Za obogaćivanje trajnih jednobojnih površina nudimo nov moderan način dekoriranja sa šablonama velikih dimenzija. Možemo ih upotrebljavati za dekoraciju zaglađenih ožbukanih i obojenih podloga. S odgovarajućim bojama možemo oslikati i obojeno ili neobojeno drvo, metal ili plastiku.

Priprema za preslikavanje

Samoljepljive šablone su opremljene s markerima tako da omogućuju jednostavno pozicioniranje i manje vještim korisnicima. Prije upotrebe trebamo odrediti na koji način želimo prostor obogatiti s uzorcima, kako najbolje rasporediti oblike te s olovkom u markerima označimo pozicije šablona. Najjednostavnija tehnika za neprofesionalne korisnike je tehnika šabloniranja s FLOCK valjkom i bojom JUPOL GOLD.

Možemo upotrijebiti i boje JUPOL TREND, JUPOL BRILJANT, JUBIN DECOR i JUBIN METAL i tehnike nanošenja s krpom, spužvicom, pjenastim ili tekstilnim valjkom i špricanjem. Bez obzira na korištenu tehniku uspjeh preslikavanja prije svega ovisi o našoj kreativnosti i spretnosti.

Tehnika preslikavanja s FLOCK valjkom

Osim šablona trebamo olovku, ravnalo, odabranu boju, (kartonsku) podlogu za ocjeđivanje valjka i FLOCK valjčić.

  1. Šablonu pažljivo odlijepimo od zaštitnog papira i nalijepimo na prethodno označeno mjesto.
  2. Rukom ili s valjkom za tapete istisnemo zračne džepove.
  3. FLOCK valjčić namočimo u boju i dobro ga ocijedimo s valjanjem po prethodno pripremljenoj tvrdoj (kartonskoj) podlozi.
  4. Nakon toga polako i rahlo nanosimo boju po šabloni te pazimo da boja ne ulazi ispod rubova šablone. Prvi sloj treba biti tanak da podloga ostane vidljiva.
  5. Pričekamo 5-10 minuta i nanosimo drugi sloj. Broj slojeva ovisi o željenom efektu. Preporučamo nanošenje boje u barem dva sloja.
  6. Po završenom nanosu zadnjeg sloja pričekamo 5 – 10 minuta i nakon toga pažljivo odlijepimo šablonu. Ako želimo da se motivi prekrivaju potrebno je prije lijepljenja na druge pozicije pričekati ~ 1 sat.
  7. Na kraju šablonu pažljivo operemo u mlakoj vodi, nalijepimo na glatku površinu (npr. voštani papir) i pospremimo u originalnu ambalažu.

Oslikavanje sa šablonama nije zahtjevno, to je način opuštanja, uživanja i odmaka od svakodnevnih obveza. Prilikom oslikavanja možemo okupiti cijelu obitelj te zajednički stvarati potpuni doživljaj doma.

Autor: Miha Gašperšič, razvojno aplikativni inženjer

JUB d.o.o.
JUB d.o.o.
Dostava na području cijele Hrvatske. Proizvodi su dostupni i na području BiH, Češke, Engleske, Italije, Makedonije, Mađarske, Njemačke, Rusije, Slovačke, Slovenije i Srbije.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi