce, tako da podnose grubu svakodnevnicu na gradilištu. Njihova mala težina osigurava praktično rukovanje, jednostavan transport i lako skladištenje.

2. PPSU fitinzi – idealni za instalaciju pitke vode

S PPSU fitinzima mogu se bez poteškoća ispuniti povećani zahtjevi nove odredbe o pitkoj vodi. Nije slučajno što se PPSU koristi i na području medicine, npr. kod dijalize i što ga je DVGW odobrio i preporučio njegovo korištenje kod vode za piće. Svojom visokom otpornošću na pritisak i temperaturu PPSU fitinzi primjenjivi su jednako za instalaciju pitke vode kao i za instalaciju grijanja.

3. PPSU fitinzi – dugotrajni i otporni na koroziju

Kao nemetalna sirovina, PPSU je u apsolutno otporan na koroziju. Čak i najagresivnija voda za piće i kiseline ga ne mogu oštetiti. Fitinzi od PPSU-a vrlo su otporni na starenje i imaju duži životni vijek od kuće.

PPSU fitinzi dostupni su u dimenzijama 16 do 63 mm (TECElogo) odnosno u dimenzijama 16 do 40 mm (TECEflex)

Izvor: TECE d.o.o.

TECE d.o.o.
TECE d.o.o.
Internet adresa

Dostupnost u svim većim trgovinama građevinskog materijala. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore, Slovenije i Srbije.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan!

Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi