Prije tridesetak godina bila je hit halogena rasvjeta. I to s pravom. Jer halogeni proces u izvoru svjetla omogućuje: kvalitetnije iskorištenje žarne niti u žarulji, veći intenzitet svjetla, neznatno manje zagrijavanje u odnosu na klasičnu žarnu nit, dulji vijek trajanja žarulja zbog obnavljanja žarne niti u halogenom procesu, minijaturne žarulje na niski napon od 12V…

Nakon halogenog doba nastupilo je LEDeno doba. Od početničkih skupih koraka prije desetak godina danas su LED izvori svjetla preplavili tržište. I opet s pravom.

Tehnološki napredak donio je izvore svjetla, koji više nemaju veze sa žarnom niti, troše 7 puta manje energije za isti intenzitet svjetla, moguće je birati ton bijele boje svjetla ili čak boju svjetla, izvori svjetla su još minijaturniji od halogenih.

Na tržištu su se pojavile „retrofit" LED žarulje (LED žarulje koje oblikom i načinom spoja na izvor napajanja imitiraju obične, halogene i štedne žarulje). Opet vlada na tržištu kreativni nered što se tiče ponude od kvalitete do tehničkih osobina LED izvora svjetla.

U tom „neredu" nije se jednostavno snaći običnom laiku pa se najčešće gleda samo na cijenu, što nije dobro, kako za kupca, tako ni za imidž LED rasvjete.

Krivo odabrana LED žarulja može napraviti korisniku više štete nego koristi. U nekoliko foto primjera vidi se dobro odabrana supstitucija „starih" izvora svjetla LED izvorima svjetla u modernističkom stilu uređenja interijera.

Niskonaponske instalacije su dobile nove žarulje koje manje troše, daju bolje svjetlo i trajnije su. No, tu ima zamki za laika, kao što su: regulacija intenziteta svjetla, odabir pretvarača, odabir karakteristike žarulje i slično.

Da bi se izbjegle takve greške (i u konačnici značile manji trošak) na raspolaganju Vam stoji naš tim sa savjetima, rješenjima u kojem slučaju, kako i čime izvesti supstituciju konvencionalnih s LED izvorima svjetla.

Kontaktirajte nas s povjerenjem na info@hal-croatia.com ili na 042/ 23 33 60 ili porukom na Facebook stranici.

HAL d.o.o.
HAL d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području Austrije, BiH, Crne Gore, Italije, Kosova, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi